přestavba motorové pily

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od tomajz »

už to mam doma ale stihnul jsem sundat akorát řetězovou lištu zítra bude pokračování :D ješte to skusim nastartovat jak to běží...............
když nebude dostačovat výkon tak de snížit hlava ne???
LV
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od LV »

tomajz píše:už to mam doma ale stihnul jsem sundat akorát řetězovou lištu zítra bude pokračování :D ješte to skusim nastartovat jak to běží...............
,
Do toho by som nerýpal. Zvýši sa tým síce znedbateľne kompresný pomer, ale to nič nerieši. Budeš potrebovať viac oktánový benzín kôli samo zápalom a prírastok výkonu bude zanedbateľný.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od tomajz »

jakej výkon to tak muže mít??? je to 23ccm
LV
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od LV »

tomajz píše:jakej výkon to tak muže mít??? je to 23ccm

Asi jako 15ccm žhavík 2T alebo 1500W elektro :D
Na modely akro do 4,5-5kg
Na WWI do 6-7kg
www.elektromodely.sk
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od fokker1 »

tomajz píše:už to mam doma ale stihnul jsem sundat akorát řetězovou lištu zítra bude pokračování :D ješte to skusim nastartovat jak to běží...............

Hlava je vcelku s válcem a snížit se nedá. Maximálně se dá u některých motorů sbrousit dole válec, pokud je přišroubovaný ke karteru. Ale většinou je vcelku s půlkou karteru.
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tomajz »

nastal první problém spodní kryt klikové hřídele je v celku s kusem nádrže :cry:
steno1883

#22 Příspěvek od steno1883 »

Celkem úpřimně ti závidím tento elán. Já bych tu pilu hodil do první řeky, co by mi přišla do cesty. Jsem ale zvědavý, jak to dopadne.
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od fokker1 »

tomajz píše:nastal první problém spodní kryt klikové hřídele je v celku s kusem nádrže :cry:

A ještě je z bůhvíjakého plastu. Nejhorší možný případ na úpravu. :cry:
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od tomajz »

je to hliníkové a pujde to odfrézovat :D
LV
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od LV »

tomajz píše:je to hliníkové a pujde to odfrézovat :D

Môžeš urobiť fotoseriál 8O
www.elektromodely.sk
Jiří Kolář-BAN2

#26 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN2 »

Já bych tu pilu také nezkoušel, ale už jsem to viděl. Měl to u nás jeden modelář v Klemovi cca2,5m. Startoval špagátem a létalo to v pohodě. Mezitím sháněl další pily. Už se sice odstěhoval, ale dnes létá snad v Hranicích. Je to spíš maketář. Na titulní straně RC Revue 8/2008 má foto modelu. Bücker 131 Jungman. Ale co má v tomto modelu nevím. Už jsem ho od Holešova neviděl.
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od tomajz »

na fotoseriál neni čas nafotim to až to bude hotové ........
jinak jsem zase o kus dál
:lol:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Lindbergh »

fokker1 píše:I když k tomu karbonu, jednou se mi při řezání pařezu podařilo tak zasvinit svíčku, že byla k nepotřebě n nedala se ani vyčistit, musel jsem ji vyměnit. Jiskry přeskakovaly všude možně, jen ne na elektdodách. Ale to bylo opravdu brutální přetížení a malá svíčka se závitem M10. V modelu by nic takového nastat nemělo.

Je pravda, že jsem pominul jeden fakt..."Nalétané" hodiny se budou razantně lišit od těch "nařezaných" s pilou. Takže ke zničení motoru může dojít až později. Jestli to bude za X hodin provozu, nebo Y je věcí nepodložených spekulací.
Každopádně bych zásadně nesouhlasil s dolaďováním motoru a nepoužitím filtru. Zkus si zjistit něco o karburátorech v pilách. :wink: Například průměr kanálu v karburátoru kterým prochází palivo...Bez filtru tě stačí opravdu miniaturní smítko ve vzduchu a následuje ucpání a čištění v ultrazvukové myčce. A pak některé karburátory se vůbec nedají štelovat L H šroubem, protože ho vůbec nemají. Takový karburátor je přednastaven z výroby a lze štelovat jen volnoběh. No nic...zákazníků "samodomo-kutilů" je hodně a docela dobře nás živí :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
LV
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od LV »

Lindbergh píše:Je pravda, že jsem pominul jeden fakt..."Nalétané" hodiny se budou razantně lišit od těch "nařezaných" s pilou. Takže ke zničení motoru může dojít až později. Jestli to bude za X hodin provozu, nebo Y je věcí nepodložených spekulací.
Každopádně bych zásadně nesouhlasil s dolaďováním motoru a nepoužitím filtru. Zkus si zjistit něco o karburátorech v pilách. :wink: Například průměr kanálu v karburátoru kterým prochází palivo...Bez filtru tě stačí opravdu miniaturní smítko ve vzduchu a následuje ucpání a čištění v ultrazvukové myčce. A pak některé karburátory se vůbec nedají štelovat L H šroubem, protože ho vůbec nemají. Takový karburátor je přednastaven z výroby a lze štelovat jen volnoběh. No nic...zákazníků "samodomo-kutilů" je hodně a docela dobře nás živí :D

90% píl, krovinorezov, kosačiek.... má karburátor typu Walbro.
S tým filtrom to preháňaš. Žiadny modelárky motor pre lietadlá vzduchový filter nemá a v princípe sú to motory rovnakej konštrukcie. Ono zas toľko tohu bordelu vzduchom nepláva ako pri rezaní, kosení......
www.elektromodely.sk
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Lindbergh »

LV píše:
Lindbergh píše:Je pravda, že jsem pominul jeden fakt..."Nalétané" hodiny se budou razantně lišit od těch "nařezaných" s pilou. Takže ke zničení motoru může dojít až později. Jestli to bude za X hodin provozu, nebo Y je věcí nepodložených spekulací.

90% píl, krovinorezov, kosačiek.... má karburátor typu Walbro.
S tým filtrom to preháňaš. Žiadny modelárky motor pre lietadlá vzduchový filter nemá a v princípe sú to motory rovnakej konštrukcie. Ono zas toľko tohu bordelu vzduchom nepláva ako pri rezaní, kosení......

Ano, měl jsem na mysli výrobce (ne typ) Walbro a pak také Zama. A opravdu nechci nikoho násilím přesvědčovat, pohybuji se v této problematice denně...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“