Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
boZZda

#16 Příspěvek od boZZda »

zdzd píše:
boZZda píše:Další dotaz:

8 ) volume přepínače LD, RD trimují?:
Nevím proč a jak, ale v let. režimu NORMAL mi LD trimuje plyn a RD mi trimuje kolektiv. Proč? Kde se tak nastavuje?

Jdu číst návod a hrát si... včera večer jsem něco nastavil a teď to chci vypnout a už nevím kde to bylo :) to je srandy kopec...

Napadá tě snad jiné místo k hledání než nastavení křivky plynu a kolektivu? :wink:

Jo, a říká ti něco zkratka RTFM? :roll:

mám to :)

Právě jsem promazal mé dotazy, které jsem si pomocí RTFM dozvěděl :)
Docela jsem to zredukoval!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Doctor2

#17 Příspěvek od Doctor2 »

možná blbý dotaz - ale jak je to s mody 1,2. Prodávají se 2 verze nebo se to dá nějak jednoduše přehodit?
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od slavoo »

Doctor2 píše:možná blbý dotaz - ale jak je to s mody 1,2. Prodávají se 2 verze nebo se to dá nějak jednoduše přehodit?

Priamo vo vysielači si nastavíš Mode aký ti vyhovuje a prestavíš mechanicky na páku plynu. Máš to i v manuálu chlape... !
boZZda

#19 Příspěvek od boZZda »

slavoo píše:
Doctor2 píše:možná blbý dotaz - ale jak je to s mody 1,2. Prodávají se 2 verze nebo se to dá nějak jednoduše přehodit?

Priamo vo vysielači si nastavíš Mode aký ti vyhovuje a prestavíš mechanicky na páku plynu. Máš to i v manuálu chlape... !

no v manuálu je jenom jak se to přehodí v softu, ale není tam pospané jak se to prohodí vevnitř! Občas v tom manuálu chybí docela dost věcí.
bavarianDemon 3X a 3SX
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od slavoo »

boZZda píše:
slavoo píše:

no v manuálu je jenom jak se to přehodí v softu, ale není tam pospané jak se to prohodí vevnitř! Občas v tom manuálu chybí docela dost věcí.

No vo vnútri mechanicky je to tam tiež slabo popísané resp.foto, ale asi pre tých, ktorí to už niekedy robili. Tiež som sa tam na tom zasekol a nevedel, ako tú pružinu tam osadiť, ale stačilo ten plastový štvorec len pootočiť a tým kolíkom zatlačiť na pružinu a potom to celé priskrutkovať.
Niekde to tu bolo z foto, ako to má byť umiestnené.
Naposledy upravil(a) slavoo dne pon 15.03.2010 9:07, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

Na hniplu je neutralizační kulisa s pružinkou. Jak nastavit její sílu je popsáno v manuálu. Pak je jen otázka, zda jde povolit natolik, aby přestala fungovat úplně, nebo je tam implementovaný nějaký nadzvedávací plíšek jako u FX-30. Mělo by to být vidět na první pohled.

Pak buď poštelovat pružiny, nebo přehodit zarážku mezi kniply.
Drop

#22 Příspěvek od Drop »

zdzd píše:Na hniplu je neutralizační kulisa s pružinkou. Jak nastavit její sílu je popsáno v manuálu. Pak je jen otázka, zda jde povolit natolik, aby přestala fungovat úplně, nebo je tam implementovaný nějaký nadzvedávací plíšek jako u FX-30. Mělo by to být vidět na první pohled.

Přehazoval jsem to na F-10.Byla to otázka chvilky..přehození prožinky včetně přepákování z pravého dolního rohu do levého horního rohu (z Modu1 na Mod2) přítlak pružiny si došteluješ dle své chuti pomocí šroubku (který buďto povoluješ = víc napínáš pružinku...nebo naopak)
Po mechanickém provedení zapneš radio a přepneš do Modu2 (1) vypneš a znovu zapneš.Futaba 8 to bude mít myslim podobné.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
boZZda

#23 Příspěvek od boZZda »

Moc prosím o radu. Tyhle dotazy jsem z manuálu nevykoukal a ani po delším hraní nevím.

