Letate i doopravdy?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.

Létáte i na opravdových letadlech?

Nelétám
48
86%
Ano, létám s větroni
6
11%
Ano, létám na ULL
2
4%

Celkem hlasů: 56

Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Nakadah »

Mája od Rakusanu z Kromerize. Trup zkraceny puvodne z Jory tusim. Taky jine kridlo, profil Clark Y - Cora mivala problem za deste, jaky mela profil uz si nevzpomenu. Motor Rotax 582 2T 65konicku :) Pohodovy hornoplosnik, ted je nekde v Zatci...snad se ji dobre dari.

http://nakadah.ic.cz/fotky/maja

Nak
diablotin

#17 Příspěvek od diablotin »

minimální nálet máš sice v řádu hodin.jenže typovka na letadlo ti propadne po třech měsících a pak si musíš dělat přezkušovací let.jinak těch 20 hodin na Ul je minimum.vim o člověku co ještě nemá piloťák a má asi 45 hodin na UL takže je to jen na tobě,když instruktorovi řekneš že se a to necejtíš tak si s tebou dá ještě třeba 2hodiny proberete to a pujdeš až se budeš ty cítit OK.Jinak v osnovách PPL je sposta věcí které UL neobsahuje nebo v dnešní době nutně nepotřebuješ.Je tam třeba přes 15 hodin navigace Dneska si stejne vezmes GPS a ani mapu nepotřebuješ.lety podle VOR,lety na řízená letiště(kam tě stejně s UL nikdo nepustí) atd.
Naděje umírá až po nás.
LEXA

#18 Příspěvek od LEXA »

Ano létám.Postavil jsem si UL HI-MAX,ale už jsem jej prodal,vlastnit letadlo stojí dnes dost peněz (hangárování ,poplatky za vzlety a přistání,pojistka).Je levnější si letadlo půjčit.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Diablotin - no a prave tyhle veci (navigace, VOR, rizeny provoz) to me prave laka. To se mi na tom libi. UL mi prijde ze to je "jen" takove vozeni se ve vzduchu bez poradne znalosti problematiky. Ale me prave laka to neco "navic".

Nicmene mozna ale nakonec zvolim preci jen cestu UL -> PPL kvuli financim. To propadnuti typovky bych nevidel jako problem. Nejakou tu nunou hodinu bych snad naletal, ale preci jen to je docela ranec penez...

Puvodne jsem take chtel PPL kvuli tomu, ze me prisly UL jako strasny prditka a skorapky, do kterych by si nikdy nesdnul. Ale uz mi to neprijde az tak hrozne.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marcos »

Presne tak, cetl jsem nekde podrobny clanek o tom, ze se vlastni letadlo zkratka NEVYPLATI. Spoustu penez tam dela treba pravidelna generalka motoru a draku, neni to jen o palivu.

Co se tyce pilotaku na ULL, tak jsem zaslech, ze to nestaci. Spousta lidi si pridava treba pilotak na vetrone kvuli vecem jako je treba vybirani vyvrtek. Na ULL se to nenauci (ono se to asi ani nesmi). Nicmene takova vec castokrat dokaze zachranit zivot. Ale jsou to proste jenom takovy vozitka ve vzduchu. Co se tyce bezpecnosti, tak tam to vetsinou dojede na chybu pilota. Casto to bohuzel byva vedome poruseni bezpecnostnich predpisu :(

Kamarad ted dela PPL. V Benesove mu nabidli jako lakadlo vyhlidkovy let, cimz nepohrdl. Pekne jsme si to protahli a bylo to super. Nicmene to ted dela v Hradci a nemuze si to tam vynachvalit.

Jinak ja krom RC litam hlavne na simu. Na leto mam sjednaneho vetrone a kamarad se uci na pilota veeeelkych letadel, tak tam snad bude taky nejaka ta prilezitost :)
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
diablotin

#21 Příspěvek od diablotin »

to zalezi na pilotovy co se chce naučit lítat.když dojdeš na letiště kde lítaj akrobaty a zaplatíš si třeba hodinu tak s tebou budou dělat co budeš chtít a pokud ukážeš piloťák tak tě i nějakou vývrtku a jinou nestandartní situci určitě nechá pilot taky vybrat.
letadolo se vyplatí vlastin pokud o letectví něco víš a lítáš poměrně často.ale pokud ti v letadle schoří pojistka a ty voláš servis tak je to samozřejmě dost drahý,ale i generálka motoru do UL jde udělat doma v garáži.
je to asi rok zpátky co jsem dělal generálku M-377 s čim lítá třeba morava.
Naděje umírá až po nás.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od BOSS8 »

Vzduchoplavec píše:mHej: Nojo to bliti je fakt blby. Nastesti tam byly pytliky, takze uklziecka nebyla potreba, ale snad za kniplem se to dit nebude.

