Pořádná stolní lampa...

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Pořádná stolní lampa...

#16 Příspěvek od pepin »

kubajs píše:Zlaté staré dobré kvalitní totalnitní lampy, ovšem bohužel už takovou nemám :(.

Koukni do Ikea,asi od nás koupili licenci :lol: -já ji odtamtud mám,tu klasickou kovovou s pružinama.Jinak ta s lupou je dobrá spíš na letování malých součástek,je dost nemotorná.
kubajs

#17 Příspěvek od kubajs »

Já jsem narazil ještě na tuhle, která vypadá jak ta stará dobrá, ale má navíc tu lupu. http://www.gme.cz/cz/lupa-stolni-s-osve ... 1-286.html
kubajs

#18 Příspěvek od kubajs »

Díky Pepine, něco jsem našel:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60370183
Možná by šla ještě zářivka od Ikea (podobná konsrukce).
Trias

#19 Příspěvek od Trias »

kubajs: tu poslední lampu mám, držák ji neudrží, musel jsem provrtat pracovní desku a bez držáku jen zasunout a točení do stran funguje
Viktorin

#20 Příspěvek od Viktorin »

Čus
já měl doma ještě nedávno taky takový ten levný plastový model a už jsem ho "oknem prohodil" ;-)
Napodruhé jsem se rozhodl zainvestovat trochu víc a zatím jsem spokojen.
Koupil jsem si tuhle: http://www.manutan.cz/lampy-s-kruhovou-lupou_m284017.htmlMá tvarovatelné a výkyvné rameno, takže nějaké zlomení mi teď nehrozí. Byl to dobrý kauf. Jen jsem se připravil o jéžiška. řekl jsem si money, protože stála přeci jen trochu víc, než jsem čekal.
driveX

Re:

#21 Příspěvek od driveX »

kubajs píše:Díky Pepine, něco jsem našel:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60370183
Možná by šla ještě zářivka od Ikea (podobná konsrukce).

Tohle je nejlepší lampa, nevyměnil bych ji za nic.. :wink: Mám dvě (jednu doma, druhou na koleji) a s držákem nemám problém ani u jedné z nich. Ideální je ale chytit ho vruty do stolu aby neklouzal. Nutné to ale není, navíc ta nová (co se teď prodává) má ten kovový hák pod menším úhlem, takže to drží dobře. Jednu mám už asi 9 let a ta měla ten hák kolmý, po dotažení to občas ujíždělo.
Trias

#22 Příspěvek od Trias »

Zdravím,

zatracenej Lidl, už jsem zase koupil led lampu s lupou, tentokrát pantograf asi za 900
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ddano007 »

Pouzivam tuto
http://gme.cz/lupa-stolni-s-osvetlenim- ... f-p731-694
a spokojnost. Teda az na tu cenu, ale co uz je dneska zadarmo :D
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
yarousch
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od yarousch »

Trias píše:zatracenej Lidl, už jsem zase koupil led lampu s lupou, tentokrát pantograf asi za 900

Také jsem podlehnul :-) ...za ty peníze se mi jeví jako vcelku dobrý kauf. Celkem bytelná konstrukce, velká lupa, LEDky šajní... co víc si přát :-). Čas samozřejmě ukáže jak kvalitní péra má pantograf a kulový kloub, ale první dojem je dobrý. Dokonce trochu levnější než v zahraničí. Odkaz na německé stránky Lidl: LIVARNO LUX LED Zvětšovací lampa
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ZIPP »

Taky mám lampu s lupou z Lidlu...a max spokojenost
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
varok

#26 Příspěvek od varok »

Dobrý večer, před pár dny se mi taky zničila ta skvělá plastová potvora lampička na stůl. Vylomila se mi ta hřídel ze dna krabičky, ve které je tlumivka. Lampička docela slušná, ale to uchycení opravdu hnus. Píšete o starších lampách s pružinovým ramenem. našel jsem tuhle: http://www.mall.cz/stolni-svitidla/phil ... 2831-01-30 Myslíte prosím, že bude dobrá? Ten spodní díl, který se uchycuje ke stolu vypadá taky plastový, tak bych nerad, aby se mi to opět zlomilo. Děkuji
Xenomorfus

