Ohnutá Hřídel :-(

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
GP

#16 Příspěvek od GP »

Popr. mam tu jednu nahradni osku na jeden stridak. Prumer take 3mm dlouha 53mm. Nevim sice jak je v tvem motoru hridelka zajistena v axialnim smeru (jestli segrovka nebo cervik), ale mozna by ti pomohla. Klidne ti ji venuji. Jsem take z Brna.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od strycArtus »

rozeber to, změř osičku a pak si vyber mezi náhradníma dílama u pelikána jestli nějaká rozměrem neodpovídá. Nejjednodušší věc.
djbbc

Ohnutá Hřídel :-(

#18 Příspěvek od djbbc »

Do motoru se nedostanu, tudíž dnes je na řadě vyklepnutí osičky. Doufám že tím nijak nepoškodím celý motor
Zero
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Zero »

na konci pláště je zřejmě červík,který tu hřídel taky drží,vyšroubuješ o pravděpodobně 1,5mm imbusem,jinak já jsem hřírel na dvourotorák rovnal ve svěráku-dal jsem ji vodorovně do svěráku a postupně stahoval a hřídel pootáčel :wink: jde to lehce,a práce prostě skoro žádná :) :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
scarabeus

#20 Příspěvek od scarabeus »

Pokud nemas doma kvalitni vybaveni, vzdycky bude po srovnani hazet. Dej ji na sklo a uvidis.
Tomcat

#21 Příspěvek od Tomcat »

Pro zabránění příštího karambolu Ti doporučuji mezi unašeč na vrtuli a motor dát distanční kroužek 3mm tím zamezíš ohnutí ....bylo to popsané i v jendom čísle RC revue jako Úprava motoru RAY
Streader
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Streader »

Ten distanční sloupek fakt funguje? Tak se to prostě ohne až za ním, ne?
Já se snažím mít unašeč pokud možno až na doraz k motoru, aby to nemělo kam uhnout. Na malý rány to pomáhá, ale pokud je to čenichovka, tak je to stejně jedno.
"Never argue with an idiot - he'll drag you down to his level and beat you with experience!"

Frekvence: 35 Mhz Kanál: 64
BacilBA

#23 Příspěvek od BacilBA »

O Cessne od Pelikánu je tu vlákno s vyše 111 stranami a minimálne na desiatich stranách sa debatí a tom, ako dostať starú osku z motora von, z čoho urobiť náhradu a ako náhradnú osku dostať späť do motora.
Začni čítať napr. tu na stránke dolu:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... start=1365
:wink:
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“