Graupner Junior S
junior versus easy glider
muj nazor, měl sem oba, zatímco s easy gliderem sem si užil tunu zábavy,
nalítal desítky možná i přez stoletů tak s juniorem jen deset,
to letadlo mne prostě znechutilo a přišlo mi jen ve všem horší jako easy glider
nechci někoho ovlivňovat ale toť můj názor, nevim jeslti to bylo
něčím špatným v letadlu ale mělo digitální serva, setovej motor a
dvojčlánek kluz nic moc horší daleko jako easy glider ...
nechci někoho ovlivňovat ale toť můj názor, nevim jeslti to bylo
něčím špatným v letadlu ale mělo digitální serva, setovej motor a
dvojčlánek kluz nic moc horší daleko jako easy glider ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Re: Graupner Junior S
Dobrý den,
dnes jsem s pájkou v ruce začal se stavbou juniora - podle návodu jsem snad přiletoval všechno dobře: všechny komponenty originál ze stavebnice, přijímač optima 6. Po zapnutí přijímače a vysílače (spárováno) motor pravidelně pípá, nejdřív pomalu, pak rychleji - serva pracují normálně, motor se netočí.
Motor je píchnutý do CH3, když ho vytáhnu, nejdou ani ostatní serva.
Hledal jsem nějaký manuál k motoru (GRAUPNER COMPACT 345Z 7,4V) - ale marně: netušíte prosím někdo kde je chyba?
Díky!
j.
dnes jsem s pájkou v ruce začal se stavbou juniora - podle návodu jsem snad přiletoval všechno dobře: všechny komponenty originál ze stavebnice, přijímač optima 6. Po zapnutí přijímače a vysílače (spárováno) motor pravidelně pípá, nejdřív pomalu, pak rychleji - serva pracují normálně, motor se netočí.
Hledal jsem nějaký manuál k motoru (GRAUPNER COMPACT 345Z 7,4V) - ale marně: netušíte prosím někdo kde je chyba?
Díky!
j.
cvrk píše:Dobrý den,
Díky!
j.
Dobrý den, bude pravděpodbně nutné nastavit rozsah plynu na regulátoru (podle návodu k regulátoru). Obvykle stačí zapnout vysílač, nastavit plný plyn a připojit baterii v modelu (s motorem bez vrtule). Jakmile regulátor odpípá vstup do programovacího módu je možné stáhnout plyn a odpojit a připojit baterii v modelu. Následně by už motor měl fungovat.
Re:
Milan Nes píše:junior versus easy glider
No nevím - měl jsem tyto modely oba (Junior-S vlastní, EG jsem stavěl a zalétával pro kolegu) a vidím to spíš opačně.
Problém, ale zároveň výhoda, Juniora-S je totiž v tom, že se chová více jako "normální" model, takže je při dobrém seřízení a pilotáži proti EG výkonnější. Jenže na druhé straně když se něco udělá špatně, tak je propad výkonnosti větší než u "blbuvzdorného" EG...
Těžko říct, jak to hodnotit - pro EG mluví asi to, že podobný "pěnový" model si koupí spíš začátečník, který nejspíš klady Junior-S nebude umět využít, naopak člověk, který by ho zvládl, už takové letadlo nepotřebuje. Já to měl pro syna, takže to byla možná ne zcela standardní situace, kdy jsem si jako docela zkušený pilot hrál s podobným modelem.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Junior je model v pohodě. Dle mě je lepší pro zdokonalení pilotáže, než EG. Ten je moc hodný. A na transport je Junior o třídu lepší. Krásně se vejde do krabice, EG se pořád někde povaluje..
Potřebuješ návod k regulátoru. Pokud je motor správně připojen, tak nebude problém.
Junior je model v pohodě. Dle mě je lepší pro zdokonalení pilotáže, než EG. Ten je moc hodný. A na transport je Junior o třídu lepší. Krásně se vejde do krabice, EG se pořád někde povaluje..
Potřebuješ návod k regulátoru. Pokud je motor správně připojen, tak nebude problém.
TomasC píše:Ahoj,
Jen tak pro doplnění - právě tomasc zná Juniora-S ze stejného kusu jako já, koupil totiž ode mě ten náš exemplář (když už jsem ho pro syna nepotřeboval) a zalétával pak pro nějakého svého známého-začátečníka.
zeli52 píše:cvrk píše:Dobrý den,
Díky!
j.
