Nováček se potřebuje zeptat...
toho jsem si před týdnem objednal...má mi psát sms během tohodle tejdne,tak si pro něj pojedůůů
elektronika z HC bez reglu mě vyšla na nějakých 1150...takže máš to nějakých 2500 se dvouma baterkama,k tomu Dx5e za 2200,a ještě nabíječku,třeba turnigy accucell a zdroj..
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Zero píše:jo jak píše choze,jestli pudeš do tý cessny,tak si dej pozor na výběr modu,jelikož nejspíš v tvém okolí budou lítat mod 1(plyn na pravé ruce).
to SackX: Ja ti za sebe radim tak aby sis mod vybral podle toho co to bude vyhovovat, pokud budes mit mod ktery ti nesedne k rukam a k mozku tak budes mit problemy. A ero koupil takovy, aby si s nim mohl hned letat sam - kdyz koupis neco vhodneho na zacatek tak ti staci aby ti nekdo radil co a jak, ale packovat muzes hned ty sam.
Z te Cessny asi nebudes moc nadseny, ale porad patri z toho, co jsi sam navrhoval k tem rozumnejsim volbam - ale s tim ze te jako novacka nadchne - jak byl tvuj pozadavek - tak s tim bych moc nepocital
Ja osobne ale nechapu, proc vsichni kdo zacinaji chteji nejake "triky" apod. - me kdyz jsem zacinal tak jsem byl nadseny proste jen z toho, ze ja to ridim a ono to leti. A to my vlastne vydrzelo porad. Hlavne nez zacnes zkouset ty "triky", tak se nauc aspon poradne tocit zatacky, letat pomalu a pristavat - ja jsem uz mockrat videl borce, co pet minut tocili ve vzduchu na plny plyn nejake krkolomne podivnosti a kdyz pak meli pristat tak s tim akorat praskli do zeme tricet metru od sebe... tudy myslim cesta nevede
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:Zero píše:jo jak píše choze,jestli pudeš do tý cessny,tak si dej pozor na výběr modu,jelikož nejspíš v tvém okolí budou lítat mod 1(plyn na pravé ruce).
to SackX: Ja ti za sebe radim tak aby sis mod vybral podle toho co to bude vyhovovat, pokud budes mit mod ktery ti nesedne k rukam a k mozku tak budes mit problemy. A ero koupil takovy, aby si s nim mohl hned letat sam - kdyz koupis neco vhodneho na zacatek tak ti staci aby ti nekdo radil co a jak, ale packovat muzes hned ty sam.
Z te Cessny asi nebudes moc nadseny, ale porad patri z toho, co jsi sam navrhoval k tem rozumnejsim volbam - ale s tim ze te jako novacka nadchne - jak byl tvuj pozadavek - tak s tim bych moc nepocital
Ja osobne ale nechapu, proc vsichni kdo zacinaji chteji nejake "triky" apod. - me kdyz jsem zacinal tak jsem byl nadseny proste jen z toho, ze ja to ridim a ono to leti. A to my vlastne vydrzelo porad. Hlavne nez zacnes zkouset ty "triky", tak se nauc aspon poradne tocit zatacky, letat pomalu a pristavat - ja jsem uz mockrat videl borce, co pet minut tocili ve vzduchu na plny plyn nejake krkolomne podivnosti a kdyz pak meli pristat tak s tim akorat praskli do zeme tricet metru od sebe... tudy myslim cesta nevede
takové taky znám
Nj, vypadá to tak, že na tom pohybu páčkama nic není... a je to tak. Ale chce to vědět jakou páčkou hnout, kam, jak velkou výchylkou a v který okamžik.
A to se nejlíp učí na pomalejších cvičných modelech.
Nějaké ty "triky" můžeš dělat skoro s každým letadlem, i s těma pro začátečníky. Třeba loping, nízký průlety, pád po ocase, výkrut (pokud to má křidýlka, nebo pokud si je doděláš a to letadlo to snese).