Vem si na letiště kostkový cukr - cca 30minut před letem polkni 8-10 kostek cukru - (a nezapomeň říct ABRAKADABRA) uvidíš že to zabere :wink:
Největší spotřebič energie je mozek a za zcela protichůdné informace které dostává za letu se ti pomstí blitím, pokud mu dáš napapat bude spokojenej a dá ti pokoj. :wink:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od BOSS8 »

Marcos píše: Nicmene to ted dela v Hradci a nemuze si to tam vynachvalit.

Něchť pozdravuje p.Suchánka a pana instruktora Jirsáka. Skvělá parta báječných mužů na létajících strojích . Ještě pamatuju Petra a Ivana Tučka a Dana T.
Z Hradce mám neskutečné zážitky - s Piper seneca, Cessna, Blaník l-23, Lambada.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#24 Příspěvek od rampa_mckvak »

Nelítám. Nemám na to a to mě strašně sere...
Co neubrzdíš neukecáš.
Metalius

#25 Příspěvek od Metalius »

rampa_mckvak píše:Nelítám. Nemám na to a to mě strašně sere...

tak to jsme dva :lol:

PS. občas lítám vpráci :twisted:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od AR1 »

Metalius píše:
rampa_mckvak píše:Nelítám. Nemám na to a to mě strašně sere...

tak to jsme dva :lol:

PS. občas lítám vpráci :twisted:

Tři.

Byl jsem se podívat ve škole v Letňanech, říkali cenu 50 tis (ale už nevím za co a v jaké kategorii) což bych dal ale další financování bych viděl problematicky...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
patty111

#27 Příspěvek od patty111 »

pokud se mermomoci chce nekdo dostat do vzduchu (zabit se :D )
tak asi nejlevnejsi varianta je rogalo s trabantem. Za cca 40.000.- se uz da docela slusne letat. I bez pilotaku, kdo te bude honit na nebi??

Ovsem na vetrone nic nema...ULL jsou spatny.
Nechas se vytahnout Cmelakem a litas si jako panpan. :D
V ULL takova pohoda neni.
geo
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od geo »

.... já už ne, tak si to kompenzuju s RC. To: Boss8 - to bys měl mít taky zážitky z Vrchlabí?!, třeba pavla Borůvku, Věru Špačkovovou, s Ivanem Tučkem jsem se taky dost dobře znal... 457 hodin na všem co šlo a 12 typovek... :cry: :cry: Vše propadlý, tak jsem rád, když mne to někdo někde a cokoliv na chvíli půjčí :lol: :lol: :lol:
geo
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Boss8: Diky za tip s tim cukrem. Je fakt, ze jsem udelal chybu a letel jsem prakticky na lacno. Jinak priciny jsou jasne - kinetoza, ale jak tomu predchazet zatim moc nevim. V autobuse ani aute mi to nedela, ale kdyz jsme se vracel z onoho osudneho letu, tak mi delalo problem vyjet bez uhony i eskalatory v metru. :roll:

U me financni otazka pilotaku neni az tak kriticka - myslim, ze pri trose snahy a uspor bych ten PPL nejak dal, ale pokud by me to zase melo hned porpadnout, kdyz bych nemel dostatecny rocni nalet, tak to je trochu blby. :?

Marcos: No presne to si taky myslim. v UL skole te neuci, jak cca odstartovat, nejak letet a nejak pristat. Jako zaklad dobry, ale myslim, ze k poradnymu litani je to trochu malo. Porad nevim, no. Jeste je cas, tak budu premyslet, jak to pojmu.

Prozatim jsem si koupil knizku "Ucebnice Pilota 2008", tak muzu zatim studovat alespon teorii. :wink:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Nakadah »

patty111 píše:I bez pilotaku, kdo te bude honit na nebi??

Vis nejhorsi je si pak cist v bulletinu LAA zpravy o nehodach, zranenych a mrtvych a naslednem vysetrovani :roll: tech co nemeli vubec pilotaky uz par bylo. Mnohdy to bylo proste jen kvuli blbosti, zdechl motor pri startu a snazil se to dotocit zpet na drahu, misto toho aby to posadil rovne pred sebe na pole. A uz to nedotahl... Uz vubec jen neco takoveho vyslovit, vrha velmi spatne svetlo na leteckou komunitu a ultralighty obzvlast. Nerikam ze sem to ero nahore nemel parkrat v ruce, ale sam a bez vycviku bych do toho nikdy nevlezl. Nejde tak ani o to ze se sam zabijes (kdyz ses vul tak si zaslouzis zhebnout :D ), ale muzes sebou flaknout na misto plne lidi...

Jak uz sem rekl, zeme se blizi sakra rychle :wink:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“