Chcípání MVVS 3,5 ccm

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
VitezslavRais

#16 Příspěvek od VitezslavRais »

Nechci provokovat ortodoxní "Brňáky", ale podobný problém jsem řešil s MVVS 12,7. Vyřešil jsem ho jednoduše - dal jsem tam ASP 15 ccm a mám pokoj. A řeči, že je to "šmejd" neplatí, mám ho cca 3 roky a je klid. Jen tam doplňuji palivo a lítám. Po sezoně ho šoupnu na polici v garáži a na jaře zase opucuju od prachu a zas lítám. Nic neladím, nešteluju ani neopravuju. Akorát na palivu nešetřím, používám kvalitní s 5% nitra a syntetickým olejem.
Joba

#17 Příspěvek od Joba »

Nechci provokovat ortodoxní "Brňáky", ale podobný problém jsem řešil s MVVS 12,7. Vyřešil jsem ho jednoduše - dal jsem tam ASP 15 ccm a mám pokoj.

To je tiež riešenie ,ale ak prídeš na to ako nastaviť MVVS tak zistíš že to ASP je ,,turistický "motor .Ak ti to vyhovuje prajem veľa spokojnosti .

PS: Aj to ASP sa dá dohnať k vyžším výkonom ale to nie je o nastavení :wink:
cizak

#18 Příspěvek od cizak »

VitezslavRais píše:Nechci provokovat ortodoxní "Brňáky", ale podobný problém jsem řešil s MVVS 12,7. Vyřešil jsem ho jednoduše - dal jsem tam ASP 15 ccm a mám pokoj. A řeči, že je to "šmejd" neplatí, mám ho cca 3 roky a je klid. Jen tam doplňuji palivo a lítám. Po sezoně ho šoupnu na polici v garáži a na jaře zase opucuju od prachu a zas lítám. Nic neladím, nešteluju ani neopravuju. Akorát na palivu nešetřím, používám kvalitní s 5% nitra a syntetickým olejem.

A jakou svíčku používáš a palivo Rapicon od Pelikána 5% ?

Budu teď zkoušet místo ultra teplé svíčky číslo 3 " čtyřtaktní svíčku " do MVVS 6,5 má prý delší vlákno a tudíž vydrží déle teplá a měla být prý i teplejší než nejteplejší dvoutaktní svíce ...
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od hoblik »

Tak naprosto stejný problém jsem řešil s MVVS 4,6. Zkoušel jsem různé svíčky "trochu poladit" a.t.d. Čistil jsem filtr, měnil hadičky a nakonec stačilo znovu nastavit jehly podle výrobce, jemně doladit a od tý doby jsem na motor nemusel sáhnout.

Jinak co se týče palivovýho filtru, mám ho u všech motorů a nemám problém
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
diablotin

#20 Příspěvek od diablotin »

ASP je dobrý pokud neumíš naladit motor,ale nemá to výkon.tam kde ti vpohodě stačí 6,5ka brno musíš dát 8 ASP aby to lítalo přibližně podobně.Já mám asi sedm MVVS a dvě ASP a nikdy jsem s MVVS neměl problém že by chcípali.Ty ASP choděj docela dobře ale ten výkon to prostě nemá.Na 2,5ku musim dát vrtuli 8x3 aby měla stejný otáčky jako MVVS která točí vrtuli 8x4(oboje master) to je myslím dost výmluvný příklad.prostě tam chybí hodně výkonu,kerej sem nedohnal ani 25%nitra
Naděje umírá až po nás.
cizak

#21 Příspěvek od cizak »

diablotin > a není to pak naopak lepší prostě místo MVVS 6,5 dát ASP 8,5 žádné ladění , perfektní chod a ještě je rezerva krouťáku dána větším oběmem a cena motoru přitom perfektní ... :roll:
diablotin

#22 Příspěvek od diablotin »

Jak to bereš.pokud to máš do cvičnýho hornoplocha se kterym lítáš na poli za barákem tak jo.Ale spousta kategorií má svoje omezení motoru.Navíc MVVS má lepší životnost.Já používám brna v kombatech a ASP vydrží tak 2 sezony ale MVVS mám už 4 a pořád choděj.
Naděje umírá až po nás.
cizak

#23 Příspěvek od cizak »

diablotin > dvě sezony s jakou frekvencí používání cca ? Docela jsem ted váhal jstli neskoupit poslední nový MVVS 8 co jsem na webu za 2400kč objevil ... a váhám ... ale aby byly za tři čtyři roky všechny díly na MVVS :?
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od hoblik »

Mvvs 8 jsem měl v Čertovi, vážil dvě kila a MVVSka s muflerem ho s vrtulí Master 12/4 v poho uvisela, po přidání na max parádně stoupal. Bylo to nejlepší brno co jsem měl. Měl jsem ho čtyři roky, pak jsem ho prodal i s letadlem

Jo, a lítal jsem s ním skoro obden..
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
diablotin

#25 Příspěvek od diablotin »

závodně aircombat.uznávám že je to náročný provoz ale taková životnost ASP je v kombatu poměrně běžná.Svého času je zkoušelo více lidí a většina přešla na MVVS nebo OS max.Já mám teď dvě 2,5ky ale zatím jsou půl roku starý tak choděj.Ono MVVS je už nevyrábí
Naděje umírá až po nás.
Joba

#26 Příspěvek od Joba »

Tie ASP sú skôr na krutiak ale ako píšeš na dve sezony :(
Po bazároch je ich dosť stačí len vybrať niekedy úplne nové :D a za dobrú cenu
cizak

#27 Příspěvek od cizak »

hoblik > a safra tak to abych tu MVVS 8 rači koupil co ... mám ale ted čtyři nové motory a ani je neulítám asi ... za poskledních 12let mi stačil jeden motor a ještě je v plné kondici ale to sem to flinkal ted s T8FG od ježíška a trochou času snad bude líp a trošku mně to chytlo :roll:

Ale já se ptám budou na MVVS za pár let díly ??? 8O :(
Joba

#28 Příspěvek od Joba »

Ale já se ptám budou na MVVS za pár let díly ???

Šak som písal ,ale asi zle to vyznelo že na bazáre najdeš kopec MVVS-iek na náhradné diely .3,5-ky sa už nevyrábajú ale máš kopec predávajúcich ,je to zdroj náhradných dielov na 10 rokov ak nie viac ja z toho skladám motory na combat . :D
cizak

#29 Příspěvek od cizak »

Joba > ale když budu potřebovat novej výbrus a novou ojnici tak odjetej motor na díly bez komprese mi nic nepomůže :?
Joba

#30 Příspěvek od Joba »

Zoženieš aj to :wink:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“