Spektrum DX7

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
oscar
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od oscar »

raging píše:Kdyz jsem byl minuly rok svedkem komunikace DX 7 s prislusnym prijimacem,hledel jsem jak puk,po zapnuti vysilace a nasledne prijimace bylo z deseti pokusu o kontakt, uspesnych pouze pet,rekl jsem si,nahoda,ale casem jsem se dozvedel od kolegu,ze meli stejny problem.Proto jsem se ihned rozhodl pro Futabu 2,4 Fasst a jsem maximalne spokojen. Moje prvni byla T6EX,pote T7C a ted jsem neodolal T 10 CG, je proste uzasna 8)

RC souprava T10CG 2,4 GHz je pekna volba, ma menu dokonce v cestine, jen ta cena. Kde koupit nejvyhodneji?
Letadla, auta.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jetson »

Ajajaj to je zase flame. No já mám Dx6i a funguje naprosto bez problémů. Mám celkem 6 modelů, každý s vlastním přijímačem (vlastně všechny rx až po ar6200) a zatím nikdy žádný problém, který by i vzdáleně souvisel s RC. Taky moc nechápu to o těch 4 digiservech a kondíku. Je tady (myšleno fórum) Xdesítek lidí, co honí heliny na Spektru > takže 4 digiserva a o kondíku čtu prvně.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od oscar »

Koukam, ze co clovek to jiny nazor. Futabu 12 kanal zrejme nevyuziju a brat ji jenom kvuli cestine je asi blbost. Vybrat radio je pro me dost tezky. Teoreticky by mi stacil 6 kanal, protoze zatim nevim jestli se budu v tomto smeru dale rozvijet. Dejte sem pripominky pro 6 kanaly, jak futaba ci spektrum.
Letadla, auta.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jetson »

oscar píše:Koukam, ze co clovek to jiny nazor. Futabu 12 kanal zrejme nevyuziju a brat ji jenom kvuli cestine je asi blbost. Vybrat radio je pro me dost tezky. Teoreticky by mi stacil 6 kanal, protoze zatim nevim jestli se budu v tomto smeru dale rozvijet. Dejte sem pripominky pro 6 kanaly, jak futaba ci spektrum.

V tomhle snad vyjímečně souhlasí na všech diskuzích i majitelé Futaby, že jejich 2,4GHz 6kanál je po programové stránce totálně ošizený. Ne že by Dx6i byl zázrak, ale jde to. Nikdo si taky moc nestěžuje na Hitec Optic. Já bych dnes spíš koukal po nějakém nabušenějším rádiu kde lze měnit modul a hlavně bych se poohlížel po něčem, co má kromě základu alespoň ještě 1 kanál proporcionální, abych si mohl hrát s křidýlkama/klapkama/brzdama.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od oscar »

Chci jenom potvrdit jestli na HK 450ku je lepsi 6 kanal spektrum nebo futaba. Na neco drazsiho bych uz sel zrejme do T10CG 2,4 GHz.
Letadla, auta.
raging

#21 Příspěvek od raging »

oscar píše:
raging píše:Kdyz jsem byl minuly rok svedkem komunikace DX 7 s prislusnym prijimacem,hledel jsem jak puk,po zapnuti vysilace a nasledne prijimace bylo z deseti pokusu o kontakt, uspesnych pouze pet,rekl jsem si,nahoda,ale casem jsem se dozvedel od kolegu,ze meli stejny problem.Proto jsem se ihned rozhodl pro Futabu 2,4 Fasst a jsem maximalne spokojen. Moje prvni byla T6EX,pote T7C a ted jsem neodolal T 10 CG, je proste uzasna 8)

RC souprava T10CG 2,4 GHz je pekna volba, ma menu dokonce v cestine, jen ta cena. Kde koupit nejvyhodneji?
Cestina tam je,ale,prijde me zbytecna,jinak dobre ceny u nas jsou na Kostkovi :wink:
oscar
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od oscar »

