svastika na rc modelech?smí být či nesmí?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Bomber
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Bomber »

Já teda nikdy neměl s svastikou problém a to jsem ji nestříkal na směrovku poprvé.Myslím tím reakce okolí,vč.vystoupení na veřejných akcích:
Obrázek
Mimochodem,ti "sérioví"maketoví vojáčci,mají hákové kříže snad i na trenýrkách :lol:
https://www.rcalbum.cz/hledat?q=martin+hynek
https://hynekmyto.rajce.idnes.cz/
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bezmozek »

DAF píše:Ahoy, kdybys létal před Židovskou Synagogou, bylo by to asi více než blbé.....

Vůbec nevim co by na tom bylo blbýho, začátkem roku izraelský tanky vjely do Gazy, takže agrese bez vyhlášení války, docela mi to připomělo začátek druhý války a blitzkrieg, no je vidět že je jedno jestli maj na dresu hákáče nebo davidovu hvězdu, ale blbci jsou všude :roll:
Lindbergh píše:Přitom v mých očích (a myslím, že nebudu sám) je komunista stejnej šmejd, jako nácek...

Slovy čísel (mrtvých) je bolševik mnohonásobně větší šmejd jak nácek.
On totiž Áda je ve srovnání s Josifem docela břídil, takže radši budu mít na letadlech hákový kříže než rudý hvězdy. :roll:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
scarabeus

#18 Příspěvek od scarabeus »

bezmozek píše:Vůbec nevim co by na tom bylo blbýho, začátkem roku izraelský tanky vjely do Gazy, takže agrese bez vyhlášení války, docela mi to připomělo začátek druhý války a blitzkrieg, no je vidět že je jedno jestli maj na dresu hákáče nebo davidovu hvězdu, ale blbci jsou všude :roll:

Je to sice uplny OT, ale nemuzu nereagovat.

Duvodem vjezdu tanku do Gazy bylo, ze Izrael byl ostrelovan raketami palestincu. Izrael vyzval Palestinu, at prestane. A oni stale nic. Tak Izraeli dosla trpelivost a dupli si - ja je naprosto chapu.

Mimochodem, kdyby opravdu Izrael chtel, tak srovna celou Palestinu se zemi, ani nemrknou, jenze to by z mezinarodniho hlediska vyvolalo ohromny konflikt a reagovaly by okolni staty jako Iran, Egypt apod (to se dokonce uz stalo v roce 1948, kdy Izrael vyhlasil nezavislost a 5 okolnich statu na nej zautocilo). Ale branit se preci musi. Kdo vi neco o historii Izraele za poslednich par desitek let, vi, ze Izrael ma bohate zkusenosti z valek a umi se sakra dobre branit. Nekolikazonova ochrana na Izraelskych letistich je nejlepsi na svete. I amici se od nich uci.

Prvotni zacatek konfliktu v teto oblasti se datuje ke konci 19. stoleti a bohuzel se neda shrnout jednou vetou typu "zacal ten a ten...". Je to tam sakra komplikovany.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bezmozek »

No ono Áda taky neotvíral východní frontu dobrovloně a Stalin provokoval, ale nechme toho, stejně se výsledku nedoberem. Omlouvám se že jsem tak odbočil :oops:

Ať kříže nebo hvězdy, na model prostě patřej.
Nemluvě o tom, že jinak by bylo trestný sbírat i relikvie z WW II. :lol:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
DAF
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DAF »

to bezmozek, až ti nějaký Mustafa příjde ke dveřím a nabídne ti na prodej třaskalky Semtexia, nebo ho potkáš jak si hraje se sirkama v metru (místo u stohu slámy :lol: ) a po jeho návštěvě v hypermarketu tam budou po kšeftě poletovat kusy masa, které ale nebudou ani hovězí, ani vepřové či kuřecí, budeš uvažovat jinak. Skutečně si přečti něco o palestinských tunelech na import životně důležitých automatů na olověné bonbóny AK 47, semtexové pomazánky a vajíček RG4 a podoných životních nutností. Nejsem válečník, ale tohle je jinde. Různé TV si samozřejmě vyberou ty "správné" záběry, na kterých umírají palestinské děti, ale kde jsou záběry škol z druhé strany, kam dopadly "spravedlivé" rakety Kásám? Co udělali španělé, že jim tam vybuchly vlaky na nádraží? To odpálili židé, nebo arabští fanatici? Zkus si to najít a pak přijď, pokecáme.

