Katapult píše:Jo, co to je 1521/1D
To je oznaceni motoru od Steva Neue, parametry najdes treba tady, musis sescrollovat malinko niz, na serii 1521 - no, verim ze takovej motor, nebo nejaka obdobna Mega, pokud se dela, by to zvladnul.
Katapult píše:Jo, co to je 1521/1D
Wirda píše:Pohon se může sčítat si myslím,pokud každé edf má vlastní zdroj.Pokud to bude z jedné baterie,tak se o ten výkon pořád dělí. Ovšem,je to jen můj selský rozum.
Joba píše:Hej ,len mňa by skôr zaujímalo použitie dvoch dúchadiel alebo turbín miesto jednej aké sú výhody v statike a dynamike. Pri použití 120mm dúchadla a náhrada s dvomi .To či to bude ťaššie ,efektívne a pod teraz nie je podstatné ide mi skôr o porovnanie pri rovnakých výkonov.
petrcorrado píše:Tak ono je to stejně jen v teoretické rovině, kolik letadel umožňuje volbu pohonu buď jedno edf nebo dvě menší? Moc jich není. Jinak lze k tomu přistupovat i tak, že žádný stroj nepracuje se 100% účinností, takže dvě menší edf budou vždy ztrátovější než jedno větší. Takovou bilanci jsem měl u svého rafale, tam jsem dal 2x90 místo 1x120. 1x120 je účinější než 2x90. Už jen váhová bilance. Navíc sprofanovaný a do nebes vynášený statický tah je lepší u dmychadel většího průměru.
Vasa píše: Při tom porovnávání záleží v jaké konfiguraci (motor, počet S) ty edf jsou provozována. Nevím co myslíš tím účinější, ale pokud vezmu dobře namotorovanou 120 a dobře namotorovaný dvě 90 tak rozhodně budu mít větší tah a výtokovou rychlost (neba ta bude +/-rovna) u těch 90, a to třeba o 2-3kg tahu více, při stejném počtu článků, a pokud se bavíme o maximálních možných výkonech edf tak počet článků je 14-15S u obou edf. Protože dobře namotorovaná 120 bude mít kolem 10-11kg tahu, a dobře namotorovaná 90 bude mít 6-7kg tahu. Při porovnávání se zapomíná na jednu důležitou veličinu a tou je výtoková rychlost, hlavně na té záleží rychlost modelu..