Raptor titan 50,vše okolo tohoto modelu - pro začátečníky
To jo to chapu ale k cemu trim plynu nechci ho protoze je ovladani na opticu dost nestastne na boku.chci ten trim zablokovat a nastavit motor "volnobeh" primo v nastaveni ovladace.Reknu kravinu nejakou danou mezirku v klapce,atd.aby motor slapal.Mozna jsou to kraviny a nekoho tim nudim,ale zajima mi to.Protoze pokud pouziju stejne palivo svicku,pocasi teplota stejna na co trimovat plyn smerem dolu.Pokud budu potrebovat pridat,pridam na ovladani.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Přidám si na ovládání.......
Nee. Nepřidáš. Jeden z nejdůležitějších ( i z hlediska bezpečnosti ) letových režimů je autorotace. U spalováku se používá i pro startování motoru. V tomto režimu ti funguje vše kromě plynu. Ten je nastaven na volnoběh. Takže ovládáním si nepřidáš, ale trimem ano. Ten funguje stále.
Nee. Nepřidáš. Jeden z nejdůležitějších ( i z hlediska bezpečnosti ) letových režimů je autorotace. U spalováku se používá i pro startování motoru. V tomto režimu ti funguje vše kromě plynu. Ten je nastaven na volnoběh. Takže ovládáním si nepřidáš, ale trimem ano. Ten funguje stále.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
sheep píše:To jo to chapu ale k cemu trim plynu nechci ho protoze je ovladani na opticu dost nestastne na boku.chci ten trim zablokovat a nastavit motor "volnobeh" primo v nastaveni ovladace.Reknu kravinu nejakou danou mezirku v klapce,atd.aby motor slapal.Mozna jsou to kraviny a nekoho tim nudim,ale zajima mi to.Protoze pokud pouziju stejne palivo svicku,pocasi teplota stejna na co trimovat plyn smerem dolu.Pokud budu potrebovat pridat,pridam na ovladani.
První co udělá soudný majitel optica s helinou je, že ty boční páčky zablokuje, třeba tavným lepidlem. K létání nejsou na nic a jejich nechhtěný posun způsobuje velmi nevítaná překvapení...
Presne jak pise zdzd,tomu rikam odpoved pri letani jsou k nicemu.A proto mi dal pekny tip na tavnou pistoli kterou mam ve sklepe a uz pro ni jdu....
Jinak proc bych nepridal.. pokud mam tri rezimy,jak pise navod k ovladani,ten prvni ktery se vyuziva jen pro nastavovani a serizovani modelu,jak jsem se docetl,potom nechapu proc heli nestartovat v tomto rezimu na volnobeh a pro nechtene posunuti plynu je na opticu kouzelne tlacitko hold.
No vratim se zpet,dekuji za odpoved zdzd ze mi strucne a jasne nastinil ze pri letu jsou k nicemu a je pravda ze se spise motaji nez jsou k uzitku.
Jinak proc bych nepridal.. pokud mam tri rezimy,jak pise navod k ovladani,ten prvni ktery se vyuziva jen pro nastavovani a serizovani modelu,jak jsem se docetl,potom nechapu proc heli nestartovat v tomto rezimu na volnobeh a pro nechtene posunuti plynu je na opticu kouzelne tlacitko hold.
No vratim se zpet,dekuji za odpoved zdzd ze mi strucne a jasne nastinil ze pri letu jsou k nicemu a je pravda ze se spise motaji nez jsou k uzitku.
sheep píše:...Je to smutne ale nenasel jsem na inetu nikde nejaky Plzensky heli klub nebo par nadsencu....
http://www.svazmodelaru.cz/new_smcr/kluby.htm
Plzeňských klubů je tam 8, až jsem byl překvapen. A když se zeptáš v jedné z plzeňských modelářských prodejen, tak ti určitě někoho doporučí.
Zeptej se u Horejsiho http://www.horejsi.cz/ bych se divil ze jako jeden z vyhradnich dovozcu Alignu o nikom nevi.havrous píše:sheep píše:...Je to smutne ale nenasel jsem na inetu nikde nejaky Plzensky heli klub nebo par nadsencu....
http://www.svazmodelaru.cz/new_smcr/kluby.htm
Plzeňských klubů je tam 8, až jsem byl překvapen. A když se zeptáš v jedné z plzeňských modelářských prodejen, tak ti určitě někoho doporučí.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Chlapi mam prosbu co koupit za listy mam svuj oblibeny obchod na vyber je
Rotorové listy Torsion Blades 600 anebo
Rotorové listy 50 3D od RCM pelikan
Od pelikana jsou lacinejsi cca 400kc.Nelitam zadny 3D,chci proste lepsi listy jde o to jestli na techto dvou poznam alespon malinky rozdil mimo ceny.Nechci kupovat drahy lupena pokud pro me jako zacatecnika jsou uuuuplne k nicemu.Zase pokud je mezi nima rozdil ktery se da vyuzit i pro zacatecnika 500 kc me nerozhodi.
Proste pokud mi nekdo rekne při visu a nejakem tom letani nepoznas nic,je to jasny co koupim.
Ptam se hlavne proto ze je mi jasny ze kvalitni lupena jsou jednou z dulezitych veci na heli.Diky za odpoved.
