Lítá se mód výškovka+křidýlka a plyn + směrovka?
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, překopal jsem rádio na mod 3. Cítím to líp. Dnes jsem to chtěl zalítnout, ale bohužel čas jsem strávil hrabáním auta ze sněhu na letišti (3x) a následně jsme hrabali auto kolegy, kteerý měl přijel vytáhnout.
Tak jsem aspoň prohnal model bez křídel po zasněžených pláních a je fakt, že jsen na to musel vyloženě myslet, protože jsem tam při zatáčení furt hrabal levačkou. Ale půjde to a bude to pro mě lepší.
Tak jsem aspoň prohnal model bez křídel po zasněžených pláních a je fakt, že jsen na to musel vyloženě myslet, protože jsem tam při zatáčení furt hrabal levačkou. Ale půjde to a bude to pro mě lepší.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1 píše:Jojo, překopal jsem rádio na mod 3. Cítím to líp. Dnes jsem to chtěl zalítnout, ale bohužel čas jsem strávil hrabáním auta ze sněhu na letišti (3x) a následně jsme hrabali auto kolegy, kteerý měl přijel vytáhnout.
Tak buď rád, že jsi to nezalítnul a zkus to napřed na simu, jinak to bude rána.
To přeučení z jiného módu není zrovna ideální, ale pokud Ti to vyhovuje lépe, chce to čas a každopádně simulátor.
já lítal přesně jak popisuješ cc 2 roky jsem taky levák. L výškovka + křidélka - R směrovka + plyn, ale prostě jsem se nemohl při výkrutech do kruhu nějak naučit motat dvouma kniplama tak jsem si hodil výškovka+ směrovka na L a na R křidélka a plyn protže jsme si vždycky rozhodil třeba křidélka jak s tím musíš kvedlat.. ale naučet se to dá .. ale na to sem byl línej 
JMalik píše:AR1 píše:Jojo, překopal jsem rádio na mod 3. Cítím to líp. Dnes jsem to chtěl zalítnout, ale bohužel čas jsem strávil hrabáním auta ze sněhu na letišti (3x) a následně jsme hrabali auto kolegy, kteerý měl přijel vytáhnout.
Tak buď rád, že jsi to nezalítnul a zkus to napřed na simu, jinak to bude rána.
To přeučení z jiného módu není zrovna ideální, ale pokud Ti to vyhovuje lépe, chce to čas a každopádně simulátor.
Já se nebojím.
Ale vážně - vyrazil jsem s Trenérem a tomu vcelku nevadí, když se při zatáčce spletou křidýlka a výškovkou. Je dost času na opravu. Ale je to věc, měnit návyky. Naštěstí měním "jen" směrovku a křídýlka ale třeba mod 1 na mod 2 bych asi nerisknul.
Bohužel minulý týden jsem přeinstaloval PC a nemůžu najít instalačku na sim.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
MichoCZ píše:Koukám, že jsem asi jediný, co lítá mod 4. Trošku zvyk z lodě. Motor na levé straně, kormidla na pravé a když přibyli křidélka tak jsem je přihodil na tu levou stranu.
Nejsi. Taky tak lítám, ale jen když má model jen SOP a VOP. Pokud má i křidýlka, tak lítám mód 2
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
MichoCZ píše:Koukám, že jsem asi jediný, co lítá mod 4. Trošku zvyk z lodě. Motor na levé straně, kormidla na pravé a když přibyli křidélka tak jsem je přihodil na tu levou stranu.
neboj, nejsi jediný, létám mod4 - důvodem bylo to že kamarád co mě to učil ho prostě lítal taky a aby šlo učení lépe od ruky... však to asi znáte ...
mám Futabu T10CP kde mohu do budoucna měnit mod dle libosti ... ale asi tak zůstanu ...
jediné co netuším je jak bych létal vrtulníčky ... když si koupím nějaký set na naučení, je to jen MOD1 nebo MOD2 ... nikde mod3/4 ... naštěstí zatím mě vrtulníčky nelákají ... ale NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY ...
P.S. pokusy o přeučení skončily tragicky
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Já létám mod 3 t.j. L výšlovka + křidýlka a P plyn + směrovka. Jsem pravák.
Důvody proč jsou dva:
- létat mě učil bývalý letec a ten zastával názor, že křidýlka a výškovka musí být na jednom knyplu
- modely jsme házely pravou rukou a levá byla na knyplu připravená k zásahu při nějakém nestandartním náklonu při hodu - starší motoráky byly většinou bez přebytku výkonu a start byl prováděn dost často na téměř pádové rychlosti.
Po rodinné pauze v modelaření caa 8 let jsem zkoušel začít v nejpoužívanějším a doporučovaném modu 1 - byla to hrůza, měl jsem problém i s větroněm, tak byl zvyk našlapám do hlavy. Po návratu ke starému naučenému způsobu byl klid a návrat k létání proběhl bez problémů.
Proto si myslím, že pokud s nějakým modem člověk začne a chvíli v něm létá je obtížné to měnit a pokud se člověk nechystá létat akrobacii na špičkové úrovni, tak je to i zbytečné. Létat se dá v jakémkoliv modu.
V začátcích spíše hraje roli v jakém modu létají zkušenější kolegové - pomoc při zalétávání modelu.
Důvody proč jsou dva:
- létat mě učil bývalý letec a ten zastával názor, že křidýlka a výškovka musí být na jednom knyplu
- modely jsme házely pravou rukou a levá byla na knyplu připravená k zásahu při nějakém nestandartním náklonu při hodu - starší motoráky byly většinou bez přebytku výkonu a start byl prováděn dost často na téměř pádové rychlosti.
Po rodinné pauze v modelaření caa 8 let jsem zkoušel začít v nejpoužívanějším a doporučovaném modu 1 - byla to hrůza, měl jsem problém i s větroněm, tak byl zvyk našlapám do hlavy. Po návratu ke starému naučenému způsobu byl klid a návrat k létání proběhl bez problémů.
Proto si myslím, že pokud s nějakým modem člověk začne a chvíli v něm létá je obtížné to měnit a pokud se člověk nechystá létat akrobacii na špičkové úrovni, tak je to i zbytečné. Létat se dá v jakémkoliv modu.
V začátcích spíše hraje roli v jakém modu létají zkušenější kolegové - pomoc při zalétávání modelu.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Uf tak to se mě právě ulevilo,dík za tohle téma. Pořídil jsem první éro s křidélkama,ještě jsem ho ani nevzal na vzduch,ale jak jsem ho zkoušel jen tak na stole,tak mě taky nějak nesedí mód1,jsem levák a nějak mě přijde přirozenější mód3. přehodím to a uvidím,naštěstí éro je varianta EPP,tak něco odpustí