Regulátor BLC-40 Minititan - governor
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš jsem ten regl tímto odkouřil. Orientoval jsem se právě podle CZ návodu, což je špatně. Já se furt divil proč mi tak ty otáčky blbnou, když je gov vypnutej a křivka lineární. Vždycky se mi pak rozkmital ocas. Takže těd to odzkoušim podle správnýho návodu a uvidim, ale myslim si že ten regl je pa pa...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Tady si vyber http://www.prochymodel.estranky.cz/stra ... ke-stazeniAngusss píše:Ahoj, neměl by prosím někdo český návod na BLC-40? Děkuji moc!Jirka
prochel píše:Tady si vyber http://www.prochymodel.estranky.cz/stra ... ke-stazeniAngusss píše:Ahoj, neměl by prosím někdo český návod na BLC-40? Děkuji moc!Jirka
Promiň, ale já ho tam prostě nemůžu najít
Návod minititanAngusss píše:prochel píše:Tady si vyber http://www.prochymodel.estranky.cz/stra ... ke-stazeniAngusss píše:Ahoj, neměl by prosím někdo český návod na BLC-40? Děkuji moc!Jirka
Promiň, ale já ho tam prostě nemůžu najít
Ricos píše:Tento régl používám v Titanovi rok s motorem Scorpion 2221-8 v governoru (křivka 85 %) a funguje dobře. Nastavenej governor mám podle originál návodu, který zde na první sránce uváděl Kmarty (letadlo-governor mód-bez governoru).
...a nemáš žádné ustřelování ocasu při náhlém zvýšení kolektivu?Neklesají otáčky? Mám Axi 2217 a nastavený governor a otáčky klesají
MT teď čeká na maketovej trup, takže s ním už nelítám, ale ocas mi držel a nikam neustřeloval, ikdyž jsem mu naložil plnej. Gyro mám Futaba 401 i se servem futaba. S otáčkama jsem problém neměl, ale měl jsem nastavenej jen 1 idle a to křivku na 85%. Prý tomu reglu nedělá dobře přepínání mezi režimem s nižšími a vyššími otáčkami a zpět, když je přepnutej na governor.
Tomu reglu nedělá potíže přepínání otáček za letu a governor režim funguje až překvapivě dobře na regl této cenové kategorie, ale pokud se vypne motor , opětovné zapnutí je problematické, obvykle to točí asi tak poloviční otáčky. Pomůže jedině odpojit a znovu zapojit baterky aby se to opětovně načetlo.
Je zcela normální,přirozený a logický jev že otáčky při náhlém přidání kolektivu klesají. Jiná otázka už je o kolik a na jak dlouho. Taky záleží jak náhlé je to přidání a jaké jsou úhly na kolektivu. Tohle po netu řešit nejde, to se musí buď velice přesně a pečlivě popsat, nebo lépe- předvést. Pokud je tam 14° a přidá se na max za 0,2 sec, neexistuje regl který by to zvládnul bez poklesu otáček. Prostě jsi nedal dost informací aby se to dalo posoudit.
Raději bych si to nakřivkoval. Křivky jedou hned a mám přehled nad tím jak jsou napípané, governor až z toho co naměří a s pilotem nedefinovatelnými parametry chování.
Pro střídavé elektromotory (vlasně i pro regly) platí, že pod 75% (případně 70%) jejich účinnost výrazně klesá a ztráty do tepla stoupají.
Pro střídavé elektromotory (vlasně i pro regly) platí, že pod 75% (případně 70%) jejich účinnost výrazně klesá a ztráty do tepla stoupají.
Mikelo píše:Raději bych si to nakřivkoval. Křivky jedou hned a mám přehled nad tím jak jsou napípané, governor až z toho co naměří a s pilotem nedefinovatelnými parametry chování.
To je fakt. Governor vypnu, dám si pastorek 13z a křivku 90-85-80-85-90 a bude to. Snad se mi podaří vyzkoušet tento týden
Max. hodnota plynu 90%, nemá smysl. Křivky mají končit na 100%. Taky je dobré vědět, že většina reglů a motorů na 10% rozdíl sotva reaguje. Něco "hmatatelného" ve výkonu se děje obvykle až od 15%. Záleží taky v jakých procentech zrovna výkon je, když dojde ke změně.
Žravost rotoru na energii bude při maximálním úhlu nábehu 10° klidně dvojnásobná než při 0°. Nedivil bych se že i více. Takže pokud není potřeba předtáčet rotor navíc při 0° (3D) je celkový rozdíl jen 10-15% mezi spodním a vrcholovým bodem křivek nelogický. Používám na Minititanu V křivku 100-85-75-85-100 (listy -10 +10) a pro klidný let 60-60-60-80-100 (listy -5 +10) pro relax a šetření akumulátoru za bezvětří možno i 0-40-60-75-100 (listy -2 +10), jsou-li na rádiu 3 letové režimy + hold(autorotace). Motor Scorpion 2221-8, regl Turnigy Plush 40A, aku 3S Li-pol, pastorek 12z, otáčky rotoru okolo 2650/min.
Žravost rotoru na energii bude při maximálním úhlu nábehu 10° klidně dvojnásobná než při 0°. Nedivil bych se že i více. Takže pokud není potřeba předtáčet rotor navíc při 0° (3D) je celkový rozdíl jen 10-15% mezi spodním a vrcholovým bodem křivek nelogický. Používám na Minititanu V křivku 100-85-75-85-100 (listy -10 +10) a pro klidný let 60-60-60-80-100 (listy -5 +10) pro relax a šetření akumulátoru za bezvětří možno i 0-40-60-75-100 (listy -2 +10), jsou-li na rádiu 3 letové režimy + hold(autorotace). Motor Scorpion 2221-8, regl Turnigy Plush 40A, aku 3S Li-pol, pastorek 12z, otáčky rotoru okolo 2650/min.
Mikelo píše:Max. hodnota plynu 90%, nemá smysl. Křivky mají končit na 100%. Taky je dobré vědět, že většina reglů a motorů na 10% rozdíl sotva reaguje. Něco "hmatatelného" ve výkonu se děje obvykle až od 15%. Záleží taky v jakých procentech zrovna výkon je, když dojde ke změně.
Za tenhle příspěvek moc děkuji. Křivku tedy zvětším až na 100%.