Vim ceny ma asi nektere nejlepsi, ale ja jsem chtel slyset nazor jestli, na HK450ku je lepsi v 6kanale futaba nebo spektrum. Diky za posouzeni.
Letadla, auta.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Pucmeloud »

Mám DX7 druhou sezonu, provozuju 6 přijímačů od AR6000 přes AR500 ,AR6100 a 6200 a dodnes bez jediné poruchy či problému. Kondíky k přijímači dávám automaticky, je to záležitost 30 kaček navíc...
Přijímače kupuju v Číně....stačí?
Tompe
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Tompe »

Obdobne u mne akurát místo DX7 mám JR9, pro mne byla rozhodující cena a dostupnost (a taky kompatibilita ;) přijímačů.
lada.T
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od lada.T »

Muzete nekdo prosim vysvetlit proc na 4 digi serva pridat kondik,jaky kondik,co to dela ci nedela bez nej a kam ho pridat do prijimace??? :?:
T-rex 450S
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Vita_Valke »

s těma kondíkama by mě to taky zajímalo, lítam s vrtulníkama, letadlama a nikdy sem zádný kondíky neřešil a nikdy jsem zádný problém neměl
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
raging

#27 Příspěvek od raging »

Pucmeloud píše:Mám DX7 druhou sezonu, provozuju 6 přijímačů od AR6000 přes AR500 ,AR6100 a 6200 a dodnes bez jediné poruchy či problému. Kondíky k přijímači dávám automaticky, je to záležitost 30 kaček navíc...
Přijímače kupuju v Číně....stačí?
Dobre Petre, ale vysvetli tady malitelum Spektra,proc by tam ty kondiky mely byt :?:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

Přídavný kondenzátor

#28 Příspěvek od Pucmeloud »

Pokud se v letadle (vrťasu) používá jedna LiPol baterie pro napájení motoru, serv i přijímače, je její zatížení relativně velké a s klesající kapacitou elektrického náboje (nabité energie) se zvyšuje její vnitřní odpor a baterkas tzv. měkne. Potom se může stát, že při větším proudovém odběru (např. přidáte plyn a ještě cuknete servama) poklesne napětí baterie krátkodobě pod 5V a přijímač v tu chvíli umře. No následky tu už zažil kdekdo...
Aby se toto minimalizovalo (na tento napěťový pokles jsou ocecně citlivé přijímače Spektrum )a trochu "přitvrdila" baterie, tak se k ní paralelně připojí elektrolytický kondenzátor velké kapacity. V praxi to znamená koupit v radioamatérské prodejně elyt od 2M2 až do 4M7 na minimálně 10V a tento připojit kouskem káblíku se servokonektorem na + a- piny přijímače, tedy na libovolnou volnou pozici v přijímači. POZOR- signálový pin (oranžový) se nezapojuje !!! + pól baterie je prostřední pin, zbývající krajní je -. Aby to bylo opravdu HiFi, měly by být kabléky co nejkratší a ideálně elyt s vysokým seriovým odporem, ale vyhoví i obyčejný. Výjde vás to na cca 30 kaček a pár minut práce, ale pokud si to nechcete dělat sami, můžete si to koupit jako doplněk přímo od Spektra za nějakých 30 USD....tož asi tak.
Naposledy upravil(a) Pucmeloud dne pon 08.06.2009 20:02, celkem upraveno 1 x.
lada.T
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lada.T »

....takze se jako kondik nabije a v pripade poklesu napeti pod tech 5V to pusti do obehu...?Pokud nemam na prijimaci uz volnou zdirku na konektor,tak muze se to napajet na vystup z Becu z reglu do RX na + a -? Jinac diky za vysvetleni :wink:
T-rex 450S
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Pucmeloud »

Ano, ten nabitý kondík "vykryje" ty krátké poklesy napětí. Funkce je tím účinější, čím je kondík blíže napájení přijímače (aby se eliminovaly úbytky na vodičích). tedy je dobré řešení i na konektor z BECu, není-li volná pozice na přijímači.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“