Rychlá rada - éro na stromě

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Zpráva
Autor
Hostmir
Kontaktovat uživatele:

..

#16 Příspěvek od Hostmir »

No mě tak jendou zkončila moje 160cm Katana tak v patnacti metrech na úzké bříze...tak musela přijít na řadu pilka....ale nakonec se zadařilo a éro docela přežilo. Největší úrazy ale utrpělo při pádu na zem s tím stromem.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od blesk »

dusi píše:
Miki píše:Co to je za strom, že na něj nejde vylézt. Pak jedině kulovnice, ale to asi pak už jen pozametat.

Kdepak, stačí brokovnice a pět nábojů.
Obrázek
Obrázek je klikací a vede do galerie sundávání modelu :wink:

Do větve, za kterou se zasekl tlumič výfuku.

Zkoušeli jsme i rybářskou udici a závaží, ale nic moc.

heh brokovnice a EPP :-D to by sněžilo :-D
dusi
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

#18 Příspěvek od dusi »

Hostmir píše:No mě tak jendou zkončila moje 160cm Katana tak v patnacti metrech na úzké bříze...tak musela přijít na řadu pilka....ale nakonec se zadařilo a éro docela přežilo. Největší úrazy ale utrpělo při pádu na zem s tím stromem.

Stejně tak i ten náš Trénér :cry:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od dusi »

blesk píše:
dusi píše:
Miki píše:Co to je za strom, že na něj nejde vylézt. Pak jedině kulovnice, ale to asi pak už jen pozametat.

Kdepak, stačí brokovnice a pět nábojů.
Obrázek
Obrázek je klikací a vede do galerie sundávání modelu :wink:

Do větve, za kterou se zasekl tlumič výfuku.

Zkoušeli jsme i rybářskou udici a závaží, ale nic moc.

heh brokovnice a EPP :-D to by sněžilo :-D

Upsal jsem se, už je to opraveno na malorážku.
Brokovnice byli na druhé straně hřiště, na holuby, taky mi málem stříleli po větroni na přistání :twisted:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
vojco
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od vojco »

ja jsem na ero v 25m volal pojizdnou plošinu, stala ale 600,-
pp
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od pp »

Už jsem to někde na rcmanii asi před rokem psal, ale nemůžu si pomoct a zopakuji (berte to jako varování :-) před podobnými nápady)
Jednomu z důchodců co jsem pravidelně potkával poletovat vedle jednou ulítl větroň. On teda s ním vlastně naletěl hodně daleko nad les a už neměl výšku aby se vrátil zpět a éro zmizelo někde v lese. Zkoušeli jsme hýbat páčkama na Tx a chodili křížem krážem lesem a nic. Kolegové to postupně vzdali, ale já se zakous a řek jsem si, že to éro prostě najdu... A kdo mě zná tak ví, že když se pořádně, ale fakt pořádně namotivuju, tak za tím tvrdě jdu... Po dlouhé době jsem ho našel a jak na potvoru, zrovna na snad nejvyšší borovici co v lese rostla. Nebyl až tak problém ve výšce ale v tloušťce kmene. Kolegové přiběhli, rozpoutala se diskuze jak na to, vymýšlelo se všechno od házení kamenem, přes žebříky, případným zavoláním hasičů a nakonec se stejně nic kloudného nevymyslelo. V tom jsem dostal výborný nápad (byl tak výborný, až jsem byl nasranej, že mě to nenapadlo dřív :-) ) - za mých mladých let letěly na videu trháky a la Delta force a pod a tam mladí vojáčci odvázali od pasu lano, obhodili kolem kmenu a hezky přitáhnout, nožkama se zapřít, povolit lano, nadhodit o půl metru výše, přitáhnout a zase nožkama zapřít atd. Vojáčci lezli na stromy jako veverky, jeden za druhým, akorát největší lenoch s nějakými hvězdami na ramenou stál furt dole na zemi a pořád je buzeroval... Tož, zvládli to na tym videu oni, zvládnu to i já, nejsu přece žádné béčko, že :-) Zaskočil jsem pro odtahové lano z auta, plivnul do dlaní a hurá na strom. Nejdřív jsem zjistil, že kůra je fakt tvrdá a dře ruce... Dře dokonce i přes tričko... Kůra sice vypadá čistě, ale ve skutečnosti je špinavá jak sviňa... Smůla se narozdíl od jednoho pořekadla, nelepí na paty, ale na ruce a na ksicht... Člověk by nevěřil, kolik bordelu dokáže za chvíli napadat do vlasů... do uší... i do pusy, to snad není možný!... Brejle jsem měl nechat doma, čočky to jistí... Kůra dokáže prodřít rifle. Ještě že mám ty brejle, bordel se mi nasypal jen do jednoho oka... Kua, ti filmaři jsou ale parchanti, ty šplhající vojcle tam museli dokreslit počítačem, to snad není možný... No, za 40 minut snažení jsem povylez o 1.5m. Sesoukal jsem se dolů a odploužil domů... Naštěstí další den ráno zafoukal vítr a větroně shodil na menší strom vedle a tam jsem už v poho vylez. Pán mi děkoval skoro se slzami v očích, když jsem mu to éro přinesl. (Ještě mám u něj ve skříni snad hektolitr nejlepšího chlastu co mi chtěl věnovat, jak byl štastnej)

