Chcípání MVVS 3,5 ccm
- VitezslavRais
Nechci provokovat ortodoxní "Brňáky", ale podobný problém jsem řešil s MVVS 12,7. Vyřešil jsem ho jednoduše - dal jsem tam ASP 15 ccm a mám pokoj. A řeči, že je to "šmejd" neplatí, mám ho cca 3 roky a je klid. Jen tam doplňuji palivo a lítám. Po sezoně ho šoupnu na polici v garáži a na jaře zase opucuju od prachu a zas lítám. Nic neladím, nešteluju ani neopravuju. Akorát na palivu nešetřím, používám kvalitní s 5% nitra a syntetickým olejem.
Nechci provokovat ortodoxní "Brňáky", ale podobný problém jsem řešil s MVVS 12,7. Vyřešil jsem ho jednoduše - dal jsem tam ASP 15 ccm a mám pokoj.
To je tiež riešenie ,ale ak prídeš na to ako nastaviť MVVS tak zistíš že to ASP je ,,turistický "motor .Ak ti to vyhovuje prajem veľa spokojnosti .
PS: Aj to ASP sa dá dohnať k vyžším výkonom ale to nie je o nastavení
To je tiež riešenie ,ale ak prídeš na to ako nastaviť MVVS tak zistíš že to ASP je ,,turistický "motor .Ak ti to vyhovuje prajem veľa spokojnosti .
PS: Aj to ASP sa dá dohnať k vyžším výkonom ale to nie je o nastavení
VitezslavRais píše:Nechci provokovat ortodoxní "Brňáky", ale podobný problém jsem řešil s MVVS 12,7. Vyřešil jsem ho jednoduše - dal jsem tam ASP 15 ccm a mám pokoj. A řeči, že je to "šmejd" neplatí, mám ho cca 3 roky a je klid. Jen tam doplňuji palivo a lítám. Po sezoně ho šoupnu na polici v garáži a na jaře zase opucuju od prachu a zas lítám. Nic neladím, nešteluju ani neopravuju. Akorát na palivu nešetřím, používám kvalitní s 5% nitra a syntetickým olejem.
A jakou svíčku používáš a palivo Rapicon od Pelikána 5% ?
Budu teď zkoušet místo ultra teplé svíčky číslo 3 " čtyřtaktní svíčku " do MVVS 6,5 má prý delší vlákno a tudíž vydrží déle teplá a měla být prý i teplejší než nejteplejší dvoutaktní svíce ...
Tak naprosto stejný problém jsem řešil s MVVS 4,6. Zkoušel jsem různé svíčky "trochu poladit" a.t.d. Čistil jsem filtr, měnil hadičky a nakonec stačilo znovu nastavit jehly podle výrobce, jemně doladit a od tý doby jsem na motor nemusel sáhnout.
Jinak co se týče palivovýho filtru, mám ho u všech motorů a nemám problém
Jinak co se týče palivovýho filtru, mám ho u všech motorů a nemám problém
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
ASP je dobrý pokud neumíš naladit motor,ale nemá to výkon.tam kde ti vpohodě stačí 6,5ka brno musíš dát 8 ASP aby to lítalo přibližně podobně.Já mám asi sedm MVVS a dvě ASP a nikdy jsem s MVVS neměl problém že by chcípali.Ty ASP choděj docela dobře ale ten výkon to prostě nemá.Na 2,5ku musim dát vrtuli 8x3 aby měla stejný otáčky jako MVVS která točí vrtuli 8x4(oboje master) to je myslím dost výmluvný příklad.prostě tam chybí hodně výkonu,kerej sem nedohnal ani 25%nitra
Naděje umírá až po nás.
hoblik > a safra tak to abych tu MVVS 8 rači koupil co ... mám ale ted čtyři nové motory a ani je neulítám asi ... za poskledních 12let mi stačil jeden motor a ještě je v plné kondici ale to sem to flinkal ted s T8FG od ježíška a trochou času snad bude líp a trošku mně to chytlo
Ale já se ptám budou na MVVS za pár let díly ???

Ale já se ptám budou na MVVS za pár let díly ???