Druhá obrazovka u křivky plynu co jsou tyto hodnoty? Z manuálu tomu nerozumí.

MODE: CTRM nebo NORM?
RATE: ?
RANGE: ?

no ono to je taky u kolektivu :( fakt nevím co to jako znamená ikdyž jsem si to v manuálu přečetl...

END point?
Tak nějak nerozumím rozdílu mezi:
- limit point
- travel
U Spektra jsme měl jen Travel adjustment a hotovo...

Autorotace?
Jak udělám, aby autorotace měla -100% a ne -120? Jmi o to, aby autorotace dávala stejnou 0% jako u všech křivek plynu a ne někde pod 0%! Ano mohu dát třeba 15% v autorotaci, ale je to opravdu 0% plynu?!
Očekával bych nějaké zkrácení dráhy chodu autorotace, ale kde?

Díky moc moc předem.
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda

#24 Příspěvek od boZZda »

Drop píše:
zdzd píše:Na hniplu je neutralizační kulisa s pružinkou. Jak nastavit její sílu je popsáno v manuálu. Pak je jen otázka, zda jde povolit natolik, aby přestala fungovat úplně, nebo je tam implementovaný nějaký nadzvedávací plíšek jako u FX-30. Mělo by to být vidět na první pohled.

Přehazoval jsem to na F-10.Byla to otázka chvilky..přehození prožinky včetně přepákování z pravého dolního rohu do levého horního rohu (z Modu1 na Mod2) přítlak pružiny si došteluješ dle své chuti pomocí šroubku (který buďto povoluješ = víc napínáš pružinku...nebo naopak)
Po mechanickém provedení zapneš radio a přepneš do Modu2 (1) vypneš a znovu zapneš.Futaba 8 to bude mít myslim podobné.

Mód se přehodil jednoduše. Prostě je tam taková destička, na které je ohnutý plíšek. Bohužel ten plíšek je celkem krátký, takže větší přítlak prostě neudělá. Pokud u vrtulníků chceš, aby to jen tužšeji jezdilo bez zoubků, tak tam je i hladký plýšek.

Co se mi nelíbí:
- i u hladkého plíšku to prostě jezdí jako po zoubkách. Ne tolik, ale jezdí
- plíšek je uchycen jen na jedné straně a tak nejde udělat pořádný přítlak
- tím, že to je uchyceno jen na jedné straně je nerovnoměrný přítlak při pojezdu kniplu vpřed a vzad. Prostě dopředu ten plíšek vezeš a zpátky jdeš proti němu a tak se více zakousává do zoubků a tak je větší přítlak.
- uchycení jen na jedné straně je prostě špaténka

Spektrum má tohle vyřešeno 100000% lépe a to tak, že plíšek je chycen na obou stranách a na jedné straně se ten plíšek šroubkem přitlačuje ke kniplu.
Naposledy upravil(a) boZZda dne pon 15.03.2010 9:45, celkem upraveno 1 x.
bavarianDemon 3X a 3SX
AR1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od AR1 »

ty vo.e, pšek....
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od slavoo »

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=23362&postdays=0&postorder=asc&start=0
prejdi si i toto vlákno a sú tam i nejaké foto užívateľov, ktorí to tiež riešili.
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

boZZda

#28 Příspěvek od boZZda »

AR1 píše:ty vo.e, pšek....
cože? KDE?!
bavarianDemon 3X a 3SX
LV
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od LV »

AR1 píše:ty vo.e, pšek....
nebude to od slova plyšák? :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
boZZda

#30 Příspěvek od boZZda »

Nevíte někdo prosím odpovědi k mým posledním otázkám?

Díky
bavarianDemon 3X a 3SX
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“