Co nejpomalejší letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pdp7 »

ParaStar od Cemecha :lol:
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od rdubsik »

pdp7 píše:ParaStar od Cemecha :lol:

Něco od Cemecha? No podle jejich internetových stránek má firma už dva roky zimní spánek.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mikvalik »

Diablotin.
Umí letět pomaleji než kde jaký trenér a až to omrzí tak zvětšíš výchylky a máš akrobata.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pdp7 »

rdubsik píše:
pdp7 píše:ParaStar od Cemecha :lol:

Něco od Cemecha? No podle jejich internetových stránek má firma už dva roky zimní spánek.

Ajo, to je fakt, ale na dohodu by urcite sel vyrobit.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukash »

Ahoj Karle,
já bych se přimlouval pro FreeBee. Stavby se rozhodně neboj, to půjde jak po másle. Ostatní éra mají ten problém, že jsou prostě příliš obratná...
Sám musíš vědět, jak jsi na tom. Ale myslím, že tím FreeBee opravdu chybu neuděláš.
Ahoj Lukáš
wees

#21 Příspěvek od wees »

viděl jsem létat lazy bee nebo baby lazee bee nebo free bee je to jedno, vsechno bude stejne pomalé :D
karo

#22 Příspěvek od karo »

Lukash píše:Ahoj Karle,
já bych se přimlouval pro FreeBee. Stavby se rozhodně neboj, to půjde jak po másle. Ostatní éra mají ten problém, že jsou prostě příliš obratná...
Sám musíš vědět, jak jsi na tom. Ale myslím, že tím FreeBee opravdu chybu neuděláš.
Ahoj Lukáš

Jsem na tom tak ,že Wildu už dostanu na zem a nemusím lepit,a ve vzduchu letí přibližně tam kam chci já.FreeBee je jasnej toho jsem si zamiloval z Kroxiho videa.
Už je objednaný.
karo

#23 Příspěvek od karo »

kroxigor:Vejdou se do Free tyto baterky,nebo to chce menší
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_2S1P_20C
kroxigor

#24 Příspěvek od kroxigor »

Pokud budeš stavět a instalovat elektroniku podle návodu tak nevejdou.
Já mám velice podobné baterky Rhino a ty se mi vejdou, ale narozdíl od návodu mám serva uvnitř trupu pod křídlem a baterky strkám zespod v prostoru podvozku viz. fotky na mých stránkách.

Není to ale můj nápad - okopíroval jsem to od Terazkyho, který mi poskytnul fotky a rady. Tímto mu ještě jednou mnohokrát děkuji :wink:

Jinak na baterky 2s1p 1550mAh lítám 20min motorového času :lol:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor

#25 Příspěvek od kroxigor »

Spoustu informací ze stavby a osazení najdeš v tomhle vlákně

Obecně se ji snaž udělat co nejlehčí > čím lehčí tím pomalejc se dá letět :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
karo

#26 Příspěvek od karo »

kroxigor píše:Spoustu informací ze stavby a osazení najdeš v tomhle vlákně

Obecně se ji snaž udělat co nejlehčí > čím lehčí tím pomalejc se dá letět :wink:

Moc děkuju.
robotmz

#27 Příspěvek od robotmz »

môžem sa vyjadriť iba k toru900:
mám ho na dvojčlánok a nemôžem si sťažovať... Stúpam rýchlo, miestami až kolmo hore /nie neustále/, v pohode nalietam na 10 min. motoru 40 minút celkovo, lacný motor, regulátor, baterka, servá...
Treba ho urobiť ľahúčke - moje by malo mať asi 350 gramov komplet aj s baterkou...
vie lietať krokom a pristátie blízko k sebe s manévrovateľnosťou aj 1,5 m nad zemou... a to nehovorím o výbornej manipulovateľnosti s ním, prenášanie atď, baterku dám priamo do neho a už iba vysielač do ruky... žiadne skladanie atď...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jameson »

FreeBee/LazyBee je druhé najpomalšie lietadlo čo som videl. Ale Demoiselle od Sigu by som začiatočníkovi neodporúčal. FreeBee má však jednu veľkú nevýhodu - absolútne sa s tým nedá lietať ani za slabšieho vetra. Navyše, nedá sa s ňou lietať inak ako dookola - párkrát som sa s LazyBee snažil urobiť premet, ale proste s tými ušami a obrovským krídlom sa mi to nikdy nepodarilo... Preto osobne by som viac odprúčal Fokker Dr1 od VA Models.

Tri plochy krídel robia z tohoto lietadla pomalolet iba o málo rýchlejší ako FreeBee, no navyše dokáže lietať aj v značnom vetre (bežne som s ním vo vetre cúval) a dobre omotorovaný zvláda aj 3D akrobaciu. Ale dá sa s ním lietať aj absolútne pomaličky a maketovo. Čo sa týka toho odporu krídel a rýchlosti, tak jeden príklad za všetky: vo vzduchu sa mi zaseklo servo výškovky. Lietadlo klesalo v ostrom uhle k zemi. Stiahol som plyn a krídelkami som ho nasmeroval na vysokú trávu za letiskom. Po (fakt pomalom) páde do trávy lietadlu absolútne nič nebolo - vymenil som servo a hurá do vzduchu bez jedinej opravy či šrámu...

S tým sa ani hádam nedá havarovať - podarilo sa mi to iba raz, keď som pri nízkom prelete dole hlavou nad letiskom na plný plyn (čo zasa nebolo až také husté) pritiahol výškovku viac ako by sa patrilo... Aj to bolo však opravené už v ten večer.
kroxigor

#29 Příspěvek od kroxigor »

Tak koukni na moje videa dělám s FreeBee přemety, vývrtky, souvraty a dokonce mi letí i chviličku na zádech. Pravda nejlíp to lítá za úplného bezvětří, ale ani slabší vánek/větřík ji nevadí. Pak se dá přistát stylem Harrier a občas i vzlítnout :)
Krásně se s ní i jezdí po zemi není problém přistávat i vzlítnout na polní cestě i na trávě. Pravděpodobně ani sníh nebude problém.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od TERAZKY »

Tak ako píše kroxigor. To poletovadlo v sebe skrýva nečakané let. vlastnosti ...
Ahoj.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“