Etika lietania + Netiketa + Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#16 Příspěvek od Drondys »

lakotamm píše:V prípade kúpi t9x rátam s použitím neoriginálneho FW. :wink:

Koľko voľných mixov má t9x?...

Ve firmware Er9x je implicitně 32 volně programovatelných mixů, ale dá se to upravit. Například hotovson v minulosti s tím počtem mixů ve firmware Er9x experimentoval a úspěšně dosáhl až 56 volně programovatelných mixů viz odkaz na jeho zmínku o tom v jiném vlákně, které je už momentálně uzamčeno.

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=959
AR1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od AR1 »

JaL píše:Mám na jedné T9x originální fw, na druhé ER9x. Řekl bych, že ER9x je mi mnohem sympatičtější, třeba proto, že jde vypnout to blbé pípání, nahoru je nahoru a dolů je dolů, více pamětí, více možností programování atd. Manuál se dá stáhnout z webu a určitě se bude dál vyvíjet. Jestli tomu rozumím, tak existuje i verze pro FRSKY a JETI moduly. To ale mohu ověřit, až mi FRSKY doputuje z Číny :). Já si snad tu Turnigy koupím ještě jednu pro sebe. Začíná mne to čím dál víc bavit. Ty co mám, jsou pro kamarády a obě měly původně vadný fw.

FRSKY se vyplatí http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight= třeba půjde jeden vysílač i na dva modely.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

Kluci.
Nejde přiřadit přepínače k DR, nejdou provázat zpětně stejné mixy, dokonce nejdou promixovat všechny kanály se všemi, ale jen některé s některými a to jen někdy, v záležitosti na použitých přednastavených mixech. Zkuste si třeba promixovat křidélko (CH1) na GEAR (CH5) co to "udělá" :wink:
Pokud se použijí pouze CUSTOM mixy, funguje to podstatně líp, jenže na to jich je tam zase zoufale málo.
Možná bych vás trošku "schladil" :) Podle mého názoru, který nikomu nevnucuji, není T9x PRIMÁRNĚ rádio určené k pípání složitých mixů a programování, s přiřazováním přepínačů kanálům, ovládáním složitých křídel, letových režimů atd., ale rádio PRIMÁRNĚ určené pro nějakého toho ES, EGE, Floater-Jeta, EPO ASW28, kde můžeme použít standardní skvěle nastavitelné mixy, s třešničkou na dortě v podobě jakžtakž provozovatelného středně mechanizovaného křídla, no a značně omezeným extrémem pro nadšence v podobě složitého křídla. A určitě to křídlo nemá mít 4m, nebo nemá lítat 150 km/h... :wink:
Buďme realisti a i přes přes všechny "vnady" T9x respektujme její limity a nechtějme víc a víc a víc, když na to prostě nemá, ANI NA TO NENÍ URČENA... :)
S alt. FW se nám otevírá nový svět možností rádia, ale i nový svět rizik!
Nové buildy nevycházejí každých pár dnů pro nic za nic...
Stůjme nohama na zemi...

A k tomu MiniCoradu, tam bych byl já osobně už VELMI na vážkách... Protože to MiniCorado co jsem si já jednou zkoušel byl pěkně ostrý projektil, co rval vzduch na kusy když se zrychlujíc drápal kolmo nahoru, citlivý na každé dýchnutí na knipl... Samozřejmě je rozdíl jestli s tím budete lítat někde na kotárech nebo mezi matřskou školkou a jeslema, ale nevím nevím. Vaše volba... :wink:

#19 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:FRSKY se vyplatí http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
třeba půjde jeden vysílač i na dva modely.

Co si vzpomínám tak o podobném problém kdy se vzájemně tahaly o Rx dvě Tx se v minulosti psalo i v tom už uzamknutém tématu o T9x. Možná, že to tehdy bylo z podobného důvodu tj. že ti dva postižení měli shodou okolností taky stejné GUID v T9x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

Drondys píše:
AR1 píše:FRSKY se vyplatí http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
třeba půjde jeden vysílač i na dva modely.

Co si vzpomínám tak o podobném problém kdy se vzájemně tahaly o Rx dvě Tx se v minulosti psalo i v tom už uzamknutém tématu o T9x. Možná, že to tehdy bylo z podobného důvodu tj. že ti dva postižení měli shodou okolností taky stejné GUID v T9x.

Jojo, taky mě ta chmura napadla... :-(

No a k tomu ovládání dvou modelů jedním vysílačem, není problém zpárovat s jedním vysílačem víc přijímačů. Ale já vím, to nemyslels :D

#21 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:S alt. FW se nám otevírá nový svět možností rádia, ale i nový svět rizik! Nové buildy nevycházejí každých pár dnů pro nic za nic... Stůjme nohama na zemi...

