Dx5e - špatné nastavení od výrobce?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
kratas
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od kratas »

Ardo, ale kde jsi přišel na to, že mu vyhovuje plyn vpravo? Píše vlevo a to má. Pak chce mít oddělenou výškovu a směrovku. To v mod 2 má taky, jen to výrobce v přijímači zapojil jako mod 4, tak si to zapojí správně jako mod 2 a je to. Má přesně co chtěl. Já už nevím, myslím, že řešíme hovadiny, které Jirkovi nepomůžou. Už má mod 2, tak pokud mu plyn vlevo vyhovuje, tak není co řešit. Pokud mu to nevyhovuje, má to dost blbý, ale to není na co se ptal a dále se mi to rozepisovat už nechce. Jestli neví jak prohodit dráty na přijímači, tak ať napíše odkud je a určitě mu někdo pomůže. mimálně mu pak někdo pomůže při záletu. Letu zdar.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od arda1 »

Dle mě se uvedl "sám" v omyl a ten plyn nalevo bral jen proto že si myslel že pak bude mít v mode 2 rozdělěný obě hlavní ř.p na dva kniply. Což je u 2ky blbost. Dále pokud je pravák bude si házet éro pravou rukou- a levá musí být na směrovce -alespoň já bych to levou nehodil a když tak jako oštěp. Co je mi platný házet pravou a levou mít na plynu?
ICQ 638556901
zdekar

#18 Příspěvek od zdekar »

arda1 píše:Kolik vysílačů "umí" SW přepnout na mod 4? :wink:

Jasně, v těch 6-kanálovkách apd. jich moc není, ale není problém si to nastavit jinak, zvlášť když má na ovládání jen 2 serva. Já mám Optic a ten taky umí jen módy 1 a 2. Když ovládám letadlo s motýlkem nebo jen směrovkou a výškovkou, tak si hodím směrovku místo křidélek a nebo namixuju kanál kčidýlek a výškovky jako V-mix.

Jiná věc je, pokud by chtěl lítat i s křidýlkama, tak dát je nalevo by u DX5E nešlo, k tomu by potřeboval počítačové rádio, aspoň jako třeba Optic,MX-12 nebo Dx6i.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
kratas
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kratas »

Já raději nic nedomýšlím. Své jsem k tomu řekl a teď už je to na něm. Každý ať si lítá co mu vyhovuje.
SOVA is YouR CO-pilot
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Oki- ať se vyjádří dotyčný co vlastně chtěl a zda bylo zásadní mít vlevo(u leváka pochopitelný)- :wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

kratas píše:To je pravda a přesně tak to mode 2 má, přeci. Jen výrobce mu to v přijímači zapojil jako mod 4.
Omyl- žádná 4ka- čistá dvojka. U 1ky když nejsou křidýlka jde SOP napravo za plynem a je to furt čistá 1 a nikoli 3ka- ta by to byla až by byly křidýlka nalevo. :wink:
ICQ 638556901
LV
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od LV »

arda1 píše:
zdekar píše:Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného jako Kratas :) Klidně si to může přehodit v přijímači a pak se bude směrovka ovládat normálně levým kniplem. Tohle se směrovkou v pravo je v podstatě mód 4 ;-)

EDIT: Zase si mě předběhl s tím modem :D
Kolik vysílačů "umí" SW přepnout na mod 4? :wink:Já radím jedno - pokud začíná a ještě nezískal návyky -a vyhovuje mu plyn napravo a chce to mít na dvou pákách přejít na MOD1- je to nejjednodušší než nějakou 4ku.

Ardo, Ardo,... 8O
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Dx5e - špatné nastavení od výrobce?

#23 Příspěvek od LV »

jirka stika píše:Ahoj,
chtěl bych se zeptat na následující:
mám rc soupravu Radian a Dx5e (vše přednastaveno výrobcem). Vysílač mám v modu 2, tudíž mělo být na levé ruce ovládání plynu a směrovky a na pravé výškovka a křidléka (které Radian nemá). Jenže po zkušebním zapojení jsem směrovku na letadle ovládal pouze páčkou určenou pro křidélka! Můžu tohle nějak změnit? Přehodit snad jen konektory v příjimači?
A ještě: létáte někdo s Dx5e na Aero Fly? Simulátor spustím, vše je bezva, ale vysílač mi nereaguje. Ve veškerém nastavení je vidět, že není se simulátorem propojený.
Dík,
Jirka

Ak chceš lietať MOD2 tak si smerovku prehoď v prijímači tak aby ti išla na ľavej strane. Získaš tak správne návyky. Potom keď budeš mať model aj s krídelkami, nebudeš prekvapený...
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

LV píše:
arda1 píše:
zdekar píše:Zrovna jsem chtěl napsat něco podobného jako Kratas :) Klidně si to může přehodit v přijímači a pak se bude směrovka ovládat normálně levým kniplem. Tohle se směrovkou v pravo je v podstatě mód 4 ;-)

EDIT: Zase si mě předběhl s tím modem :D
Kolik vysílačů "umí" SW přepnout na mod 4? :wink:Já radím jedno - pokud začíná a ještě nezískal návyky -a vyhovuje mu plyn napravo a chce to mít na dvou pákách přejít na MOD1- je to nejjednodušší než nějakou 4ku.

Ardo, Ardo,... 8O
Kolik lidí u nás lítá mod4?
ICQ 638556901
kratas
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od kratas »

Já se řídím jednoduchou tabulkou a pokud se to pak přehazuje a není to jiný mód, tak soráč, jsem mimo. Pro mě je tohle zásadní, ale nebudu to raději nikomu vnucovat. Lítám si svůj mod, který vyhovuje mýmu mozku a je mi v tuto chvíli úplně jedno jestli se jmenuje 1,2 nebo klidně třebas 666, kterou rukou házím, kterou jím. Pro mě je důležité, že můj mozek a ruce jsou v souladu a rozhodně se nechi pouštět do diskuzí který mod je ten správný a nejlepší. Můj mozek v tom má jasno a přeučovat se nebudu, jako se třebas nebudu přeučovat z praváka na leváka jen proto, že mi někdo řekne, že to tak je správné. Škoda, že se u modelů neovládá směrovka nohama, to bych měl naprosto vyhráno.

mód |vpravo |vlevo
mód 1 |plyn křidélka |výškovka směrovka
mód 2 |výškovka křidélka |plyn směrovka
mód 3 |plyn směrovka |výškovka křidélka
mód 4 |výškovka směrovka |plyn křidélka
SOVA is YouR CO-pilot
LV
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od LV »

arda1 píše:Kolik lidí u nás lítá mod4?

30% mojich známych lieta MOD4. cca 20% môj MOD2 a zbytok MOD1
Mod 3 Neviem, nespomínam si
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

Oki- ale myslíš že člověkovi který je doposud "pole neorané" je dobrý tenhle mod vštěpovat? :wink:
ICQ 638556901
LV
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od LV »

arda1 píše:Oki- ale myslíš že člověkovi který je doposud "pole neorané" je dobrý tenhle mod vštěpovat? :wink:

1-4 alebo 2
Ale je to vec každého soudruha, Ja lietam štvrtú sezónu MOD2 a predtým od cca 1982 MOD1 :lol:
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od arda1 »

No ale je fakt že třeba kdo je levák tak ta 4 ka mi připadá logická.
ICQ 638556901
LV
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od LV »

arda1 píše:No ale je fakt že třeba kdo je levák tak ta 4 ka mi připadá logická.
To nie je o logike iných, ale konkrétneho jedinca.
To čo je pre teby logické, je pre Pištu z Dlhej Krátkej nelogické...
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“