Prosím poradte - vysílač optic 6

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
havrous
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím poradte - vysílač optic 6

#16 Příspěvek od havrous »

Být tebou, tak koupim Optic se syntézou (PPL), aby si mohl lítat s těma setovýma letadlama bez výměny příjímačů, teda v případě že jsou na nějakém rozumném kanále. Nenech se zmasírovat tim, že 2.4 je jediné správné, zapoj vlastní hlavu a kdyžtak si zjisti cenu přijímačů pro jednotlivé technologie a jejich vzájemnou (ne)kompatibilitu.
Krajic
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Krajic »

Zdravím, taky mám setovku.
Takže koupit tohle:OPTIC PLL / 35 MHz 1HI1059 - http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 332&styl=0
a chytne to i ten čínskej bazmek v letadle? Díky moc, jsem zatím LAMA.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Ty přijímače s tímhle moc nekomunikují-někdo psal že se to u některých dá "obšlápnout" krystalem myslím z futaby ale při ceně přijímačů bych to asi neřešil. :wink:
ICQ 638556901
volente
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od volente »

MaFire píše:ty jo tak děkuji moc za rady. Určitě bych si teda koupil tu normal optic ale tedka mi kamos rikal ze se mam vyprdnout na 35mhz ze uz je to pase a mam vzit radsi spectrum DX6 2.4ghz.. ta by byla asi lepsi, ale je zas zbytecne draha. Da se ale pry sehnat levne ze zahranici, ma s tim nekdo zkusenosti? Popř. nema nekdo nejaky vysilac na prodej když už sme u toho? :lol: Taky sem si říkal že budou určitě docela drahý ty přijímače na 2.4ghz není liž pravda? :(

Jojo už aby to bylo pase, pak mě tam nebude nikdo rušit :lol: :lol: :lol: :lol:
F 104 je můj sen
Jiri

#20 Příspěvek od Jiri »

volente píše:
MaFire píše: Taky sem si říkal že budou určitě docela drahý ty přijímače na 2.4ghz není liž pravda? :(

Tedy, co se týče ceny, příjímač Assan 19 $ za čtyřkanál, 3,5g, dosah měřený v houboletu na zemi cca 450m, ve vzduchu neměřitelný, Fail safe... to se vám zdá drahý? Jaký konvenční příjímač na (v mém případě na 40MHz) s obdobnými vlastnostmi a hmotností byste mi nabídli ... (+ navíc cena krystalu?) A co se týče rušení, víceméně nikdy jsem se 40 neměl zásadní problémy, ale od výměny za 2.4 vymizely i občasné náhodné mžikové záškuby.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
zdekar

#21 Příspěvek od zdekar »

Záleží na tom, jaký systém na 2.4Ghz si pořídíš. Spektrum přijímač seženeš nový tak od 1200,- Podobně je to i s jinými systémy. Assan u nás seženeš tak za 1000,- což taky není už tak pěkná cena.
Pokud ho ale koupíš přímo v číně (HobbyCity), tak cena je kolem těch $20, jak psal Jiri. Při současné ceně dolaru tě to i s poštovným vyjde na nějaké 400,- a to už je rozdíl :)
Ale do DX6i by se Assan moc nehodil. Pokud plánuješ 1 model nebo 2, tak ten rozdíl v pořizovací ceně nebude tak velký, jelikož k té DX6i dostaneš i přijímač na rozdíl od Optica, kde by sis musel dokoupit set (vf modul + 2 přijímače) za 1600,- . To si musíš zvážit sám...
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
ydev

#22 Příspěvek od ydev »

No já si teď koupil Optic 6 s Duplex 2.4 Jeti a přijímačem v sadě za 5900. Spokojenost.
Neřeším obsazené kanály, místa s rušáky, nic co dřív.
Bellanca Decathlon 480(rozloženo na jednotlivé kuličky), ButterCup (zelený pluh na vzduch), Mustang P51 skoromaketa (opet zelena, pak obarvena, nakonec rozslapana), F18 Hornet (v popelnici), F15 epp, Mustang od Hackera
hezo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od hezo »

Zdravím, nechcem zakladat novu temu tak to dam sem, viete mi doporučiť nejakú LIPOL baterku z HC pre klasický OPTIC 6 ? Má niekto skúsenosť ? Ďakujem
HK500GT - flybarless + beastX
Telink SU-29 Yellow
Rc Factory Flash
GriffonCZ

#24 Příspěvek od GriffonCZ »

Začínal jsem loni uplně stejně, nejdřív setovka pak Optic 6 - normál. Klasika 35. Občas ale i přes přijímače s dual směšováním nějaký kopanec byl - nejčastěji do výškovky - a protože přeci jen ještě nejsem moc jistý pilot a dělalo mi to problémy, tak jsem na podzim přešel na 2,4 Assan. Od té doby naprostá spokojenost. Co se týče vybavení klasického optica funkcemi pro moje potřeby naprosto dostačující. Dokoupil jsem jen pult, s ním se mě řídí líp. Optic se dá na modelbazarech pořídit za zajímavý peníz použitý - a ušetří se třeba na modul 2,4 od assana. Optic s modulem Spectrum tě vyjde dráž - do budoucna dražší nákupy přijímačů. Proto na běžné poletování doporučuji Assnizaci. Doposud bez jakéhokoliv problému - řídím na hranici viditelnosti - vše letadla 1m-1,3m
Ad Lipol do vysílače - nevím zda to má smysl, používám Enelop pack a je to držák - asi bych ještě zůstal nějaký čas u klasiky NiMh, LiPol bych časem zvážil až do nového rádia a to ještě asi budu váhat zda to má vůbec smysl.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... ipoly_Pack

Napr. táto, no tiež sa prikláňam skôr k Sanyo Eneloop.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MichoCZ »

Spektrum je to samé jako ostatní čínské zařízení. Do Spektra bych nešel. Sám mám Optic 6 a modul Twin od MZK. Naprostá spokojenost.
hezo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od hezo »

TERAZKY píše:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346&Product_Name=Rhino_2620mAh_3S_11.1v_Transmitter_Lipoly_Pack

Napr. táto, no tiež sa prikláňam skôr k Sanyo Eneloop.

diik ;) dufam ze vydrzi dlhsie ako to nepodarena nimh co tam mam od vyroby
HK500GT - flybarless + beastX
Telink SU-29 Yellow
Rc Factory Flash
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Rajny »

MichoCZ píše:Spektrum je to samé jako ostatní čínské zařízení. Do Spektra bych nešel.

a duvod? osobni zkusenost?
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od MichoCZ »

Rádio i s příjmačem za 2000Kč? Navíc znám dost případů, kdy to chytalo rušení. Kolega v Olomouci na závodech neměl šanci s tím dojet do cíle. Jednalo se o lodní modelářství naštěstí. Duplex a Fasst bez problémů.
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

MichoCZ píše:Spektrum je to samé jako ostatní čínské zařízení. Do Spektra bych nešel. Sám mám Optic 6 a modul Twin od MZK. Naprostá spokojenost.

Spektrum je normálně použitelný systém 2,4, minimálně rovnocený zmiňovanému Twinu (telemetri ponechávám stranou, řeč je o řízení modelu a spolehlivosti - pokud se bavíme o systému jako takovém, ne v jaké které krabici to je strčené)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“