P.S. Tím samozřejmě nechci říct, že bezmozkově souhlasím s politikou Izraele. Stavby osad na cizím území se mi také nelíbí, ale já osobně bych to nešel řešit samopalem. Asi těžko rozluštíme hádanku co bylo dřív, slepice nebo vejce. Až palestinci přestanou s raketama a bombama na tržnících, tak se budem bavit o vhodnosti použití Merkav v rámci MHD v palestinských městech.
Hitec Aurora 9X
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Lindbergh »

Lindbergh napsal:
Přitom v mých očích (a myslím, že nebudu sám) je komunista stejnej šmejd, jako nácek...
Slovy čísel (mrtvých) je bolševik mnohonásobně větší šmejd jak nácek.
On totiž Áda je ve srovnání s Josifem docela břídil, takže radši budu mít na letadlech hákový kříže než rudý hvězdy.

To bezmozek: No já bych měl taky raději na éru něco jinýho než rudou hvězdu :lol: Ale když lítáš kombat, tak bojuješ rusák proti náckovi. A bojovat 15 nácků proti sobě by vypadalo dost blbě. Proto máme část z nás Messerschmitty a další z nás YAKy . Vypadá to normálně...(maketově) To na vysvětlenou, aby to nevypadalo, že jsem rudej :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Walhalla »

u nas ti za to nikdo nic nemuze rict.. respektive rict ano, ale udelat uz ne :-) V rajchu to je jine, tam nesmis mit ani lebku a hnaty - piratske insignie.. Oni dokonce cenzurujou i hry a filmy.. pokud jste nekdo hraval treba hru Indiana Jones (na pc a amize), tak v nemecke verze museli byt vsechny hakenkreuze odstraneny :-)
HonzaS

#23 Příspěvek od HonzaS »

DAF píše:Asi těžko rozluštíme hádanku co bylo dřív, slepice nebo vejce.

Ale noták, přece vejce... :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Azy
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Azy »

ještě jsem si vzpomněl v dobách dávno minulých kdy jsem se hojně zajímal o combat měl jsem helmu kterou mám dodnes doma,byla německá originál a naní je svastikas a orlice a ikdy nikomu nevadila a to jsem byl s ní všude ožně na jedný akci jsem se dokonce setkal i z policajtama který ji o de mne chtěly koupit prej na motorku.Myslel jsem že budou míét kecy na tu svatiku, ale na to my řekly že to je původní co tym bylo takže to nikomu nemůže vadit a není to braný jako propagace fašismu prostě závěrem německý éero bez svastiky není německý éro příště až tam zase za tebou přijdou tak si tam nalep izolepou nalep kosočtverec z čárou uprostřed a zeptej se jich jestli je to lepší než ta svastika .......
btw: není to tak dávno co byl všude po světě v novínách vyfocenej princ harry kterej měl na rameni svastiku :-)
a pár libůstek z netu který by taky mohly púropagovat nacizmus když už jsem u toho .... zakažte harryho pottera propaguje se tam nacizmus Obrázek
tady je princ harry taky ho zavřete Obrázek a co to koukam sama královna matka propaguje nacizmus Obrázek o prostě je mi z takovejch lidí blbě
MK Katoda Sokolov :-)
Bull
Kontaktovat uživatele:

re svastika

#25 Příspěvek od Bull »

Díky kluci doufám že to vlákno nesmažou protže jsem rozpoutal politickou otázku ale dle výše uvedených názorů budu provozovat své modely tak jak vypadaly v době své éry a nenechám si kazit náladu rýpaly kteří zrovna jdou okolo a potřebují si zřejmě léčit nějaký komplex na někom kdo provozuje svého neškodného koníčka.Tak ať to všem lítá ať už se svastikou nebo bez ní.Ahoj.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Azy »

mezek bez svastiky lítat nebude :-)
MK Katoda Sokolov :-)
robinez

#27 Příspěvek od robinez »

Mám 2 xFw190, a oba majú svastiky na kormidlách. Ako originály, a zatiaľ som sa so žiadnou oficiálnou žiadosťou ani sťažnosťou nestretol. a dúfam, že ani nestretnem... :? Na verejných akciách na Morave skôr našich bratov moravákov iritovala červená vlajka ZSSR s kosákom a kladivom pod mojím lavočkinom. :lol:

Tieto lietadlá boli z WW2, naše modely sú viac menej verné makety (polomakety) a originály hákový kríž jednoznačne ako označenie príslušnosti k luftwafe nosili. Takže modely budú tiež. Je to historická realita. Pokiaľ si niekto nedá hakenkrojc na 3m katanu alebo Su26 cez celé krídla, malo by to byť v pohode. Teda pokiaľ sa toho nechytí nejaký šialený novinár a neurobí z toho senzáciu na celú stranu a na jeden deň. 8O
Fw190A8 -2,5m letuschopný
La7 -2,4m v generálnej revízii
I16 -3m vo výstavbe
Alfa model La7 - momentálne najviac používaný
mph1

