simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

#16 Příspěvek od FlyBear »

avalanche8 píše:Neves hlavu me se posledni update povedl asi na po 5,a celkove stabilita neni nic moc ale pozitek z letani proste lepsi je,a oproti 2,5 je rozdil ve fyzice znacnej,teda aspon me to tak prijde

Tak to je špatná i dobrá zpráva zároveň :wink:
Špatná pro verzi 3, dobrá pro mne.

Jsem začátečník s jen nepatrnými zkušenostmi s lítáním helin v reálu a tak asi rozdíl v kvalitě fyziky modelu zatím nepoznám.

Proto přestanu experimentovat s nefunkčním či jinak nestabilním bazmekem 3.0 a vrátím se k normální a dobře fungující verzi 2.5v. Budu zase lítat... Potřebuju trénovat pilotáž a ne ve svém volném čase řešit softwarové problémy cizích autorů - mám přes den v práci dost těch našich :D
avalanche8

#17 Příspěvek od avalanche8 »

HEEELP,neco jsem nastavoval v radiu i v programu dal znovu kalibrovat radio,a nastal pruser heli nevisi jen vystreli bud nahoru ci pridce dolu,zaboha nevim proc.Jiz jsem to jednou resil ale pak se to nejak srovnalo dnes to trapim 2 hod a vysledek zadnej,Kde delam chybu?Jeste vcera vse naprosto ok,a bod obnovy ve Win nepomaha :? :(
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
avalanche8

#18 Příspěvek od avalanche8 »

Proste pitch funguje jen jako on a off,na servominitoru v dx7 vse ok nevim kde je zakopanej pes,profil v phoenixu mam dx7 :evil:
Howking
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Howking »

Phoenix to někdy dělá - kalibruj znova - tak dlouho, dokud se ti všechny sloupečky nebudou posouvat plynule a nula nebude sedět v nule.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
avalanche8

#20 Příspěvek od avalanche8 »

Boze jsem z toho silenej :twisted: moc prosim popis me kanaly jak mas v simu,zatrzka edit control profile,tohle je desny proste kolektiv chodi neproporcionalne a zaboha nevim proc
Howking
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Howking »

Pouštěj kalibraci znova a znova a zkoušej začínat s kniply v jiných krajních polohách. Samozřejmě při kalibraci měj vysílačku zapnutu v režimu 90° cykliky a křivku plynu i kolektivu (obě) měj tak aby pracházely body 0,0 50,50 100,100 - nejlépe je mít obě lineární (přímky do úhlopříčky)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
avalanche8

#22 Příspěvek od avalanche8 »

Jasny to jsem vse mel vpoho,maaaaam tooo,proste se ta kalibrace musi chytit delal sem to asi 30krat,na konec vse v rovine kanaly oki,uz to maka,jsem zase stastnej clovek,ale stalo me to 3h 8O :evil: :roll: diky :oops:
zablabla

#23 Příspěvek od zablabla »

Howking píše:Pouštěj kalibraci znova a znova a zkoušej začínat s kniply v jiných krajních polohách. Samozřejmě při kalibraci měj vysílačku zapnutu v režimu 90° cykliky a křivku plynu i kolektivu (obě) měj tak aby pracházely body 0,0 50,50 100,100 - nejlépe je mít obě lineární (přímky do úhlopříčky)

nejsem si jistý, jestli právě tohle není příčina všech potíží.
Já mám vysílač nastavený na letadlový mod (DX6i) - takhle to bylo v navodu na instalaci verze 2.5. Když jsem si nainstaloval verzi 3 tak to bylo naprosto bez problémů.
Fakt je, že si nedělám žádné extra ambice, abych měnil vlastnosti vrtulníku, protože to prostě nepotřebuji. Oba Rexy, které mám i v reálu se mi - podle mě - chovají přibližně stejně. Snad na simu je 250- ka ve visu malinko nestabilnější. To mi ale nevadí, protože sim mám "pouze" na tréning a jak říkal blahé paměti jeden ruský generál, těžko na cvičišti - lehko na bojišti............ :roll: :roll:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
FlyBear

#24 Příspěvek od FlyBear »

zablabla píše:Já mám vysílač nastavený na letadlový mod (DX6i) - takhle to bylo v navodu na instalaci verze 2.5.

To je zvláštní. Já mám naopak vysílač nastavený na HELI mód, tak jak bylo popsáno v návodu. V návodu k verzi 2.5 bylo výslovně uvedeno, že se má použít heli mód bez ohledu na to, že se s tím pak třeba budou lítat i letadla.

Podle mne to má i svou logiku, protože například na helině potřebuju ovládat páčkou plynu dva kanály: plyn a kolektiv, a to každý podle své vlastní křivky.
avalanche8

#25 Příspěvek od avalanche8 »

Ja teda mam dva profily,jden heli a druhej ero,a podle toho co litam prepinam radio,ale treba to jde i jinak
FlyBear

#26 Příspěvek od FlyBear »

Taky mám dva profily pro sim, ale oba jsou založeny na heli módu. Liší se pak v detailech jako například nastavení dual rate, expo apod.

Vlastně jsem ten druhý zakládal jako kopii prvního právě kvůli tomu, abych mohl nechat pro helinu řízení bez expa, ale pro letadla to expo být nastavené musí (alespoň pro mne :) ).

Pokud se ale detailněji podíváš na princip nastavování a přiřazování kanálů k ovládacím prvkům v Phoenixu, bude ti jasné, že to při správném nastavení musí chodit dobře tak i tak.

Sám jsem uvažoval, zatím jen teoreticky, že speciální model pro sim na vysílači zruším a místo toho budu rovnou používat příslušné modely.
psena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od psena »

A to si potom budes porad prepinat typ cykliky?Na 120° na simu litat nemuzes.
FlyBear

#28 Příspěvek od FlyBear »

Máš pravdu.

Zatím jsem tak daleko v tom přemýšlení nedošel, a teď už ani nemusím :P Těch 120° by fakt neprošlo.

Ale u letadel...
No, kašlu na to. Stejně na simu lítám z 90% jen helinu. Nechám si na vysílači ty dva speciální modely pro heli a aero.
zablabla

#29 Příspěvek od zablabla »

FlyBear píše:
zablabla píše:Já mám vysílač nastavený na letadlový mod (DX6i) - takhle to bylo v navodu na instalaci verze 2.5.

To je zvláštní. Já mám naopak vysílač nastavený na HELI mód, tak jak bylo popsáno v návodu. V návodu k verzi 2.5 bylo výslovně uvedeno, že se má použít heli mód bez ohledu na to, že se s tím pak třeba budou lítat i letadla.

Podle mne to má i svou logiku, protože například na helině potřebuju ovládat páčkou plynu dva kanály: plyn a kolektiv, a to každý podle své vlastní křivky.

Je fakt, že na 2.5 jsem to tak měl a když jsem upgradoval na 3.0, tak jsem s tím nic nedělal a chodilo to. Teď jsem udělal kalibraci znovu a vypadlo mi zapínání autorotace a za boha jsem to tam nemohl dostat zpět. Tak jsem začal od píky a heleme se , pro DX6i to má (verze k) přednastavený profil pro mod HELI a PLANE. Je zajímavé, že pro ostatní typy to tak není - Asi bude ta DX6i nějaký exotek.

Postupoval jsem podle návodu a chodí mi to bez problémů. Jenom přepínání IDL má defaultně přednastavenou klávesu 3 a to se mi nelíbilo, tak to mám přepnutý na kanál gyra. Autorotace se řídí u toho heli modu přímo z vysílače.

Ono jak vidět se to dá nastavit různě.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
psena
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od psena »

Normalne mam krivky nastaveny jak v realu, samozrejme vcetne autorotace a packu pro autorotaci mam na vysilacce taky pridelenou jak v realu, tim padem vse sedi a vsechno funguje.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“