Futaba FC 18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Ivoš »

FC 18 jsem měl, prodal jsem ji i s návodem - vím, že zapínání stopek bylo trochu nelogické. Mám dojem, že to bylo přes virtuální spínač (D ?), který se přepínal od polohy plynu a teprve ten aktivoval stopky. Zkusím se ještě podívat do poznámek - programování FC 18 rozhodně nebylo intuitivní (aspoň pro mě), proti tomu je FF 9 pohoda.
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

TT píše:take si myslim, ze by to ta souprava mela umet, ale hral jsem si s tim a koukal do manualu a nevim jak na to. Dle manualu pisou, ze jdou zapnout libovolnym spinacem, ale o kniplu ani zminka. Jsem z toho jelen. Tomas.

Koukal jsi špatně. Jde to a jde to všelijak. U vrtulníku třeba spínačem autorotace, u letadla plynem...

http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/MaxiR.zip
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/Mytus2500.zip

http://zd.wwwcity.cz/zd/download.htm
mnov

#18 Příspěvek od mnov »

Tak už jsem stopky našel :D . Asi si budu muset zvyknout, že toto rádio se musí nastavovat s návodem. U Optika jsem ho nepotřeboval, tam je toho podstatně méně. Děkuji zdzd za odkaz na tabulky. Ty jsou opravdu pěkně zpracované a přehledné.
zdzd

#19 Příspěvek od zdzd »

nz

Jsou každému plně k dispozici pro záznam vlastních programů. S tím tak trochu souvisí i toto: http://zd.wwwcity.cz/zd/DatPac.htm
mnov

#20 Příspěvek od mnov »

Jo jé o těch Tvých stránkách ohledně FC18 vím už poměrně dlouho a dokonce jsem udělal i interface na komunikaci s CAMpac, ale nějak není čas to používat. Zatím jsem jen zazálohoval do PC nastavené modely. Ještě jednou děkuji za zveřejnění informací a zkušeností s FC18. Asi se jí budu muset víc věnovat a dát stranou Optica a FC16.
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

Už moc nových nepřibude. Jdu na lepší a mám objednánu FX-30, která by měla být do měsíce. Pak vyhodím poslední informaci of FC-18. Inzerát na prodej. Plně vybavená, profipult, Ultrapac, interface k PC, nějaké krystaly a přijímače...
TT

#22 Příspěvek od TT »

Diky, mam nastaveno a jsem rad, ze jsem nebyl sam, koho to zajimalo. Nenapadlo me to pres ten virtualni spinac D. Gratuluji k nakupu noveho radia. Tomas.
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

Zatím můžeš gratulovat jen k šest týdnů stré objednávce. Je to novinka a do ČR jich zatím přišlo jen pár...
mnov

#24 Příspěvek od mnov »

Zrovna tu na FX-30 koukám v RCrevue. Budeš měnit jen vysílač, nebo i pásmo?
TT

#25 Příspěvek od TT »

Asi nejdulezitejsi je to rozhodnuti, ze clovek presedla na neco novejsiho., pak uz je jen nejakou dobu jako na trni a pak poridi. Penize se nejak sezenou, objednavka jasne, ale to rozhodnuti je to nejhorsi.
zdzd

#26 Příspěvek od zdzd »

mnov píše:Zrovna tu na FX-30 koukám v RCrevue. Budeš měnit jen vysílač, nebo i pásmo?

Tak napůl. Beru ji na 35MHz i 2,4GHz. Mám fůru 35 přijímačů a nechci je všechny měnit. Do helin dám 2,4GHz. Nějaké PCM 35Mhz posunu do letadel a nějaké 35MHz PCM a PPM přijímače prodám s FC-18.

Původně jsem plánoval jen jeden FASST přijímač ze setu, ale když jsme se posledně slezli na letišti, měli jsme čtyři stejný kanál na 35. Tak jsem hned po návratu z letiště objednal další dva FASST přijímače z USA. I s poštovným a DPH vyjdou na polovinu ceny u nás. Přijímače už tu mám, vysílač ještě ne.
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

TT píše:..pak uz je jen nejakou dobu jako na trni...

Tak to sedí.

Budu muset přepípat tři heliny a nějaké poletuchy. Teď je všechno seřízené, zalétané a nějak se mi s tím teď už nechce do vzduchu. Ne že by byl nějaký problém s FC-18, ale mám obavy na ruce. Když s tím řachnu, budu muset opravovat a seřizovat mechaniku, plus napípat do nového, ještě neznámého rádia. A to se mi fakt nechce. Nejraději bych to nejprve přepípal a pak teprve letěl. Když to potom náhodou rozhodím, tak se jen opraví a srovná mechanika.

Zatím to čekání není až takový problém. Minulé dva víkendy jsme měli nějaké rodinné akce a na letiště se stejně nedalo. Tento víkend jsem mimo republiku, to taky přežiju.Ale jestli TX nedorazí ani během dalšího týdne, tak ten další víkend budou muka...
mireceke

FC-18

#28 Příspěvek od mireceke »

Něco jsem zmačkl na vysilači FC-18 a ted nemohu v menu 21 se dostat na mod 1.Stale mi tam naskakuje mod 2.Diky za odpověd.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od CyCo »

no tam se jen nastavuje rošáda mezi fyzickýma kanálama a jejich odvysílaným pořadí.čili v menu se pak šipkama pohybuješ po kanálech a SET ,CLR nastavuješ kanál, já to mám 12345678 / 13245678
mireceke

#30 Příspěvek od mireceke »

Mě tam žádný čísla nenabehnou.Mám nápis stick-mode a v druhym řádku mode2.Když zadám mode1,stejně tam zustane mode2.Asi jsem něco zablokoval a nevim co.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“