#28 Příspěvek od mph1 »

robinez píše:...Teda pokiaľ sa toho nechytí nejaký šialený novinár a neurobí z toho senzáciu na celú stranu a na jeden deň. 8O

Šílený novinář problém nebude, to vyprchá. Ale až se o Vás dozví správný bruselský úředník! To bude tóčo! :twisted:
Jano
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jano »

Myslim že Marlboro neni svastika a cenzúru má prísnejšu , nemože ani na súťaže :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
RIP
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od RIP »

:-)

Taaak nejprve k tématu. Na rozdíl od někoho kdo tu psal, že nemá ve vytríně jedinej německej model. Ja mam prakticky všechn německý od tanků po letadal protože se mě hrozně líbí ty jejich flekatý kamufláže a barvy :-D

Svastika - když sem byl malej bez váhání sem je lepil na všechny letadla. Teď sem si postavil RC fw-190 a stavastiku sem tam ještě nedal a upřimně pořád to řeším. Nejde o to jestli se to smí nebo ne, ale o to jestli člověku stojí za to hádat se na letišti s komunistama a aby si některý lidi mysleli, že je fašista.

Teď k politice a židům. Zdůrazňuji, že nejsme rasista a moje nenávist k cikánům a podobným etnikům sahá maximálně tak daleko, že bych je poslal do práce, což chápu, že je pro ně možná nepřiměřeně kruté :-)))

Problém lidí nebo chceteli politiky není nic jiného než přerozdělnení světového bohatství, které je navzdory všem zcestnejm ekonomickejm teoriím prakticky nemění tj. na světě jsou omezené zdroje co se přerozdělujou. (je pravda toto bohatství se dá rozšiřovat např. vynálezy a pod, ale to ovlivňuje celek naprosto minimálně, v podstatě jediná stabilní deviza na zemi je půda, protože ta je více méně neměná, sami si můžete představit jak je snadné nové kontimenty vybudovat nebo zničit)

Problém je že bohatý a chudý lidi jsou stejně hloupí. Základní můj poznatek a předpoklad - lidé jsou hloupí. A kdžy jsou u moci bohátí dochází ke kumulaci bohatství na jejich stranu tj logicky když někdo bohatne někdo musí chudnout. Mi kupujeme letadal z číny za 2 000,- protože číňani dělaj za hrst rejže.
Blbost bohatejch - nesou schopný část svejch prostředkou pouštět na zvyšování životní úrovně pro chudé a střední vrstvy.

K čemu dojde až se dostanou chudý do fáze kterou tušim Marx popsal slovy"Proletář nemá co ztratit jen své okovy". Přijde nějakej pan Lenin nebo Hitler a přihřeje si polivku - nastava revoluce a přicházi levicový různě extremistický režim. Důsledek podaří se, že se všem lidem tak nějak uspokojí základní potřeby jako je mít kde bydlet co jíst atd. Ale protože režim potalčuje přirozenou lidskou touhu lišit se, být kreativní, objevovat nové věci. Paradoxně ty samí lidi který režim nastolili ho položi, protože se opět zjeví ty "schopnější" nebo chceteli bohatí a nabídnou jim otevřené obzory svobody a demokracie. Mno a tak to an tom světě chodí koukněte do dějin. Btw: Demokracie je stejná utopie jako komunismus. Protože jak je člověk svobodnej když jeho schopnosti nestačí na to aby se uživil a pokryl svoje základní potřeby? Jaká to je možnost volby? Nehledě na to že to co se teď ve světě buduje neni demokracie ale spíše se hodí označení tržní kapitalismus - nebo novodobé otroctví?
A komunismus je nevim nenachazim slov - Demagogie? Uchopení moci pro hloupý?

Židi nejsou nic víc než určitou specifickou skupinou, kterí má možná dobré genetické dispozice pro inteligenci, (je zajimavé, že přestože byli nacisté odsuzování za rasové teorie a pod, dneska se tyto teorie běžně uznávájí a jsou prokazané např u chovu psů kde se ví že například nemoc kyčlí je přenosná z rodičů na děti, nebo barva srsti ma vliv na povahu a pod. u lidí se tomu říká tušim genetika :-))), ale hlavně dobře předavájí z generace na generaci "Know how". Jejich největší problém je že dlouho neměli vlastní stát a jsou po celim světě, a ani dnešní jejich "pseudo stát" neřeší jejich problém, že sou po celim světě, a bohužel jejich naboženská soudržnost vzhledem k tomu že sou vlastně v cizím prostředí by se dala nazvat mafií. Proto je lidé nemají rádi. To je ale také dáno zavistí apod. Nic méně nic to nemění na tvrzením výše.

Jinak od té doby co jsme si tohle uvědomil jsme se přestal zabívat politikou. :-) Je to jen divadlo ...

Na závěr hodící se přísloví: "Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly"
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“