Sky Lady III 2,4Ghz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BOSS8 »

lakotamm píše:Súhlasím s JMalik. Pre začiatočíka by bol lepší nejaký Wild Hawk.

Ale fuj , lítal jsem s obojím , Wilda na SkyLady nemá.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Toman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Toman »

Zdravím, před třemi dny mi došla nová Sky Lady III, jelikož jsem úplný začátečník, tak jsem s ní spokojen. Ale prosil bych každého, kdo má více zkušeností s tímto letadlem aby mi poradil co a jak udělat, předělat. Nebo jen rady do řízení. A také dotaz. Jaký je dosah vysílačky na Sky Lady? Děkuji
Hnedka první den jsem jí prostě musel vyzkoušet. Tak jsem nechal baterku na nabíječce a šel "postavit" letadlo. Po 3,5 hodině jsem vytáhl baterku ze sítě vložil do letadla, zapl ovladač a pak připojil. A šel na kopec. Bylo krásně, úplné bezvětří, které jsem si jako úplný "zelenáč" vychvaloval. Na různých blogách jsem četl, že mám první let zkusit bez motoru, ale usoudil jsem, že přece to nemže letět, když nefouká. Provedl poslední kontrolu výškovky, směrovky a motoru. Dal plný plyn a hodil letadlo. Zažítky ani nebudu popisovat, ale jednoduše nádhera. Letěl sem asi 4x, protože sem dělal jen krátké okruhy. Poslední přistání se mi ale nevyvedlo podle mých představ tak Lady spadla asi z jednoho metru na levou stranu křídla a čumák na pole. měl sem velký strach, ale jediné co se stalo, bylo "pouze" lehce odštíplé křídlo. Takže jsem šel spokojen domů.
Ještě jednou Vás prosím o různé rady. Díky
Toman
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Toman »

Prosím, prosím...mám problém...když hodím Sky lady tak se mi začne sama stáčet doprava...a to dělá i když letím rovně ve vzduchu...prosím co s tím....?
Surgical

#19 Příspěvek od Surgical »

A co to zkusit řídit???
Toman
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Toman »

Tak to mě asi nenapadlo...ale jde o to že se to samo stáčí...a jakmile začnu točit doprava i na ovladači....tak to začne dělat strašný vylomeniny...je to pak všechno děsne ostrý ty zatáčky... :(
Toman
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Toman »

Tak to mě asi nenapadlo...ale jde o to že se to samo stáčí...a jakmile začnu točit doprava i na ovladači....tak to začne dělat strašný vylomeniny...je to pak všechno děsne ostrý ty zatáčky... :(
Surgical

#22 Příspěvek od Surgical »

Zkontroluj, jestli není překroucené křídlo a výškovka, směrovku máš, doufám, trimem ve střední poloze, dále řídí se jemnými zásahy, ne kniply na doraz sem tam, prostě....se učit, se učit, se učit......
Toman
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Toman »

jj snažím se...na doraz nejedu...ale...dotaz...mohlo by to být tím, že je směrovka...lehce "zkroucená"...ale ne po nárazu...ale asi z výroby..je taková stočená...jinak trim mám ve střední poloze.. a překroucené křídlo????? 8O
Surgical

#24 Příspěvek od Surgical »

Překroucené, myšleno není jako vrtule? Když koukneš zepředu a zboku, jsou náběžná a odtoková hrany rovnoběžné, případně konce odtokovky mírně, ale stejně zvednuté? Jinak jsem se nepřesně vyjádřil ohledě trimu směrovky. Směrovka musí být ve střední poloze, když je ve střední poloze její ovladač, trimem případnou odchylku dorovnat.....
A ještě, je v pořádku těžiště? Menší chyba je těžiště víc vpředu, model je sice tupější, ale stabilnější, když bude těžiště moc vzadu, bude vrtkavější, ale až neřiditelné, těžiště by mělo být vždy "správně".
Toman
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Toman »

tak na to se zítra na denním světle pořádně podivám.....no ale jinak díky..to může být zajímavé...jo a s tím trimem...to vím...ale i tak to mám na středu...podařilo se mi to vyštelovat....:)...a ještě jedna věc...krotila se mi výškovka...tak sem to odšrouboval a zadní šroubek se "vytrjl"..ale jako držel..ale vyklal se..jak to mám zpevnit?
Surgical

#26 Příspěvek od Surgical »

I když to dělá problémy (občas) s dopravou a skladováním, výškovku je nejlepší přidělat nafest, tedy přilepit, šroubkama ji jenom pojistit ve správné poloze po dobu zasychání lepidla nebo je tam klidně nechat, ale nespoléhat na ně....obvzlášť, má-li už jeden z nich vakl.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Toman »

Taky mě to napadlo...ale je to přece jenom trošku drastické způsob....no ale pokud mě nic jinýho nezbyde....tak co nadělám...
Toman
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Toman »

Jo a ještě prosím jednu radu...dneska sem spadl na čumák....a zarazila se vrtule...prosím o přesný popis postupu..jak vadu odstranit....díky
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od lakotamm »

Odmontuj kužel, odšróbuj unášač a našróbuj ho znova tak, aby medzi ním a koncom trupu ostala cca 1-2mm medzera. potom namontuj kužel a máš to.

Unášač pri pripevňovaní na hriadeľ motora poriadne pritiahni, ale dávaj pozor, aby ti nepukla (má na to tendenciu), Kužeľ až tak silno nemusíš, len tak, aby držal (aby bola skrutky schovaná).

Posnaž sa nepadať na špic - magnety v motore majú potom tendenciu odmagnetovať sa. A vymienať motor je trošku ťažšie. :roll: A tiež je to zbytočná investícia...

Inak - doporučujem ti zväčšiť smerovku, trebárs len prilepením kúsku balzy lepidlom na tú pôvodnú, aby si zväčšil jej plochu. Spoj potom prelep sklennou páskou.

postup máš tu:
http://skylady.blog.cz/0510/zvetseni-smerovky

nová vrtuľa by sa taktiež zišla:
http://skylady.blog.cz/0512/fesacka-vrtule-aneb-a-prece-se-teteli
a:
http://skylady.blog.cz/0606/zmena-vrtule-originalni-jogurtova-za-graupnera

edit: opravený nefunkčný odkaz
Naposledy upravil(a) lakotamm dne úte 06.07.2010 11:18, celkem upraveno 1 x.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Toman
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Toman »

Mockrát díky...Jak sem již psal...uvítám každou další radu....díky :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“