Pak si můžeš koupit nebo postavit třeba nějakého akrobata... ale nejdřív je potřeba naučit se to bezpečně ovládat. Holt to není auto nebo lodička, kde můžeš kdykoliv zastavit.
A to se nejlíp učí na pomalejších cvičných modelech.
Nějaké ty "triky" můžeš dělat skoro s každým letadlem, i s těma pro začátečníky. Třeba loping, nízký průlety, pád po ocase, výkrut (pokud to má křidýlka, nebo pokud si je doděláš a to letadlo to snese).
Pak si můžeš koupit nebo postavit třeba nějakého akrobata... ale nejdřív je potřeba naučit se to bezpečně ovládat. Holt to není auto nebo lodička, kde můžeš kdykoliv zastavit.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
To si zas někdo spletl model s hračkou... Před roky, když sem ješte závodil s RC auty, si jeden místní zbohatlík nakoupil RC auto, výbavu k tomu někde, co slyšel, že je dobrý obchod, nakoupil nejdražší vybavení a pak se divil na závodech, že jsou nějaká pravidla, nejen technická ale i soutěžní a že je k tomu rozhodčí, který vynucuje jejich dodržování nejen od závodníka, ale i od mechanika (manželky závodníka) a že si nemůže křeslo položit, kde se jí zamane, formou trestů a diskvalifikací. A moc divil, že nejlepší řemeny a nejlepší pneumatiky a nejdražší motory mu nestačí na vítězství a že mu to před domem tak dobře jezdilo a na závodech ne a ne.
Že možná driftovat je jedna věc a umět jezdit je druhá.
Stejně tak modely. To není jako ve filmu, že kluk má vysílačku v ruce někde na parkovišti a vrtulník mu lítá po prodejně, do které kouká přes sklo výlohy
a to to drží v ruce podruhé v životě.
Pokud chlapče myslíš vážne snahu naučit se řídit modely letadel, pak je právě pro tebe určen článek Aký model pre začiatočníka? kde se mimo jiné dovíš, proč ne jako první model, který se ti líbí.
Pokud to nemyslíš vážně a chceš si jen hrát, případně dělat ve vzduchu nějaké "triky" a pak s tím klidně praštíš o zem, jen ať je to už dole, jak psal kolega výš, tak ho zbytečné nečti, ještě by ses mohl něco naučit a to při své frajeřine nepotěbuješ.
Že možná driftovat je jedna věc a umět jezdit je druhá.
Stejně tak modely. To není jako ve filmu, že kluk má vysílačku v ruce někde na parkovišti a vrtulník mu lítá po prodejně, do které kouká přes sklo výlohy
Pokud chlapče myslíš vážne snahu naučit se řídit modely letadel, pak je právě pro tebe určen článek Aký model pre začiatočníka? kde se mimo jiné dovíš, proč ne jako první model, který se ti líbí.
Pokud to nemyslíš vážně a chceš si jen hrát, případně dělat ve vzduchu nějaké "triky" a pak s tím klidně praštíš o zem, jen ať je to už dole, jak psal kolega výš, tak ho zbytečné nečti, ještě by ses mohl něco naučit a to při své frajeřine nepotěbuješ.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Jinak upozorňuju že něž sem šel s ním poprvý lítat tak sem na simulátoru nalítal hodně přez 100 čistejch hodin a zvládal sem i viset s
3 D ckem a lítat základní akrobacii ....
A real je DOOPRAVDY něco jinýho ...
Jinak bych dal na doporučení a fakt pořídil Fokuse nebo
něco podobného, větroň alespoň když zazmatkuješ a ubereš plyn tak chvíli letí
.
Ale od rad tu sou fakt jiní, tohle je jen podělení se o moje první zážitky ...
Zdravim tak moje 28 ka je moje první rc letadlo,
po měsících an simulátoru sem jí poprvý provětral a vtipné zážitky ...
1/ let doba trvání cca 1-2 vteřiny ...
hodím přitáhnu letadlo de ihned na zem a začíná hořet - černý dým ...
dobíhám odpojuju shořelej origo regulátor ... odpájel se kabel nebo asi vypad při karambolu, je mi decentně Zlý nebo velmi zuřivý
a nadávám že sem začal modelařit ...
