Walkera V200D01 vibrující ocasní trubka

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Maxipes

#16 Příspěvek od Maxipes »

jestli je uhlikovej tak ohnutej nebude ale muze bejt ohnuta trubka ktera je kovova.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jmk »

Ahoj, ta trubka ikdyby by byla ohnuta tak to nezpusobi vibrace. jen tim vznikne vetsi treni v loziskach. s tou fixou je to fobry napad. prover tak vsechny ty hridele.
Maxipes

#18 Příspěvek od Maxipes »

teoreticky by ohnuta trubka vibrace zpusobit nemela ale vedeni kardanu neni uplne pevne takze je podle me jistota ze to chytne rezonanci... Ale to je jedno stejne se ohnuta trubka musi vymenit.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
MartasZLA

#19 Příspěvek od MartasZLA »

Tak bohužel jsem zjistil že na opravu nemám nervy ani zkušenosti takže model odesílám do servisu. No snad mi ho tam dají dohromady...
Relax

#20 Příspěvek od Relax »

V200D01 je trochu nevyzpytatelná hračka, mám klona Easy Copter Star což je v jiné barvě kabinky naprosto totéž, jenom díly hlavy včetně desky cykliky má v plastu.

V RC Guru v Praze 7 jsem desku cykliky koupil kovovou, mnohem přesnější chod a let. Pamatuju si jak hodnotili ty kovové díly nahoře ( unašeče rotoru co jsi ohnul apod. ), které se prý nárazem na rozdíl od plastu s ohybem tam a zpět :-) ohnou a nerovnat je přesně zpátky je skoro nulová šance. Nové stojí okolo 269,00 , je lepší vzít plastové za polovic a mít za méně více :-)

Problémy zde popisované jsem zatím neřešil, zato mnoho jiných. Po každém citelnějším ale v podstatě neškodném pádu kdy nebylo co vyměňovat letěla heli zase trochu jinak :-) Pořád něco nového ...... Kvalita komponentů odpovídá ceně, jak jinak. Je to pěkná heli, v podstatě dosti inovovaná 180, nicméně její životnost a konzistence odpovídá pořizovací ceně. Díly nejsou až tak drahé, ale nevydrží moc a pokud se s tím někde klepne, pořád je co kupovat. Navíc opakovaná demontáž a montáž vrutů do plastu má limit.

Některé vruty ( například sestava okolo ocasní vrtulky, uhlíková směrovka na ocase apod. ) se vyplatí pojistit lepidlem Loctite 242 na rozebiratelné spoje ( pozor, není to klasicky vteřiňák, tam bys skončil ....) aby se vruty nepovolovaly. Pár jsem jich zbytečně vibracema ztratil a ani v místnosti je nenašel. V sáčku univerzál ( ke 180Z ) pak nebyly a kupovat celou sestavu se sakra nevyplatí. Nalítáno mám přes 20 startů, baterka je OK, i když ze slibovaných 10-11 minut je 8 a něco. V podstatě pořád bylo co opravovat a měnit. Teď čekám na nové hnací kolo, nejsou ..... Alespoň že je zima, je to spíš na ven a to by se gyru teď nelíbilo :-)

Pro představu heli stála 4990, díly zatím 1600 .....
MartasZLA

#21 Příspěvek od MartasZLA »

Taky už jsem na to přišel že se vždy něco pokazí ale servis to jistí. Já dal za heli 4600 + 1500 díly + teď asi 2000 za servis...
Relax

#22 Příspěvek od Relax »

Včas se rozhodni jestli chtěl jít do opravdové heli. Já se toho napřed bát a koupil opatrně v podstatě to co Ty. byla to chyba, teď už stavím Trexe450PRO a ty peníze bych se hodily .....

Samozřejmě větší heli stojí cca 4x víc, ale lítá a chová se 10x líp. Je to o investicích, větší rádio, nabíječky, simulátor.... neznám Tvé možnosti ale cest je prostě vícero. Plnohodnotná heli reaguje přesně tak jak ji řídíš, kdežto V200D01 má pořád navrch :-) Nějakou radost udělá, ale je v tom pár čínskejch háčků :-)
Relax

#23 Příspěvek od Relax »

Když letí heli nespolehlivě, plave semo tamo, pohupuje se, na plyn reaguje překotně a neudrží se třeba trochu sama na místě aniž bys to korigoval, tak to každého bez zkušeností ( a pro tykové je určená, zkušenější to nevezmou do ruky a ni omylem ) stresuje a vede k chybám. Navíc tahle kategorie je co kus to jiné pimprle, někdo má smůlu, někdo kliku na povedenější kus. Pak s tím bouchne a je po parádě, už to prostě letí neletí jinak. Přijít tomu na kloub má problém zkušený, laik neví která bije a servis má co vydělat = Ideální produkt.

