michalll píše:Začínal jsem (a ještě stále povětšinou lítám) na normal, kvůli "reflexu" z letadel...
...... promiň ale nějak si nedovedu představit jak "v ten moment" má vypadat reflex z letadel
zdzd píše:Navíc když se otáčky v půrvní čtvrtině mění z nuly na něco, tak ani gyro ani vrtulka nefunguje tak jak by měly. To je další možný a zbytečný zdroj problémů.
zdzd píše:Kenny McCormick píše:Hlasoval som A, pretoze je to pravda, ale velmi skoro, snad po 10-tich baterkach /nevedel som este ani kludne visiet/ som prisiel na to, ze to nieje dobre a presiel som na konstant, ktory bol v mojom pripade jemne V.
Navíc když se otáčky v půrvní čtvrtině mění z nuly na něco, tak ani gyro ani vrtulka nefunguje tak jak by měly. To je další možný a zbytečný zdroj problémů.
OPR píše:Tady je potřeba narovnat pár věcí![]()
Rozdíl mezi letovim režimem "NORMAL" a "IDLE-UP" je tady drobet překroucenej.
nevím kdo komu napovídal že IDLE-UP = konstatní otáčky![]()
...... proboha od kdy?? - alespoň já jsem se musel ke "konstatním" otáčkám složitě prokousávat zdlouhavou laborací a křivkováním....... a stejně nakonec nebyli konstatní![]()
A POTOM přece i na let. režimu "NORMAL" si tu křivku plynu musím upravit kuli max. otáčkám - takže
A ta nula na začátku?no nevím já bych jí tam nedával
Bizon píše:
Jinak ale souhlasím že plyn má být +- konstantní, nechápu proč má Align v manuálech normál mód tak zkriplený, když se mení současně otáčky i náběh tak se stroj skoro nedá udržet v konstantní výšce...
Já jsem v začátcích vycházel ze zkušeností p. Klabačky,který radí nastavit v Normal plyn začínající od 0. Je to jen na nácviku visu. Používal jsem toto nastavení v pohodě a dokonce i gyro gyrovalo. Divím se.že zdzd se v tomto neshoduje s p. Klabačkouzdzd píše:Kenny McCormick píše:Hlasoval som A, pretoze je to pravda, ale velmi skoro, snad po 10-tich baterkach /nevedel som este ani kludne visiet/ som prisiel na to, ze to nieje dobre a presiel som na konstant, ktory bol v mojom pripade jemne V.
Navíc když se otáčky v půrvní čtvrtině mění z nuly na něco, tak ani gyro ani vrtulka nefunguje tak jak by měly. To je další možný a zbytečný zdroj problémů.
Kenny McCormick píše:
Hlasoval som A, pretoze je to pravda, ale velmi skoro, snad po 10-tich baterkach /nevedel som este ani kludne visiet/ som prisiel na to, ze to nieje dobre a presiel som na konstant, ktory bol v mojom pripade jemne V. Cize by som rad dal aj B/, aj ked to uz nejde.
psena píše:
No tys to zase rozcisl....
myslim, ze je dost pochopitelny, ze jsem pouze chtel jasne naznacit rozdil mezi krivkou Normal zacinajici nulou a krivkou pro Idle ktera se snazi udelat otacky konstatni. Ze nejsou skutecne konstatni je snad kazdymu jasny, a nemusis to snad ani psat, ne?
Takze tys zacinal na krivku bez nuly, hned pri prvnim vzletu? Dobrej!
tak to ti pekne dakujem, ze si robis srandu z mojich drevenych ruk a vekupsena píše:Zkus ale Kenny pomyslet na ty, co se prvni mesic sotva odlepi od zeme a to myslim doslova?
Ja se tady snazim resit naproste zacatky, ze prejdes na Idle po 10ti baterkach je idealni a cim driv tim lip, ale kazdej nema to stesti mit takovy vlohy a nebo zacinat v takovym veku jako mas ty.