Od té doby si říkám, že je dobré mít za kámoše horolezce...
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jozefbb »

"Najlepsie je ked si este v soku, vyliest hore, si tam za pat sekund a striast/ to sa ti urcite nic nestane/ ak zacnes uvazovat a potom pojdes hore, tak padnes aj s lietadlom, alebo tam ani nepojdes" Aj mne sa stalo-hore 15sekund, dole pol hodinu-uz by som to nerobil, nech padne same.
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

U letiště máme hájek. Modelů už sežral hodně. Většinu jsme setřepali za účasti osvedčených "veverek".

Jednou se ale ani naši šplhavci k éru nedostali. Majitel povolal hasiče se žebříkem. Přijeli, auto naštelovali na správné místo, zašprajcovali podpěry, vysunuli žebřík, v tom fouknul vítr a éro shodil. Tak to zase zabalili, do papírů napsali záchranu kočky a zase celkem pobavení odjeli. Kočku psali proto, že ty zachraňují zadarmo. Výjez pro model se účtuje, nejde o život. Vydrápat se pro něj a nemoci zpět by možná taky bylo zadarmo.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od RiMr »

Jednou mi přistál elektrolet na obrovské ocelokůlně, kde se nedalo vylézt. Doslova to tam sedlo jak do peřin... Kontrola z ULL - tam se nedostanem! Kamarád horolezec - flaška vrátnému - traverzování - šup a byl nahoře. Vítězoslavně zvednul netknuté letadlo nad hlavu aby mi ho ukázal a šup, hodil mi ho dolů... :-) Přežil přijímač a serva... :-)
Můj poslední "strom" byla třešeň na Vizovsku, kde jsem v korunně dvouplošníka rozebral, visa se svýma 105kg za jednu ruku... No manželka se smíchy neudržela. Mám to i v jednom videu (strom, ne manželku :-)):

http://www.youtube.com/watch?v=Y5Io8czW8FM

Nejvíc mě se*ou ty malé větvičky, co ty polystyreňáky drží jak suchý zip...

Jak tazatel dopadnul? Sundals to?
BadBoy

#25 Příspěvek od BadBoy »

pp píše:Už jsem to někde na rcmanii asi před rokem psal, ale nemůžu si pomoct a zopakuji (berte to jako varování :-) před podobnými nápady)
Jednomu z důchodců co jsem pravidelně potkával poletovat vedle jednou ulítl větroň. On teda s ním vlastně naletěl hodně daleko nad les a už neměl výšku aby se vrátil zpět a éro zmizelo někde v lese. Zkoušeli jsme hýbat páčkama na Tx a chodili křížem krážem lesem a nic. Kolegové to postupně vzdali, ale já se zakous a řek jsem si, že to éro prostě najdu... A kdo mě zná tak ví, že když se pořádně, ale fakt pořádně namotivuju, tak za tím tvrdě jdu... Po dlouhé době jsem ho našel a jak na potvoru, zrovna na snad nejvyšší borovici co v lese rostla. Nebyl až tak problém ve výšce ale v tloušťce kmene. Kolegové přiběhli, rozpoutala se diskuze jak na to, vymýšlelo se všechno od házení kamenem, přes žebříky, případným zavoláním hasičů a nakonec se stejně nic kloudného nevymyslelo. V tom jsem dostal výborný nápad (byl tak výborný, až jsem byl nasranej, že mě to nenapadlo dřív :-) ) - za mých mladých let letěly na videu trháky a la Delta force a pod a tam mladí vojáčci odvázali od pasu lano, obhodili kolem kmenu a hezky přitáhnout, nožkama se zapřít, povolit lano, nadhodit o půl metru výše, přitáhnout a zase nožkama zapřít atd. Vojáčci lezli na stromy jako veverky, jeden za druhým, akorát největší lenoch s nějakými hvězdami na ramenou stál furt dole na zemi a pořád je buzeroval... Tož, zvládli to na tym videu oni, zvládnu to i já, nejsu přece žádné béčko, že :-) Zaskočil jsem pro odtahové lano z auta, plivnul do dlaní a hurá na strom. Nejdřív jsem zjistil, že kůra je fakt tvrdá a dře ruce... Dře dokonce i přes tričko... Kůra sice vypadá čistě, ale ve skutečnosti je špinavá jak sviňa... Smůla se narozdíl od jednoho pořekadla, nelepí na paty, ale na ruce a na ksicht... Člověk by nevěřil, kolik bordelu dokáže za chvíli napadat do vlasů... do uší... i do pusy, to snad není možný!... Brejle jsem měl nechat doma, čočky to jistí... Kůra dokáže prodřít rifle. Ještě že mám ty brejle, bordel se mi nasypal jen do jednoho oka... Kua, ti filmaři jsou ale parchanti, ty šplhající vojcle tam museli dokreslit počítačem, to snad není možný... No, za 40 minut snažení jsem povylez o 1.5m. Sesoukal jsem se dolů a odploužil domů... Naštěstí další den ráno zafoukal vítr a větroně shodil na menší strom vedle a tam jsem už v poho vylez. Pán mi děkoval skoro se slzami v očích, když jsem mu to éro přinesl. (Ještě mám u něj ve skříni snad hektolitr nejlepšího chlastu co mi chtěl věnovat, jak byl štastnej)