#27 Příspěvek od Xenomorfus »

No, mam takovou tu starou, komunistickou, celokovovu s velkyma pruzinama a drzakem, kery by unesl i i lustr z narodniho divadla. Neni to zadna estetika, ale rekl bych, ze mne prezije :-D.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
yarousch
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od yarousch »

varok píše:Dobrý večer, před pár dny se mi taky zničila ta skvělá plastová potvora lampička na stůl. Vylomila se mi ta hřídel ze dna krabičky, ve které je tlumivka. Lampička docela slušná, ale to uchycení opravdu hnus. Píšete o starších lampách s pružinovým ramenem. našel jsem tuhle: http://www.mall.cz/stolni-svitidla/phil ... 2831-01-30 Myslíte prosím, že bude dobrá? Ten spodní díl, který se uchycuje ke stolu vypadá taky plastový, tak bych nerad, aby se mi to opět zlomilo. Děkuji

Již spoustu let mám tuto jednoduchou lampu s pružinovým ramenem z Ikea. (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60370183/) Plastová základna stále drží a nemá žádné tendence k praskání nebo něčemu podobnému. Spíše se projevil problém s jejím uchycením, které neustále ze stolu „sklouzávalo“. Nakonec jsem nalepil mezi pracovní desku a základnu oboustrannou lepicí pásku a to také na protikus (také plastový), který zespodu společně se základnou pracovní desku „svírá“. Od té doby drží jako přibitá ;-) Nevýhodou je, když je potřeba lampičku někam přemístit... prostě jako přibitá...

Pozor, tím jsem nechtěl říci, že lampy ostatních výrobců budou míti základnu ze stejně kvalitního plastu. Jde o zkušenost pouze s touto konkrétní lampičkou z Ikea.
varok

#29 Příspěvek od varok »

Dobrý večer, tak ta z IKEY vypadá podobně jako ta co jsem dal, ale ta z Mall se mi více líbí ta lampička. :) Ale to rameno vypadá stejně nebo podobně.
Myslím si, že nejde tak o plast, jako o pořádně zpracování. Ta co tady na ni všichni nadávají je takový šmejd, protože ta krabička s tlumivkou, kde se lámou ty hřídelky do držáku je z docela tenkého plastu. Lampička samotná není moc těžká, ale podle mě je rameno docela velké a na tu hřídel přechází docela velká páka a tím se váha lampičky znásobí. Kdyby to bylo buď celé z tlustšího plastu, nebo alespoň ta spodní část, alespoň 5mm, nebo stačilo by třeba 3mm místo 2mm, ale tu hřídel zpevnit nějakými výztuhami.
Cena té lampičky už hodně spadla, nyní jsem ji viděl taky na Mall kolem 250,- kč. Já ji před mnoha lety koupil myslím v OBI za cenu přes 400,- kč.
Tak já tedy zkusím koupit tu z Mall a vyzkouším. Dám tam ale asi úsporku, ale mě se naopak líbí úsporky s tím bílým namodralým světlem. Asi to je studená bílá.
Děkuji
varok

#30 Příspěvek od varok »

Dobrý den, tak po nějaké době píši. Už asi půl roku máme tu lampičku co jsem dával odkaz na Mall a super. Stínítko je plechové, vrch, kde je vypínač a objímka žárovky je plast. Rameno je kovové, konzolka plastová, ale lépe propracovaná, taková jakoby masivnější. Rameno má na všech kloubech pružinové napínače, lampička drží ve všech nastavených polohách jak má. Dal jsem úsporku asi 11W, která nahradí prý asi 60W klasickou žárovku.
Stítí to nádherně. Takže dyby někdo chtěl Vánoční dárek, tak doporučuji. Skvělá investice.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“