martin.kubula píše:Povídání je bohužel v angličtině Můžu tam dát rozměr 11x6 místo 9,5x7,5 ? Abych pravdu řek ty čísla mi nic neříkají.
Zde je překlad vlákna: http://translate.google.cz/translate?js ... l=en&tl=cs Překlad nedává moc smysl. V podstatě jde o to, že je to bez problému. S Aeronaut 11x6 by měl být odběr okolo 24 A. Listy je třeba jenom trochu zúžit u kořene, asi 1 mm. Tento rozměr odzkoušelo dle vlákna více lidí bez problému.
Radovan
Mě se tohle stalo s originál vrtulí dvakrát. Poprvé ulítly oba listy, jako by je někdo v 1/3 ustříhnul. Poprvé jsem ztratil i kabinu, nabízí se možnost, že kabina vlítla do vrtuje, ale logicky vzato pokud proud vzduchu od vrtuje směřuje směrem dozadu a to s poměrně značnou intenzitou, tak se to jeví jako nesmysl. Navíc to bylo při plném plynu, takže nepřichází v úvahu ani varianta, že by vrtule při rozběhu škrtla o kabinu, nebo o některý ze šroubků kterými je pojištěna plastová hlavice - lože motoru. Podruhé ulítnul jenom jeden list, ale taky zhruba v 1/3 od kořene. Vyřešil jsem to tak, že jsem koupil listy Aeronaut karbon tuším 9x6, u kořene jsem je musel trochu zbrousit, aby se vešly do originálního trámce. Ani potom se nesklápěly úplně k trupu, protože originál vrtule má jinej tvar v místě kořene listu, ale na funkci to nemělo žádnej vliv. Od té doby bez problémů.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!