2/ rychlokurz pájení, z hobycity 30 A regl co měl bejt do něčeho jinýho
ale tak co ....
hodím na podle mého názoru velkým poly ... přitáhnu a de k zemi ...
divný tak si to pořádně prohlídnu a řikám si že sem super kus vola,
zapoměl sem obrátit nastavení serva, tak trochu zabojuju s
Cocpitem
a už se de na další let ... při něm mě brutálně zaskočí to, jak je to rychlý a
měl sem to blbě zalítnutý, když sem pustil do neutrálu vejškovku hned de do kotrmelce a předek zlomenej .... mno tak nevadí půl hodinka s purexem a vteřinákem dopřenastavení kalibrování ... a že se druhej den pude
začínám přemejšlet že sem s tou modelařinou fakt měl třísknout Usmívající
3/ let hází mi to drahá polovička přidám plyn a sem ve vzduchu,
nepopsatelný ... kroužím a zjišťuju že to je fakt na tohle éro malej plac ...
ale paráda reaguje krásně ale je to sakra rychlá mrcha ... no na přistání se nevejdu a můj druhej cca 4 minutovej let končí v plotě naštěstí už při klouzání a nic se modelu nestalo ...
4/ du na velký pole nadšenej ... co dodat uplně si to vychutnávám, lítá fakt rychle ale i celkem umí rozumě plachtit a je to král oblohy,
fakt je to obr a vypadá majestátně když metr od vás proletí ...
lítám cca 15 minut a dvakrát přistanu bez akramblolu a těším se na druhý den ....
druhý den
5/ zase jen mírnej vítr ... cca 5 vzletů a přistání bez problémů ...
dohromady cca 20-25 minut ve vzduchu ...
oprsknu se ... zkouším let na zádech - musím doladit páčkování ale kousek i sem udržel ... dva lopingy letadlo to zmákne ...
jede n i byl čistej ... ale řikám si dál to nemusím rozstřelit tak už ejn trénuju plachtění ale pořád hodně musím na motor ,
výsledek :
- není to asi ideální letadlo jako první ale lítal sem měsíce na simulátoru a
nalítal doopravdy desítky hodin a je to poznat,
udržel sem to a dá se to ale bez hodin tréningu není šance
- původní eletronika je asi fakt nahovno, co mi předved ten regulátor ...
to mě dostalo myslel sem že má vypnout né uvařit letadlo
ale serva sou v pohodě i když občas "vrní" i když sou v neutrálný poloze
- výchylky by mohly bejt větší a doopravdy na jednu stranu to točí líp
(křidýlka nemají simetrickej průběh výchylek)
- ovládané plochy jdou docela ztuha ale i tak to celkem reaguje,
pravda nemám srovnání ale z recenzí sem čekal horší,
- sice horizontálně lítá rychle ale mám problém s nastoupáním.
čekal bych že pude líp ... mám koupit jinou vrtuli ?
- jinak fakt paráda ... jako ten pocit když sem fakt letěl ... poprvý v životě ... krása ... a to letadlos em si zamiloval
hlavně jak je to z polystyrénu tak to dokázalo přežít ty moje první karamboly nebo se to hned poslepovalo ...
mám ho z druhé ruky už s pár lepeníma tak mne nedeptá že nějaký přidám ... pak si koupím novej trup ale to tak až po téhle sezóně
tak tohle sou moje postřehy a rád uvítám reakce ...
a díky tomuhle foru a lidem tady, díky tomu sem zašal s modelařinou i s mým nízkým rozpočtem ....
díky vám všem ...
3 D ckem a lítat základní akrobacii ....
A real je DOOPRAVDY něco jinýho ...
Jinak bych dal na doporučení a fakt pořídil Fokuse nebo
něco podobného, větroň alespoň když zazmatkuješ a ubereš plyn tak chvíli letí
Ale od rad tu sou fakt jiní, tohle je jen podělení se o moje první zážitky ...
