ASP 4T na benzín
Jednou jsem potkal pána, který měl takto přerobenou MVVS 10.
Proč tak malý objem se mě neptejte, možná ho měl právě po ruce, nevím.
Hlavu měl vyvložkovanou pro jiskřivou svíčku, v unašeči magnet - prostě klasika jako na benzínu. pro snížení komprese dal podložku mezi hlavu a válec. Vpodstatě na tom nic není a chodilo mu to parádně.
od té doby jsem ho už víckrát neviděl.
Proč tak malý objem se mě neptejte, možná ho měl právě po ruce, nevím.
Hlavu měl vyvložkovanou pro jiskřivou svíčku, v unašeči magnet - prostě klasika jako na benzínu. pro snížení komprese dal podložku mezi hlavu a válec. Vpodstatě na tom nic není a chodilo mu to parádně.
od té doby jsem ho už víckrát neviděl.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
EasyStar II
LOOP VA
Ano moja chyba preklep má to biť PERRY pumpa. Foto porobym cez týžde
ň a dám sem. Zapalko som použil klasicke s hallovým snimačom. sviečka je špecialitka lebo je origoš s 1/4W zavytom. Na upravu je potrebne
- zapalovanie
- dve podložky pod hlavu od ASP samoška podla tipu.
- sviečku 1
- magnet pre zapalovanie.
- orginalny snimač s plastovým uchytom.
Je potrebné rozobrať motor na drobne vrátane vybrania ložisiek s kartera, nasledne je potrebne v prednej časti ako je ložisko prišrobovať snimač, je potrebné davať pozor na dlžku šrobou aby sa vam nestalo to čo mne že som si zavyty ktore som vyrobil na snimač vytrhol vdaka tomu že som si nevšimol že skrutky su o chlp dlkšie. Nasledne je potrebne do unašača na vrtulu navrtať dieru na stojanke 3,9 pre 4 mm magnet. Diera musi biť tesná a nie volna, nasledne je potrebné vlepiť magnet loctite hriadelovým a zatemovať okraje dierok. Zbytok je už jednoduchý, motor poskladať pozor na nastavenie unašača s klukou ma biť 15 az 20 predstih, pod hlavu dať dve podložky na vyše a nastaviť spravne ventily stým že saci som dal 0.08 a výfuk som dal 0,12 a zdá sa že je to ok. No a palivo sa osvečilo zmes benzinu a Castrol oleja syntetiky v pomere pre zabeh 1/25 a pre beznu prevadzku 1/30. A da sa lahko štartovať aj rukou.
Foto dodám.
ň a dám sem. Zapalko som použil klasicke s hallovým snimačom. sviečka je špecialitka lebo je origoš s 1/4W zavytom. Na upravu je potrebne
- zapalovanie
- sviečku 1
Je potrebné rozobrať motor na drobne vrátane vybrania ložisiek s kartera, nasledne je potrebne v prednej časti ako je ložisko prišrobovať snimač, je potrebné davať pozor na dlžku šrobou aby sa vam nestalo to čo mne že som si zavyty ktore som vyrobil na snimač vytrhol vdaka tomu že som si nevšimol že skrutky su o chlp dlkšie. Nasledne je potrebne do unašača na vrtulu navrtať dieru na stojanke 3,9 pre 4 mm magnet. Diera musi biť tesná a nie volna, nasledne je potrebné vlepiť magnet loctite hriadelovým a zatemovať okraje dierok. Zbytok je už jednoduchý, motor poskladať pozor na nastavenie unašača s klukou ma biť 15 az 20 predstih, pod hlavu dať dve podložky na vyše a nastaviť spravne ventily stým že saci som dal 0.08 a výfuk som dal 0,12 a zdá sa že je to ok. No a palivo sa osvečilo zmes benzinu a Castrol oleja syntetiky v pomere pre zabeh 1/25 a pre beznu prevadzku 1/30. A da sa lahko štartovať aj rukou.
Foto dodám.