Chlapi kurňa. Je to přece open source a tak by neměl být zas takový problém dát tady dohromady pár lidí viz třeba hotovson, který s tím má zkušenosti už delší dobu a najdou se jistě i další co se v tom vyznají a zvládnou i tu trochu programování v céčku (tj. programovací jazyk, ve kterém je ten firmware napsaný) a začít pracovat na vlastních úpravách FW alá RMTT (Rc Mania Team T9x). :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne sob 11.12.2010 22:08, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RiMr »

Drondys píše:
RiMr píše:S alt. FW se nám otevírá nový svět možností rádia, ale i nový svět rizik! Nové buildy nevycházejí každých pár dnů pro nic za nic... Stůjme nohama na zemi...

Je to přece open source a tak by neměl být zas takový problém dát tady dohromady pár lidí viz třeba hotovson, který s tím má zkušenosti už delší dobu a najdou se jistě i další co se v tom vyznají a zvládnou i tu trochu programování v céčku (tj. programovací jazyk, ve kterém je ten firmware napsaný) a začít pracovat na vlastních úpravách FW alá RMTT (Rc Mania Team T9x).

To určitě jo. AKorát je pak potřeba se na věc podívat z úhlu, poškrábat se na bradě a říct si, jestli pípám abych lítal, nebo lítám abych pípal... :wink: :D
Já rači lítám... :)

#23 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:To určitě jo. AKorát je pak potřeba se na věc podívat z úhlu, poškrábat se na bradě a říct si, jestli pípám abych lítal, nebo lítám abych pípal... :wink: :D Já rači lítám... :)

Nemusí to přeci dělat všechno jenom jeden člověk. Když se dá dohromady pár lidí tak se dá práce rozdělit a nebude toho na jednoho příliš moc. Tys přeci už věnoval spoustu práce a času různým návodům a videím. Tak se snad najde i pár dalších lidí co tomu budou ochotni věnovat také trošku času jen s tím rozdílem, že oni ten čas věnují vývoji firmware na vylepšení možností T9x. Pro ty co umí programovat to navíc nemusí být nezajímavé tj. i to je způsob jak se zabavit v rámci svého koníčku a vylepšit si svoje RC vlastními silami. :wink:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lakotamm »

Počkať, počkať...

To je špeciálny FW pre Jeti Duplex?! 8O

Rimr, takto sa ťa opýtam...

Keď budem mať tých 30 mixov, bude to možné naprogramovať?

MiniCorado bude mať hmotnosť 500g. :wink:

A ešte jedna otázka. Spadol niekto na túto vysielačku?

Ak nie, nieje dôvod o nej pochybovať. A ak aj hej - pozrite sa na Jeti Duplex - popadalo veľké množstvo modelov a vrtuľníkov. A teraz je to stabilný systém, ktorému verím a nedám naňho dopustiť. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Damillo »

lakotamm píše:Ak nie, nieje dôvod o nej pochybovať.

Ale důvod pochybovat je vždycky! Kristepane, uvědom si, kde se to vyrábí, jak se to vyrábí, kdo to vyrábí a jaká je výstupní kontrola!
Rimr na svých stránkách, i zde na foru nejednou připomínal nutnou obezřetelnost a hlavně prvotní nedůvěru k tomuto rádiu. Možná by taky jednou nebylo od věci poslechnout rad zkušenějších.

Rimr sám odvedl obrovský kus práce, málokdo dokáže objektivně posoudit, kolik času a úsilí ho to stálo. Pokud on říká, že to na tyto modely není nejvhodnější, tak se s tím smiř, protože on - narozdíl od jiných, včetně tebe - ví, o čem mluví :idea:
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
KarelSkala

#26 Příspěvek od KarelSkala »

A už je to tady zase. Zase tu budou haldy slintů od lidí co T9x vůbec nepoužívají. Kdo T9x pravidelně používá a už spadl díky jejímu selhání ať sem napíše. Třeba RiMr, který ji ze zdejších diskutérů používá asi nejdéle a nejvíc a navíc má i několik kusů by mohl uvést jestli už spadl díky selhání T9x. Ostatní co T9x pravidelně nepoužívají ať si své výlevy nechají na koledu. Obavy jsou a budou vždycky a se vším. Ani s tou nejlepší RC soupravou nikdo nemá 100% jistotu. Takže i když mohou být obavy větší z tou či onou RC soupravou podstatné je pouze to zda se ty obavy v praxi naplňují ve smyslu selhávání za letu, které by způsobovalo pády modelů a nic takového se u T9x neděje. Není to tedy Tx, se kterým by modely padaly na HW nebo SW toho Tx.
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Damillo »

