když nebude dostačovat výkon tak de snížit hlava ne???
přestavba motorové pily
- LV
- Kontaktovat uživatele:
,tomajz píše:už to mam doma ale stihnul jsem sundat akorát řetězovou lištu zítra bude pokračováníješte to skusim nastartovat jak to běží...............
Do toho by som nerýpal. Zvýši sa tým síce znedbateľne kompresný pomer, ale to nič nerieši. Budeš potrebovať viac oktánový benzín kôli samo zápalom a prírastok výkonu bude zanedbateľný.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
tomajz píše:už to mam doma ale stihnul jsem sundat akorát řetězovou lištu zítra bude pokračováníješte to skusim nastartovat jak to běží...............
Hlava je vcelku s válcem a snížit se nedá. Maximálně se dá u některých motorů sbrousit dole válec, pokud je přišroubovaný ke karteru. Ale většinou je vcelku s půlkou karteru.
- Jiří Kolář-BAN2
Já bych tu pilu také nezkoušel, ale už jsem to viděl. Měl to u nás jeden modelář v Klemovi cca2,5m. Startoval špagátem a létalo to v pohodě. Mezitím sháněl další pily. Už se sice odstěhoval, ale dnes létá snad v Hranicích. Je to spíš maketář. Na titulní straně RC Revue 8/2008 má foto modelu. Bücker 131 Jungman. Ale co má v tomto modelu nevím. Už jsem ho od Holešova neviděl.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
fokker1 píše:I když k tomu karbonu, jednou se mi při řezání pařezu podařilo tak zasvinit svíčku, že byla k nepotřebě n nedala se ani vyčistit, musel jsem ji vyměnit. Jiskry přeskakovaly všude možně, jen ne na elektdodách. Ale to bylo opravdu brutální přetížení a malá svíčka se závitem M10. V modelu by nic takového nastat nemělo.
Je pravda, že jsem pominul jeden fakt..."Nalétané" hodiny se budou razantně lišit od těch "nařezaných" s pilou. Takže ke zničení motoru může dojít až později. Jestli to bude za X hodin provozu, nebo Y je věcí nepodložených spekulací.
Každopádně bych zásadně nesouhlasil s dolaďováním motoru a nepoužitím filtru. Zkus si zjistit něco o karburátorech v pilách.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Lindbergh píše:Je pravda, že jsem pominul jeden fakt..."Nalétané" hodiny se budou razantně lišit od těch "nařezaných" s pilou. Takže ke zničení motoru může dojít až později. Jestli to bude za X hodin provozu, nebo Y je věcí nepodložených spekulací.
Každopádně bych zásadně nesouhlasil s dolaďováním motoru a nepoužitím filtru. Zkus si zjistit něco o karburátorech v pilách.Například průměr kanálu v karburátoru kterým prochází palivo...Bez filtru tě stačí opravdu miniaturní smítko ve vzduchu a následuje ucpání a čištění v ultrazvukové myčce. A pak některé karburátory se vůbec nedají štelovat L H šroubem, protože ho vůbec nemají. Takový karburátor je přednastaven z výroby a lze štelovat jen volnoběh. No nic...zákazníků "samodomo-kutilů" je hodně a docela dobře nás živí
90% píl, krovinorezov, kosačiek.... má karburátor typu Walbro.
S tým filtrom to preháňaš. Žiadny modelárky motor pre lietadlá vzduchový filter nemá a v princípe sú to motory rovnakej konštrukcie. Ono zas toľko tohu bordelu vzduchom nepláva ako pri rezaní, kosení......
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
LV píše:Lindbergh píše:Je pravda, že jsem pominul jeden fakt..."Nalétané" hodiny se budou razantně lišit od těch "nařezaných" s pilou. Takže ke zničení motoru může dojít až později. Jestli to bude za X hodin provozu, nebo Y je věcí nepodložených spekulací.
Každopádně bych zásadně nesouhlasil s dolaďováním motoru a nepoužitím filtru. Zkus si zjistit něco o karburátorech v pilách.Například průměr kanálu v karburátoru kterým prochází palivo...Bez filtru tě stačí opravdu miniaturní smítko ve vzduchu a následuje ucpání a čištění v ultrazvukové myčce. A pak některé karburátory se vůbec nedají štelovat L H šroubem, protože ho vůbec nemají. Takový karburátor je přednastaven z výroby a lze štelovat jen volnoběh. No nic...zákazníků "samodomo-kutilů" je hodně a docela dobře nás živí
90% píl, krovinorezov, kosačiek.... má karburátor typu Walbro.
S tým filtrom to preháňaš. Žiadny modelárky motor pre lietadlá vzduchový filter nemá a v princípe sú to motory rovnakej konštrukcie. Ono zas toľko tohu bordelu vzduchom nepláva ako pri rezaní, kosení......
Ano, měl jsem na mysli výrobce (ne typ) Walbro a pak také Zama. A opravdu nechci nikoho násilím přesvědčovat, pohybuji se v této problematice denně...
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!