PUF26 píše:Ano moja chyba preklep má to biť PERRY pumpa. Foto porobym cez týžde
- zapalovanie
- sviečku 1
Foto dodám.
ahoj , a sviecku do hlavy ako ?? je tam vlozka na zavit iskrivej sviecky??
sorry prehliadol som o trej sviecke ....v com pouzivas ten motor aky model??
udělal jsem obdobné vlákno ke konverzi metanol resp. benzín na E85 zde
jackboy píše:PUF26 píše:Ano moja chyba preklep má to biť PERRY pumpa. Foto porobym cez týžde
- zapalovanie
- sviečku 1
Foto dodám.
ahoj , a sviecku do hlavy ako ?? je tam vlozka na zavit iskrivej sviecky??
sorry prehliadol som o trej sviecke ....v com pouzivas ten motor aky model??
sviečku som použil špecialnu s Whitworth 1/4 čo je rozmer štandartnej sviečky. A samoška daju sa zohnať aj orginálne fajky na zapalovanie.
Jestli odejdou nebo ne, je otázka a zjistí se to jedině provozem. Ložiska u čtyřtaktu nejsou mazaná přímo směsí, ale olejem, který prosákne při běhu kolem pístu ve válci. Přebytečný olej pak odchází tryskou vzadu. U metylového paliva ho odchází většinou hodně. Takže pokud nějaký olej vzadu odstřikuje, je nejspíš i uvnitř a ložiska maže.
Pravda prvni chcipne spodni ojnicni oko, to byva u benzinu vzdy jehlickove valive. Horni ulozeni se pouziva obcas kluzne s bronzovym pouzdrem, tam to jde ale jinak se uz taky casto pouziva pro vykonejsi motory valive jehlickove. No co tak to driv chcipne a muzeme koupit novy vysneny benzinovy motor, no ne?
Nak
mnov píše:Ono je celkem rozdíl 4% oleje v palivu, nebo 15% až 20% u žhavíku.
Ono těch 15-20% je pro tento účel spíš moc. Ložiska na Velešínu se při provozu na metyl ucpávala a zadírala zaschlým ricinem. Tím odfukem stříkal olej jak z hadice. Při provozu na benzín nějaký olej taky odchází, ale je ho samozřejmě míň. Na druhou stranu je olej používaný do benzínu zase kvalitnější než ricin. Velešín má taky bronzová futra a atypický průměr klikového čepu znemožňuje předělat to na jehly. Zatím naběhal něco málo na stojanu a stopy zadírání na čepu vidět nejsou. Daší ukáže až provoz, pokud ho dám někdy do modelu.
Ja má na mojom ASP 4T 90 benzin nabehané zhruba 7l zmesi čo keď si predstavým na čas tak na dva deci necelé to ide 45 min čo je zhruba odbehané 26 hodín čo je v pohode a ojnica je OK. samozrejme podobné uvahy ma napadli je v pohode urobila si svoje miesto a nevidím v nej problém. Na čapoch znamky po zadierani niesu.
Stačí si spomenúť na staršie tipy dvojtaktou a boli uložené tiež klzne. Ihly samozrejme predlžujú životnosť ale hlavne zmenšujú trenie na čapoch.
čo sa týka oleja ten sa v kartéry hromadí v pohode a prepadom odchádza naspäť do sania.
Nevšimol som si opotrebenia výrazne ani na vačkovke ani nap revodovom sukoli. Samozrejme nemôžem chcieť od takéhoto motora aby točil nonstop 15000 ot. za min. To by sa rozpadol. Vhodné era su Porterfild, Piper J3 alebo belanka a podobné lietajuce skrine kde 6500 až 7500 bohate stači aj z rezervou na príjemný let.
Stačí si spomenúť na staršie tipy dvojtaktou a boli uložené tiež klzne. Ihly samozrejme predlžujú životnosť ale hlavne zmenšujú trenie na čapoch.
čo sa týka oleja ten sa v kartéry hromadí v pohode a prepadom odchádza naspäť do sania.
Nevšimol som si opotrebenia výrazne ani na vačkovke ani nap revodovom sukoli. Samozrejme nemôžem chcieť od takéhoto motora aby točil nonstop 15000 ot. za min. To by sa rozpadol. Vhodné era su Porterfild, Piper J3 alebo belanka a podobné lietajuce skrine kde 6500 až 7500 bohate stači aj z rezervou na príjemný let.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:prvni pude do hajzlu klipovej cep, pokud nema jehly. Horni pistni cep odejdr podejc, ten se jen keivá a vydrxi o dods dyl. Je tam lepsi taky jehlak, blbese se schani s vetsuniu musi byt jehlovana zoboustran ojnice.
Jirka
Jen tak na okraj, ten text jsem nepsal totalne ozralej.
Jirka