Osvětlení na modelu
radekc píše:Ví někdo, jaký barvy se mají použít na jakou část éra?? Tak jak to je ve skutečnosti. Dřív jsem vycházel z ceny a dostupnosti LED.
Potřebuju aby byl model dobře rozpoznatelný a když dám na jedno křídlo červenou LED, na výškovku taky(myslím, že to tak má být), tak sem s orientací v pr..![]()
Takže nejspíš oželím konvenci a osvětlím to, aby to bylo dobře rozeznatelné![]()
Napravo ve směru letu zelená , nalevo červená
radekc píše:A v cem je problem. Pouzdro je mimochodem TO220
Drzim se katalogovych udaju. Max. rozdil mezi Uin a Uout je 27V.
Udrop je 1,5V pri maximalnim odberu 5A.
Pokud se nepletu, tak TO220 je schopno "vyzarit" bez pridavneho chladice cca 1.5W ztratoveho vykonu a pri Uin=18V a Iout=0.1A to bude na hranici pouzitelnosti a topit to bude docela solidne.
radekc píše:Uin bude cca 12V, odber cca 150mA. Coz se blizi tvemu vysledku. Ale nechapu, co se zde snazis poprit, paklize to bude vice hrat, prida se maly chladic.
Popirat nechci nic, paklize to bude s chladicem, neni co resit. Jenom mi nejde do hlavy, proc stabilizovat napeti pro par LEDek, kdyz tam mas treba BEC, ktery je sam o sobe celkem stabilni.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
radekc píše:"čistému" řešení s použitím jednoho stabilizátoru ....
díky hlouposti prodavače v jedné nejmenované prodejně mi odešly červené LED během 2 sek., protože mi nejspíš prodal LEDky na 2V(dle shlídnutí katalogu).
Pripojit ledky natvrdo na zdroj konstantniho napeti mi prijde jako PRASARNA a ne "ciste" reseni, ve slusne spolecnosti se ledky napajeji zdrojem konstantniho proudu, coz je v max zjednodusene verzi treba zdroj napeti + seriovy odpor
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze elektroniku jsem se ucil uz dost dlouho, ale vytahovat se tim nehodlam, stejne tak jako tim ze umim pouzivat velke-vetsi-nejvetsi-giganticke pismo.... Tedy nezbyva nez pogratulovat ke genialni konstrukci skveleho elektrickeho kresilka pro ledky, navrhuji nazvat jej po genialnim ceskem mysliteli a objeviteli slepych ulicek
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz