Xtreme
Tak já můžu nahlásit úspěšné dokončení a zalétání Xtrema. Je to zatím největší letadlo, co vlastním, a navíc první s klapkami, ale po čtyřech startech převládá nadšení! Vyšlo to nakonec na 1960g, ale to je jen dobře-má to dobrou dynamiku a ta setrvačnost je tam znát. Akorát si ještě možná v dohledné době pohraju s pohonem. Teď to má změřený příkon 580W a vyložený rychlík to není. Zkusím asi napřed zalaborovat s vrtulí, protože v motoru a regulátoru je ještě rezerva.
Mám toho žlutého co tu byl zmiňován, jak někdo řekl, je to univerzál a tak je k němu potřeba přistupovat. Etalon od LS lítá do větru o rychlosti 4 m/s, Xtreme bez problémů do 10 m/s a na to ho také mám. Potah byl zvlněný, jednou za rok ho trochu poopravím žehličkou, žádná tragédie. Jinak jako univerzál mohu doporučit, porovnat s Optimou nemohu, ještě jsem se k ní nedopracoval 
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
Po přečtení reakcí jsem se rozhodl že si Extrema také objednám.
Koukal jsem na pár videí a to éro snese docela velké rychlosti.
V lednu bude opožděný ježíšek
Mám otázku?Koupil jsem motor Turnigy C3548-800.Bude stačit na rychlejší létání?Baterky bodou 4s2200.
Koukal jsem na pár videí a to éro snese docela velké rychlosti.
V lednu bude opožděný ježíšek
Mám otázku?Koupil jsem motor Turnigy C3548-800.Bude stačit na rychlejší létání?Baterky bodou 4s2200.
Futaba T8FG
Taranis X9D
Duo Discus,Discus,Pilatus B4,Fox,Proxima II,Long Shot 3,Ka-6e,L-13 Blaník
Taranis X9D
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni se sem - http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=1595 Honza tam ma stejny motor, akorat baterky ma A123, takze ty budes muset dat mensi vrtuli, abys udrzel proud pod 50A.
Lita to slusne, vzhledem k cene motoru dokonce velice slusne... ale netusim co si predstavujes pod pojmem "rychlejsi letani"? Nepocitej s tim, ze to nahoru poleti vic nez 22m/s, spis tak 16-18.
No a dolu to poleti tak rychle, jak si troufnes to pustit
Koukam co mas v podpisu za modely... no nevim jestli bude Extrem nejak vyrazne odlisny, je urcite o neco rychlejsi nez Mefisto nebo Proxima, ale je to taky "jenom univerzal". Abys nebyl zklamanej, ze to lita vsechno skoro stejne.
Lita to slusne, vzhledem k cene motoru dokonce velice slusne... ale netusim co si predstavujes pod pojmem "rychlejsi letani"? Nepocitej s tim, ze to nahoru poleti vic nez 22m/s, spis tak 16-18.
No a dolu to poleti tak rychle, jak si troufnes to pustit
Koukam co mas v podpisu za modely... no nevim jestli bude Extrem nejak vyrazne odlisny, je urcite o neco rychlejsi nez Mefisto nebo Proxima, ale je to taky "jenom univerzal". Abys nebyl zklamanej, ze to lita vsechno skoro stejne.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Mám sprintera od Reicharda.Ten má MH30 ale má jen 175cm.Jinak létá výborně ale prostě na novou sezónu potřebuju nové éro
Takový univerzál.
V lednu objednám toho Extrema.Už se na něj moc těším.
Ještě jednou díky Abu za rady
V lednu objednám toho Extrema.Už se na něj moc těším.
Ještě jednou díky Abu za rady
Futaba T8FG
Taranis X9D
Taranis X9D
- kubrider
- Kontaktovat uživatele:
Re: Xtreme
Prosim poradil by mi niekto s pohonom lebo ten motor Turnigy C3548-800 dlhodobo nemaju na sklade 
- Sluggish
- Kontaktovat uživatele:
tu je niečo podobné, aj výkonovo aj cenovo
http://www.sdshobby.net/c-series-outrunner-brushless-motor-c3548900kv-p-2495.html
- kubrider
- Kontaktovat uživatele:
Diky ale už som našiel aj ten motor čo som chcel
motor: http://www.azero.cz/cz/produkty/-motory ... 800kv.html
regulator: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
mohli by ste mi prosim poradit niaku vhodnu vrtulu a bateriu
motor: http://www.azero.cz/cz/produkty/-motory ... 800kv.html
regulator: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html
mohli by ste mi prosim poradit niaku vhodnu vrtulu a bateriu
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
kubrider píše:...mohli by ste mi prosim poradit niaku vhodnu vrtulu a bateriu
Já bych začal raději znova výběrem motoru. S timhle fakt asi žádný terno ve vzduchu neuděláš. Navíc musíš vědět zda to budeš napájet aku 3S nebo 4S. Letovka min. 1,8kg už neni málo!
- kubrider
- Kontaktovat uživatele:
Chcem tam dat 3S 3000 mAh 20C a vrtulu asi 12x8
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
kubrider píše:Chcem tam dat 3S 3000 mAh 20C a vrtulu asi 12x8
Pokud bys tím chtěl ve spojení s nějakým levným motorem omotorovat nějakého klidně 2,8m termika, tak je to ok. Xtreme je ale už od lehkého termika trochu vzdálen (hmotnost, použitý profil). Pokud bys chtěl omotorovat tento model aku 3S, tak bys musel naplno využít toho 70A reglu co plánuješ a sáhnout hlouběji do kapsy pro značkový motor (Scorpion, Hyperion), neboť nekoupíš levnou čínu která by takový příkon dokázala rozumně zpracovat. I tak by to nebyla žádná sláva za použití takového pohonu. Aku 3Ah 20C už by trošku asi trpěla. Asi levnější varianta by byla aku 4S + solidní, ale levnej motor. Šlo by to natáhnout klidně na 1kW příkonu. Což se zdá jako zbytečně moc, ale zdání hodně klame. I s takovým pohonem to nebude vzhledem k hmotnosti vůbec žádná divočina. Prostě jenom takovej lepší rekreační pohon kterej nezdegraduje aerodynamickou obálku samotného modelu. Na 3S + levnej čínskej motor to poletí samozřejmě taky, ale bohužel dojde k té degradaci modelu. Kromě samotného výkonu tam bude chybět i znatelně rychlost. Ale je to jen můj čistě subjektivní náhled na věc.