nezná někdo kvalitní plánky modelů na spalovací motor?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od hoblik »

Upravovat FÉNIXE od Fary je blbost. Maximálně motorové lože. To éro je dokonalý, vydrží neskutečné zacházení a je dokonale "blbuvzdorný"
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hoki »

hoblik píše:Upravovat FÉNIXE od Fary je blbost. Maximálně motorové lože. To éro je dokonalý, vydrží neskutečné zacházení a je dokonale "blbuvzdorný"

Pamatuju :lol:
JENDA01

Re: nezná někdo kvalitní plánky modelů na spalovací motor?

#18 Příspěvek od JENDA01 »

madman píše:Přesněji sháním plánky na model pro motor od 5 do 8 ccm - nejlépe polomaketu stíhačky nebo nějakého rozumného akrobata. Jestli někdo o něčem ví, ať už zná někoho, kdo prodává dobrý plánek, nebo ví, kde něco je na internetu, ať to prosím sdělí. Mockrát děkuju!

Ahoj,
pokud scháníš nějakého rozumného akrobata tak je vyzkoušený provozem a stejně dobře létající jako FENIX. Plánek jestli se nemýlím
vyšel v Rc-revue. Je to -KOMANDER-. (COMMANDER) :wink: Co se týká stavby a přenášení
konstrukčních dílů na materiál tak je tu jednoduchá přesná a efektivní
metoda v domácích podmínkách. Stačí podkladový papír z potahových folií a ingoustová kopírka. Je to metoda za -studena- žádná žehlička(deformuje balsová prkénka. ) Nechat zkopírovat na lesklou stranu ,přiložit na materiál a -přežehlit to - foto válečkem - . Podmínka
je :
1.nastavit si patřičnou sytost barvy v tiskárně(ne jako já v tomhle vzorku co je na foto jsem jel na suchou kardridž :D
2.nehejbnout při tom žehlení s papírem není to nic těžkého(já jsem to v tomto případě -šmrdlal - :D prstama ale i tak by to bylo k použití.)
Po použítí se to setře mokrým hadrem vytře do sucha je to připravené k dalšímu použití.

Tady foto té technologie:

http://jenda01.rajce.idnes.cz/Kopirovan ... ial/#album
Jenda
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZIPP »

Pěkně létá a také hodně vydrží model SIMPLEX,který není vůbec stavebně složitý...... http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/pla ... ek=simplex[158]
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZIPP »

madman píše:Mě se z plánků konkrétně líbí :
http://www.rcrevue.cz/objednejte-si/pla ... -miniplane[193]
S modely podobné kosnstrkce zkušenosti mám - onen VIPAN má také křídlo plné pěnové hmoty a ne konstrukční. Dokonce i typ trupu s pevnými bočnicemi je u obou modelů podobný. Jenom VIPAN je cvičný hornoplošník, ....
Myslíte si že mám šanci to postavit a uřídit, popřípadě má s tímto letadlem někdo nějaké zkušenosti? děkuji
pzn. - létám už celkem dlouho - začínal jsem na Easy Star, potom jsem si koupil Zlín Z50 LS Šplíchal, poté Čmelák té samé firmy a nějého 3D epp akrobata - nyní se chystám se přeučit na benzín právě na VIPANOVI, ale chci mít co stavět mezi létáním =).

V originálu je model Vipan od Jar. Fary s konstručním křídlem.....plánek vyšel v edici Modelář pod číslem 65s a v časopise Modelář č.12/1974. Tento model jsem si dle uvedeného plánu postavil, měl jsem u něj příďový podvozek ( je tam možná volba- příďák, nebo ostruha :wink: ), motor Modela Březinka 2,0 ccm a ovládamé funkce VOP. SOP a motor. Létal báječně!!!!!!!!! :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
madman
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od madman »

Jo, děkuju. Kouknu se na to, ale momentálně řeším jiný problém - o prázdninách jsem chtěl Vipana zalétat - a hádejte co se stalo - ano, je to tak, nepodařilo se...
On blbě chytá! Prostě nechce...
Mám tam klasickou 2ccm - palivo mám od Pelikána - zkoušel jsem to - 3 krát jsem ho nahodil, ale nidky se mi nepodařilo pořádně vzletět - mám pocit že motor má nějaký menší tah. A navíc než ho nahodím tak to trvá klidně 20 minut! Točím, točím, chlastám do něj, přechlastám, vyleju, .... točím ...
Před 2 měsíci jsem ho zaběhl - fungoval nádherně, maximální, cestovní, volnoběh byl krásně nízko, tak si prdlal, zvýšení a snížení otáček bylo plynulé a reagoval velmi rychle, všechno vypadalo super.. A teď se nechce nahodit. Svíčkou to není, ta žhavi dobře. Nečistoty v motoru by snad neměly být. Komprese je v pořádku. Doufám že to není klikovkou, ...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DAF »

to madman: Kurňa dej si do profilu míst svého výskytu. pak se ti někdo může ozvat s osobní pomocí. Takhle se můžeš trápit a přitom se na to někdo může jen podívat a odhlaí to, co bys ty hledal půl roku, ať už jde o seřízení motoru, pomoc s naučením se létat s rádiem, či cokoliv jiného.
Hitec Aurora 9X
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hoki »

Jak píše DAF, nejlíp kdyby Ti pomohl někdo zkušený z okolí. Ozval se Ti už někdo? Já znám tyto rady na dálku z osobní zkušenosti. Moc to nebylo platné, byť dotyčný měl velkou trpělivost z popisováním různých možností. Ale jinak to může být i svíčkou. Něco se mohlo pozměnít a na oko to není viditelné. I když je divné, že to předtím šlo. Taky zkus profouknout karbec a hlavní jehlu. Jehlu vyšroubuj (zapamatuj si počet otáček) a místo palivové hadičky dej čistu hadičku a nejlépe injekční stříkačku. A pak prudce pumpuj vzduch. Má to větší účinnost, než kdybys do toho foukal. Jen musíš zakrýt díru od hlavní jehly. To aby stlačovaný vzduch šel jen do karbece a neunikal bokem ven. A karbec měj v poloze otevřeno, jinak Ti to bude přivírat zas protijehla. Jaké máš palivo Pelikán? Já bych volil klasiku 80/20.
madman
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od madman »

Jo, už je to jasný - rozeberu, profouknu, zkouknu a zahřeju válec před startem a použiju startér - palivo je Pelikán 80/20. Děkuju všem za pomoc!
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“