Rotorové listy Torsion Blades 600 anebo
Rotorové listy 50 3D od RCM pelikan
Od pelikana jsou lacinejsi cca 400kc.Nelitam zadny 3D,chci proste lepsi listy jde o to jestli na techto dvou poznam alespon malinky rozdil mimo ceny.Nechci kupovat drahy lupena pokud pro me jako zacatecnika jsou uuuuplne k nicemu.Zase pokud je mezi nima rozdil ktery se da vyuzit i pro zacatecnika 500 kc me nerozhodi.
Proste pokud mi nekdo rekne při visu a nejakem tom letani nepoznas nic,je to jasny co koupim.
Ptam se hlavne proto ze je mi jasny ze kvalitni lupena jsou jednou z dulezitych veci na heli.Diky za odpoved.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
S listy od Pelikána já osobně nemám dobrou zkušenost. TB600 jsou výborné listy, ale pro začátek bych volil listy které nebudou tak agresivní. Třeba s těmito listy se R50 chová velmi hezky, klidně, předvídatelně.
http://www.mscomposit.com/rotorove-list ... ml?lang=cz
http://www.mscomposit.com/rotorove-list ... ml?lang=cz
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
TB jsou listy, mimochodem dost dobré, které jsou určeny primárně pro 3D styl.
Jsou tvrdé na ohyb a krut, těžiště listu je blíže středu. List velmi rychle reaguje na změnu úhlu, tzn. rychlá reakce na řízení kolektivu a cykliky. Citlivé na kolektiv okolo středu.
Pro začátky je vhodnější list, který je měkčí a těžiště má dále od středu.
Neznamená to, že list je špatný. Jen jeho konstrukce je uzpůsobena pro jiný styl letu.
Řízení je takové malinko vláčnější, příjemnější.
Jsou tvrdé na ohyb a krut, těžiště listu je blíže středu. List velmi rychle reaguje na změnu úhlu, tzn. rychlá reakce na řízení kolektivu a cykliky. Citlivé na kolektiv okolo středu.
Pro začátky je vhodnější list, který je měkčí a těžiště má dále od středu.
Neznamená to, že list je špatný. Jen jeho konstrukce je uzpůsobena pro jiný styl letu.
Řízení je takové malinko vláčnější, příjemnější.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem jedny 710 na R90. Nešla seřídit stopa. V nule bylo vše ok a při visu tam byl rozdíl 2-3 cm!! Každý list byl jinak tvrdý.
Kolega s T600 zase v rychlé utažené zatáčce málem spadl na flatr.
Celkově ty listy jsou takový "ani ryba, ani rak". nejsou ani stabilní, ani obratný.
Možná jsem zaujatý. Prostě mě nijak neoslovily.
Jak jsem psal. S laminátovými listy od MSC budeš hodně spokojenej. Dobré listy pro začátek a klasickou akro.
Časem poznáš sám, který list ti vyhovuje a který ne.
Kolega s T600 zase v rychlé utažené zatáčce málem spadl na flatr.
Celkově ty listy jsou takový "ani ryba, ani rak". nejsou ani stabilní, ani obratný.
Možná jsem zaujatý. Prostě mě nijak neoslovily.
Jak jsem psal. S laminátovými listy od MSC budeš hodně spokojenej. Dobré listy pro začátek a klasickou akro.
Časem poznáš sám, který list ti vyhovuje a který ne.
Tak jsem dnes vytahnul stroj a chvili letat.Nasadil jsem nove palivo cool power s 15 nitro.Ale po chvili letani jsem se chtel mrknout na teplotu motoru a samosebou jsem zapomel teplomer.Nevadi naslinil jsem palec pro jistotu jestli se neprehriva a ejhle slina zasicela.Palivo jsem kupoval schvalne s 15ti procentama kuli chlazeni ani ne tak kuli vykonu,protoze na zabeh jsem mel 5 procentni palivo ktere jsem muchal s obycejnym palivem bez nitra.Jenze se to dost pri letani hralo(upozornuju zabihal jsem minuly rok v prosinci) a poletoval take pri nizkych teplotach a prehrivalo se to.A je dost blbe ze se to hreje i s 15tkou a to dnes bylo 3 nad nulou.Jsem zvedav co budu delat v lete pri +25.
Jen chci podotknout ze bohatost na hlavni trysce uz asi nepridam protoze by me vypadla z karburatoru.
Napada nekoho neco?Jedine ze bych mel male hadicky a slo tam malo paliva.Ale to se mi nezda mam tam original prumer.
Jen chci podotknout ze bohatost na hlavni trysce uz asi nepridam protoze by me vypadla z karburatoru.
Napada nekoho neco?Jedine ze bych mel male hadicky a slo tam malo paliva.Ale to se mi nezda mam tam original prumer.
no to je otazka,vidis zd asi si trefil hrebik na hlavicku..protoze mam uz druhy problem s povolenym vyfukem.ted jsem prisel z garaze,umyval jsem stroj po letu a beru opet za vyfuk a povoleny sroub.A to tak ze urcite pekne foukal okolo priruby.Uz je to po druhe.Jednou to byla moje chyba se spatnym dotazenim.Ted ale nevim proc se to stalo,protoze jsem to pekne ocistil protahnul zavity a jako poprve namazal loctitem a dotahnul.Lezelo to tyden,tak si myslim ze loctite musel vytvrdnout naprosto.
Tak nevim jestli to neni tim.Co myslis?
Tak nevim jestli to neni tim.Co myslis?