Od té doby si říkám, že je dobré mít za kámoše horolezce...

No todle není jen v amerikém filmu, ale chce to trochu vybavení! Na boty jsou speciální podrážky jako na led (mají z boku ostny, kterými se zapíchneš do stromu) a pak s tím lanem bez problémů vylezeš až do koruny. lezli jsme takhle pro jmelí na spoustě stromů.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: Rychlá rada - éro na stromě

#26 Příspěvek od lubo1 »

nalim píše:Přistálo mě tornádo EPP na stromě mimo možnost sundání asi 20 m vysoko. je možnost počkat až ho shodí výtr ale když vypnu vysílač tak se můžou zbláznit serva a vysílačka nevydrží zapnutá až do silnějšího větru. Poraďte prosím co s tím Dík

Podobný problém som riešil za prispenia asi piatich kamarátov. Hore sa vyliezť nedalo - smrek nemá u spodu konáre......
Kolega doniesol horolezecké lano - uviazal tam neaké závažie a prehodil ho cez konár asi tak v dasiatich metroch - druhý koniec vďaka závažiu padol na zem.
Všetci svorne sme zabrali a strom hooooodne rozhúpali - eroplán spadol dolu.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
nalim
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od nalim »

Tak už je doma !!!! přes noc ho vítr shodil asi o 5m níž a to už stálo za pokus. Prakem jsem vystřelil asi na pátý pokus závaží s uvázaným vlascem přec větev na který byl zaklíněnej. Závaží sjelo dolů a tam jsem uvázal pevný provázek a přetáh zpátky přes větev. Potom jsem ji rozhoupal až praskla a klídlo sletělo dolů (ani se nadá říct, že spadlo, protože tam byl náznak letu. Jo ještě včera večer jsem nechal motorkem vybít nimháčka až se přestala hejbat serva po vypnutí vysílačky. Baterky měli na 8článku 2,5V a nabíječka je přijmula a tak se nabíjej, doufám, že budou vpohodě. Takže jediná újma je stracenej pastorek převodovky z motorku. Nevíte, jestli se dá sehnat samostatně. Až nabiju baterky tak ještě vyzkouším serva reg. a motor.
Easy Glider
mini Tornado
Flash EPP
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od RiMr »

No sláva!
Tak třikrát hurá!!! :D :D :D
No a příště už se na ty stromy budeš dívat trochu jinak... :D :D :D
Pastorek: záleží z čeho a jaký, ale tam předpokládám z vlastních zkušeností, že se vždycky něco "kompatibilního" najde!
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lubo1 »

nalim píše:. Takže jediná újma je stracenej pastorek převodovky z motorku. Nevíte, jestli se dá sehnat samostatně. Až nabiju baterky tak ještě vyzkouším serva reg. a motor.

Ak to máš MINItornádo - potom sa dá kúpiť náhradná prevodovka nestálo to veľa....
Mrkni na stránky Telinku, alebo pelikána...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
wh
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od wh »

stalo se nám to samé tak před rokem, volal jsem horolezce... :roll: přijeli, za pár korun sundali..
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“