Mě to nakonec dokopalo jít výš, bál jsem se jít rovnou tak nelituju, ale chválit to jako produkt nebudu.
jmk
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jmk »

ona ta v200d01 neni zas tak spatna volba pro zacinajici. Sam jsem ji mel. Dokonce to stejny kus co ma martasik. Nedokazu si predstavit ze by zacatecnik zacal s trexem 450. Tak V200 je hodne hodna. Je suprove stabilni. Ale na zadne extra litani neni. Ty gyra moc nedovoli sni delat brikule. Rekl bych ze je to dalsi stupen hned za axialem a az potom neco vetsiho.
Relax

#25 Příspěvek od Relax »

Je fakt že V200D01 dokáže za relativně únosné peníze prověřit hloubku zájmu o heli. Někdo to vzdá, někdo jde dál. Jenom mít kliku na povedený kus, což já zrovna neměl..... Ale i tak úplně nelituju, nakoplo mě to.
Cesinek

#26 Příspěvek od Cesinek »

Jsem taky majitelem tehle potvory. Chci se zeptat - jak moc se vam hreje motor? Ja po vyvisene baterce na cca 50% plynu na nem neudrzim prst. Je to normalni?
Relax

#27 Příspěvek od Relax »

Nic významného, celkem v klidu. Až budu mít díly tak zkusím pro představu změřit motor infrateploměrem a pohmatem.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Gattor »

jmk píše:ona ta v200d01 neni zas tak spatna volba pro zacinajici. Sam jsem ji mel. Dokonce to stejny kus co ma martasik. Nedokazu si predstavit ze by zacatecnik zacal s trexem 450. Tak V200 je hodne hodna. Je suprove stabilni. Ale na zadne extra litani neni. Ty gyra moc nedovoli sni delat brikule. Rekl bych ze je to dalsi stupen hned za axialem a az potom neco vetsiho.

spravne, zacina se simulatorem, az pak trex 450 :) mel jsem taky Walkeru, sice ne tenhle kus, ale ono to bude s projevem podobne. kdyz vidim, co mas za heli, opravdu mi chces rict, ze se ta Walker_a chodi tak hezky jako HK450/250? zadny rozdil v ovladani a poslouchani heli?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
MartasZLA

#29 Příspěvek od MartasZLA »

No je to tak že já výš jít zatím nechci jen jsem chtěl kopit něco jen tak na polétání a stačí mi ke spokojenosti když ji dostanu do vzduchu. Bohužel mou chybou jsem ji odrovnal a v servisu mi řekli že to bude trvat tak 2 měsíce protože mají narváno. Vždy jsem chtěl něco většího než pokojový vrtulníček ale né zas tak velkého jako je 450. Bohužel jsem naprostý začátečník s jednorotory tak se mi to vymklo z rukou. Peněz moc není a tohle se mi zdálo jako dobrá volba. je mi jasné že místo oprav jsem měl koupit heli celou novou protože ve výsledku mě oprava a díly které jsem již zakoupil vyjdou nastejno. Ani nevíte jakou z toho mám depresi že mne to kvůli své blbosti bude stát takových peněz ale zase si říkám že v servisu mi ji snad dají dohromady takže se těším až ji zase zvednu do vzduchu i když jen na zhruba 10 sekund. Heli bude v servisu modelpointu máte s ním nějaké zkušenosti?
corona

#30 Příspěvek od corona »

MartasZLA píše:...bude stát takových peněz ale zase si říkám že v servisu mi ji snad dají dohromady takže se těším až ji zase zvednu do vzduchu i když jen na zhruba 10 sekund. ...

Každýho volba, jakou cestou chce jít.
Za poslední 3 dny jsem nalítal nejmíň 4 hodiny letovýho času s Lamou 400D, Colibri V4 honím denně a jen lítám a lítám, škody prakticky 0,0.
Pravda, pustil jsem poprvé dnes i do jednorotoru a podcenil nárazový vítr, Kestrel 500SX bude potřebovat cca za 350,- flastr.
Ale Lamu vodím kudy chci, vítr v nárazech nad 4 m/s umím zvládat a veškerý opravy si udělám sám.
Časem taky přijdou jiný stroje...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“