KarelSkala píše:A už je to tady zase. Zase tu budou haldy slintů od lidí co T9x vůbec nepoužívají. Kdo T9x pravidelně používá a už spadl díky jejímu selhání ať sem napíše. Třeba RiMr, který ji ze zdejších diskutérů používá asi nejdéle a nejvíc a navíc má i několik kusů by mohl uvést jestli už spadl díky selhání T9x. Ostatní co T9x pravidelně nepoužívají ať si své výlevy nechají na koledu. Obavy jsou a budou vždycky a se vším. Ani s tou nejlepší RC soupravou nikdo nemá 100% jistotu. Takže i když mohou být obavy větší z tou či onou RC soupravou podstatné je pouze to zda se ty obavy v praxi naplňují ve smyslu selhávání za letu, které by způsobovalo pády modelů a nic takového se u T9x neděje. Není to tedy Tx, se kterým by modely padaly na HW nebo SW.

Určitě a právě proto před tím Rimr varuje, že? On vlastně ani chudák neví, co mluví. To Karlík Skálů, to je borec, kterej to ví naprosto přesně

Tak teď jsi to Karle fakt rozsekl :twisted: Jak jsem začal uvažovat o koupi T9X jako záložního vysílače a vysílače pro syna, tak jsem od toho právě upustil. Tady už nejde o to, že by do komunity "Turnigy" někdo "ryl", tady už jde pouze o vaši samolibost, kdy se chcete jen vzájemě plácat po zádech, jací jste borci a jak to těm ostatním hezky natíráte. V týhle komunitě jsou asi dva, možná tři jedinci, kteří mají trochu soudnosti ten zbytek mi spíš příjde jak tlupa vychcánků přesvědčených o své pravdě, jak s tím vydupou. A běda, když vám někdo napíše, že ne, to je hned zle
sicco
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od sicco »

Drondys píše:Chlapi kurňa. Je to přece open source a tak by neměl být zas takový problém dát tady dohromady pár lidí viz třeba hotovson, který s tím má zkušenosti už delší dobu a najdou se jistě i další co se v tom vyznají a zvládnou i tu trochu programování v céčku (tj. programovací jazyk, ve kterém je ten firmware napsaný) a začít pracovat na vlastních úpravách FW alá RMTT (Rc Mania Team T9x). :wink:

Osobně zkušenosti přímo s programováním FW nemám, nicméně obecné zkušenosti s programováním ano, takže pokud se do toho někdo dá, tak velice rád pomohu jakkoliv budu moci... Například mohu zajistit takové to softwarové zázemí (GIT - správce verzí pro projekt, nějaké to wiki, diskuzní fórum pro vývoj, hosting projektu atd).
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Damillo »

KarelSkala píše:Toto téma se nejmenuje "Obavy z používání Turnigy 9x", ale jmenuje se "Vysilac Turnigy 9x v praxi" a má tedy být o zkušenostech z praxe. RiMr nikde v diskuzi ani jedinkrát nezmínil, že by mu v praxi některý z kusů T9x co používá selhal za letu a způsobil tím pád modelu a taktéž nezmínil, že by se to stalo někomu jinému, a to určitě zná víc lidí co používají T9x. Když se tedy píše o padání modelů způsobovaném Tx ať je to o tom komu se to stalo v praxi. :wink:

Tento server je především diskusní forum a ty zrovna nejsi v pozici, kdy bys měl právo určit, co, kdo a kam bude psát. Pokud tu někdo píše nesmysly, že obavy jsou zcela zbytečné a já mu na to argumentuji, že sám Rimr nabádá k opatrnosti, tak to prostě k věci je. To že tu zatím nikdo nebrečí, že mu to chrastlo na hllavu ještě neznamená, že je vše ok. A pokud ti to nevoní, postav se třeba na hlavu. To je ostatně asi jediné, co s tím můžeš dělat :wink:

P.S: Končím debatu na téma "Spolehlivost"
KarelSkala

#30 Příspěvek od KarelSkala »

Damillo píše:Pokud tu někdo píše nesmysly, že obavy jsou zcela zbytečné a já mu na to argumentuji, že sám Rimr nabádá k opatrnosti, tak to prostě k věci je. To že tu zatím nikdo nebrečí, že mu to chrastlo na hllavu ještě neznamená, že je vše ok.

Opatrnost a obavy v modelařině by měla být pro každého samozřejmostí ať už používá jakoukoli RC. Takže obavy obecně zbytečné nejsou. Důležité však je, aby se zde psalo o praxi, protože o tu jde především. Naopak by bylo velmi špatné pokud by někdo ukrýval informace o tom, že T9x selhává za letu a způsobuje pády modelů.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“