Dobrý den, bude pravděpodbně nutné nastavit rozsah plynu na regulátoru (podle návodu k regulátoru). Obvykle stačí zapnout vysílač, nastavit plný plyn a připojit baterii v modelu (s motorem bez vrtule). Jakmile regulátor odpípá vstup do programovacího módu je možné stáhnout plyn a odpojit a připojit baterii v modelu. Následně by už motor měl fungovat.
Díky moc, to je ono! Návod k regulátoru jsem dlouze hledal na internetu až jsem ho nakonec našel v krabici - na stokrát přeloženém (a tedy mrňavém) papírku... Teď snad ještě nějak rozluštím jak nastavit brzdu na motoru...
Nezlobte se, ještě jedna prosba o radu - k pilotáži: model je sestaven a jakž takž zalétán - je to po easystaru můj druhý model. Poprvé se potkávám s křidélky a těžko stíhám výškovku, směrovku a křidélka - popravdě řídím spíše křidélky než výškovkou. Vím že to snad jse nějak namixovat, ale přesto - jak to je obvyklé: létáte opravdu vpravo křidélka a vlevo směrovka výškovka, neplete se vám to?
S díky zdraví
j.
S díky zdraví
j.
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to popisuješ je klasický mod 1., je to asi nejrozšířenější ovládání mezi modeláři (alespoň unás). Věnuj se pravou rukou hlavně křidýlkům a levou výškovce, postupně zapojuj směrovku + motor. Zvykneš si, měl jsem ty samé problémy. Easystera jsi létal také v tomto modu 1.?cvrk píše:Nezlobte se, ještě jedna prosba o radu - k pilotáži: model je sestaven a jakž takž zalétán - je to po easystaru můj druhý model. Poprvé se potkávám s křidélky a těžko stíhám výškovku, směrovku a křidélka - popravdě řídím spíše křidélky než výškovkou. Vím že to snad jse nějak namixovat, ale přesto - jak to je obvyklé: létáte opravdu vpravo křidélka a vlevo směrovka výškovka, neplete se vám to?
S díky zdraví
j.
Jojo, ale bez křidélek, tj. napravo plyn a směrovka, nalevo výškovka - to už mi celkem jde... 
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
cvrk píše:Jojo, ale bez křidélek, tj. napravo plyn a směrovka, nalevo výškovka - to už mi celkem jde...
To máš ale divný mod 1. Klasika je:
vlevo směrovka+ výškovka
vpravo křidélka+ motor
Ty máš zřejmě zapojený špatně servo směrovky v přijimači.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
No já tedy nevím, ale pokud nemám na modelu funkční křidélka, tak směrovku řídím normálně pravým kniplem - tj, plyn + směrovka, a na levým kniplýku řídím pouze výškovku, tak je to úplně normální, co se ti na tom zdá divné. Pokud je plné osazení modelu ,tak mám mod 1. A u nás v klubu to tak má každý, asi jsme nějaká vyjímka 
Omlouvám se - řídím spíše křidélky než směrovkou! Ale zapojení snad je ok...
j.
j.
- rbiciste
- Kontaktovat uživatele:
drol píše:Zdravím,
krásné počasí, model nádherně pluje vzduchem a najednou padá cosi černého....Bohužel upadla za letu kabina a naneštěstí spadla tam, kde ji již nenajdu. Nenašel by ji někdo doma (komu už model "dosloužil") a neprodal ji za rozumný peníz (vzhledem k ceně celého modelu by se nová nevyplatila)?
Předem moc díky
Kabinu a další náhradní díly na Juniora lze koupit u pan Hnízdila: http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ina-Junior
Radovan
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
Rosta2 píše:No já tedy nevím, ale pokud nemám na modelu funkční křidélka, tak směrovku řídím normálně pravým kniplem - tj, plyn + směrovka, a na levým kniplýku řídím pouze výškovku, tak je to úplně normální, co se ti na tom zdá divné. Pokud je plné osazení modelu ,tak mám mod 1. A u nás v klubu to tak má každý, asi jsme nějaká vyjímka
V tom případě používáš MOD3
Mrkni na toto. http://www.pelikandaniel.com/?sec=page&id=15