Seřízení motoru ASP 46 2T pro první let

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

Re: Seřízení motoru ASP 46 2T pro první let

#16 Příspěvek od sharkcom »

Jestliže se někde ve vedení paliva objevujou bubliny, musí si to někde ten vzduch přisávat. Jinými slovy netěsnost. Špatný utěsnění hadičky, hadička může být proražená ( a to se u silikonové hadičky stává dost často ) a to je vidět pouze když se důkladně prozkoumá. Nebo netěsní O-kroužky na jehle. Je úplně jedno jaká je to značka motoru. Jsou to obecné problémy a zásady a je úlně jedno, jestli je to Čína, nebo Český motor.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Jirka Lh

#17 Příspěvek od Jirka Lh »

Měl jsem též motor asp 7,5,ale už je po smrti..havárie letadla,nyní mám letadlo nové s motorem mvvs stejné kubatury...dnes říkám,že už bych si asp nekoupil,mají výrazně nižší spolehlivost,zacházejí marnotratněji s palivem tím že nadměrně proti brnáku chlístaj a tím hodně znečistují celé letadlo,mají výrazně nižší výkon na stejný obsah,reakce na plyn výrazně pomalejší,nevíte co jsou ložiska v asp po cca 8l paliva odchází,jednou se dobře naladí a jdou jak pila a hlavně s ladákem...jsou sice o 1/3 dražší,ale vrátí se to s úrokama.Lepší koupit mírně olétané mvvs od jiného modeláře než asp,já koupil např ještě 1mvvs motor 10 s ladákem úplně nový od modeláře za 1500kč a je to pecka za mín než sráč made in china už nikdy více
Lh.j
mnov

#18 Příspěvek od mnov »

Jirka Lh píše:Měl jsem též motor asp 7,5,ale už je po smrti..havárie letadla,nyní mám letadlo nové s motorem mvvs stejné kubatury...dnes říkám,že už bych si asp nekoupil,mají výrazně nižší spolehlivost,zacházejí marnotratněji s palivem tím že nadměrně proti brnáku chlístaj a tím hodně znečistují celé letadlo,mají výrazně nižší výkon na stejný obsah,reakce na plyn výrazně pomalejší,nevíte co jsou ložiska v asp po cca 8l paliva odchází,jednou se dobře naladí a jdou jak pila a hlavně s ladákem...jsou sice o 1/3 dražší,ale vrátí se to s úrokama.Lepší koupit mírně olétané mvvs od jiného modeláře než asp,já koupil např ještě 1mvvs motor 10 s ladákem úplně nový od modeláře za 1500kč a je to pecka za mín než sráč made in china už nikdy více

Nechápu Tvoji odpověď na dva roky starý dotaz "Seřízení motoru ASP 46 2T pro první let". To jsi si mohl vyhledat vlákna, kde se srovnávají motory ASP a MVVS. :(
AR1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od AR1 »

Malinko nedává pozor na datumy :D

Mě spíš zarazilo, jak nadává na ASP jakože sráč - to jsem ještě neslyšel. Přijde mi to jako takový objektivní příspěvek založený na mnohaleté zkušenosti s mnoha motory.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jirka Lh

#20 Příspěvek od Jirka Lh »

Zdar,tak pravda datumu jsem si nevšiml :D ,přiznávám,nechci ty asp nijak urážet,ale mě opravdu hodně trápil a to byl novej :( ,možná blbej kus,ale myslím že brno bude lepší i tak,je to větší tahoun,mě funguje vzorně a asp už měl při stejném vylítaném množství paliva ložiska v háji.
Lh.j
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ReznicMi »

Ahoj, mám problém s ASP 7,5. oproti létu se ochladilo a prostě ne a ne běhat jak má. hlavně vrtím jehlou hlavní sem tam a stejně na prd. :D Nemáte někdo zkušenosti jak ho startovat a jak ho naladit když se asi o 25 stupnu ochladilo? Jinak k minulé dabatě. Já třeba mám doma normálka benzín 23 a je to taky čina a běhá jak divej a krasně. ASP prostě ja neumim naladit. Ale nemyslim si že by vše z činy bylo na nic. A jde přece o cenu.

Dik Michal
Naposledy upravil(a) ReznicMi dne úte 14.01.2014 12:41, celkem upraveno 1 x.
Jirka Lh

#22 Příspěvek od Jirka Lh »

Ahoj, někde jsem už to tam psal. Taky mi to dělalo problémy a z výfuku šel olej do nádrže, takový bubliny v tlakovací hadičce, pak mě napadlo tošku upravit přepážku ve výfuku a výkon motoru přestal kolísat, dělalo to předtím dost kraviny. j
Lh.j
davos
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od davos »

Ahoj,
prosím o radu mám ASP 8,5 pokud je připojený ke žhavení vše je ok přechody, volnoběh. Pokud odpojím žhavení motor běží, ale jak stáhnu plyn na volnoběh a znovu přidám motor zhasne. Může to být žhavící svíčkou?
davos & EasyCub, Swift II, Optic6
Lark

#24 Příspěvek od Lark »

Popis seřízení motoru už se tu probíral mockrát, tak ti doporučím si to najít a případně pročíst toto: http://www.kolmanl.info/index.php?show=MOTORY_SPALOVACI
JardaRůžička

#25 Příspěvek od JardaRůžička »

davos : Nejspíš ze všeho jen seřízení karburátoru, ale připadá i v úvahu navlhlé palivo (stačí špatně zavřené nebo dlouho otevřené).
Vita_1

#26 Příspěvek od Vita_1 »

To je podle mě špatně zvolená svíčka. Mrkni se do návodu k motoru jaká má být použitá svíčka. Pokud tam máš opravdu správnou zkus doladit volnoběžnou jehlu. Už se to tady opravdu popisovalo mockrát. Jestli se po přidání plynu z volnoběhu motor zadusí je potřeba směs na volnoběh ochudit. Jestli vyletí do otáček a zhasne musiš na volnoběh obohatit. Základ je ale opravdu správně zvolená svíčka
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“