Zdravim tak moje 28 ka je moje první rc letadlo,
po měsících an simulátoru sem jí poprvý provětral a vtipné zážitky ...
1/ let doba trvání cca 1-2 vteřiny ...
hodím přitáhnu letadlo de ihned na zem a začíná hořet - černý dým ...
dobíhám odpojuju shořelej origo regulátor ... odpájel se kabel nebo asi vypad při karambolu, je mi decentně Zlý nebo velmi zuřivý
a nadávám že sem začal modelařit ...
2/ rychlokurz pájení, z hobycity 30 A regl co měl bejt do něčeho jinýho
ale tak co ....
hodím na podle mého názoru velkým poly ... přitáhnu a de k zemi ...
divný tak si to pořádně prohlídnu a řikám si že sem super kus vola,
zapoměl sem obrátit nastavení serva, tak trochu zabojuju s
Cocpitem
a už se de na další let ... při něm mě brutálně zaskočí to, jak je to rychlý a
měl sem to blbě zalítnutý, když sem pustil do neutrálu vejškovku hned de do kotrmelce a předek zlomenej .... mno tak nevadí půl hodinka s purexem a vteřinákem dopřenastavení kalibrování ... a že se druhej den pude
začínám přemejšlet že sem s tou modelařinou fakt měl třísknout Usmívající
3/ let hází mi to drahá polovička přidám plyn a sem ve vzduchu,
nepopsatelný ... kroužím a zjišťuju že to je fakt na tohle éro malej plac ...
ale paráda reaguje krásně ale je to sakra rychlá mrcha ... no na přistání se nevejdu a můj druhej cca 4 minutovej let končí v plotě naštěstí už při klouzání a nic se modelu nestalo ...
4/ du na velký pole nadšenej ... co dodat uplně si to vychutnávám, lítá fakt rychle ale i celkem umí rozumě plachtit a je to král oblohy,
fakt je to obr a vypadá majestátně když metr od vás proletí ...
lítám cca 15 minut a dvakrát přistanu bez akramblolu a těším se na druhý den ....
druhý den
5/ zase jen mírnej vítr ... cca 5 vzletů a přistání bez problémů ...
dohromady cca 20-25 minut ve vzduchu ...
oprsknu se ... zkouším let na zádech - musím doladit páčkování ale kousek i sem udržel ... dva lopingy letadlo to zmákne ...
jede n i byl čistej ... ale řikám si dál to nemusím rozstřelit tak už ejn trénuju plachtění ale pořád hodně musím na motor ,
výsledek :
- není to asi ideální letadlo jako první ale lítal sem měsíce na simulátoru a
nalítal doopravdy desítky hodin a je to poznat,
udržel sem to a dá se to ale bez hodin tréningu není šance
- původní eletronika je asi fakt nahovno, co mi předved ten regulátor ...
to mě dostalo myslel sem že má vypnout né uvařit letadlo
ale serva sou v pohodě i když občas "vrní" i když sou v neutrálný poloze
- výchylky by mohly bejt větší a doopravdy na jednu stranu to točí líp
(křidýlka nemají simetrickej průběh výchylek)
- ovládané plochy jdou docela ztuha ale i tak to celkem reaguje,
pravda nemám srovnání ale z recenzí sem čekal horší,
- sice horizontálně lítá rychle ale mám problém s nastoupáním.
čekal bych že pude líp ... mám koupit jinou vrtuli ?
- jinak fakt paráda ... jako ten pocit když sem fakt letěl ... poprvý v životě ... krása ... a to letadlos em si zamiloval
hlavně jak je to z polystyrénu tak to dokázalo přežít ty moje první karamboly nebo se to hned poslepovalo ...
mám ho z druhé ruky už s pár lepeníma tak mne nedeptá že nějaký přidám ... pak si koupím novej trup ale to tak až po téhle sezóně
tak tohle sou moje postřehy a rád uvítám reakce ...
a díky tomuhle foru a lidem tady, díky tomu sem zašal s modelařinou i s mým nízkým rozpočtem ....
díky vám všem ...