Je vhodný pro začátek ASW 15 od robbe?
Jestli Ti můžu poradit:ASW 15 je moc hezký model (pokud je to z Arcelu,rozpětí 205 cm).Byl jsem v podobné situaci jako Ty,nakonec jsem si ho koupil jako prvý model.Byl jsem na to sám.Velmi brzy jsem zjistil,že jsem udělal chybu.Koupil jsem "jetý"Wild Hawk a na tom jsem se jakž takž sám (lépe řečeno se synem) naučil lítat.Stálo mě to několik lepidel a materiál na výztuhy.Pokud nebudeš mít někoho kdo by s Tebou na "kabelu" nalítal 5-10 hodin tak si ho kup, ale až jako druhý model.Na naučení podle mého názoru jsou vhodné modely s tlačným motorem.Na trhu je jich dost ať už u nás nebo venku.
- beranekjosef
Myslim, ze si teraz radsej musis ujasnit ci budes ozaj zacinat sam systemom pokus-omyl, alebo mas na okoli nikoho, kto ti moze ukazat/vysvetlit co robit/nerobit a pripade zalietat s nim cez kabel (aj ked to az tak nie je nutne).
V zavislosti od odpovede by som v pripade uplneho samouka isiel do toho cuda z HC s tlacnym motorom (lieta to poslusne, je to relativne lacne a da sa lahko opravit). Alebo v pripade, ze mas kde a s kym chodit lietat si kludne kup to ASW ale budes musiet na zaciatku lietat opatrnejsie a rozvaznejsie nez s tym EasyStar-like cinskym zazrakom..
Hlavne sa rozhodni a lietaj ;-) o tom to je..
V zavislosti od odpovede by som v pripade uplneho samouka isiel do toho cuda z HC s tlacnym motorom (lieta to poslusne, je to relativne lacne a da sa lahko opravit). Alebo v pripade, ze mas kde a s kym chodit lietat si kludne kup to ASW ale budes musiet na zaciatku lietat opatrnejsie a rozvaznejsie nez s tym EasyStar-like cinskym zazrakom..
Hlavne sa rozhodni a lietaj ;-) o tom to je..
- beranekjosef
Ta volba je docela složitá. Wild Hawk - je hodně levný model, ale na druhou stranu se obávám toho, že to bude "plašan" Prostě rychlé létání a lehce vlevo na ovladači bude znamenat hodně prudko vlevo s modelem.
Nechci do letadla investovat hodně, ale chci si užít rozumné, dlouhé létání. Naučit se plachtit a snažit se motor používat pouze při vzletu.
Nechci do letadla investovat hodně, ale chci si užít rozumné, dlouhé létání. Naučit se plachtit a snažit se motor používat pouze při vzletu.
- beranekjosef
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si chceš užít rozumné dlouhé létání, motor používat jen při startu, tak si pořiď elekrifikované F3Jčko (kompozitový 3,5 metrový větroň). To je tak za 30.000,- i s použitelnou vysílačkou. Je to jasně nejlepší poměr VÝKON/CENA. Opravdu o dost lepší polétání.
Jenže, zcela bez urážky, tak daleko nejsi. Zatím se potřebuješ naučit letadlo zachránit a přístát tak, aby bylo letadlo v dohledu a vcelku. Vyber něco hodného, pomalého (více času na řešení), sežeň si pomoc a jdi do toho.
Ohledně financí: Pokud chceš ušetřit, tak zační chodit denně do hospody, vyjde to levněji
Jenže, zcela bez urážky, tak daleko nejsi. Zatím se potřebuješ naučit letadlo zachránit a přístát tak, aby bylo letadlo v dohledu a vcelku. Vyber něco hodného, pomalého (více času na řešení), sežeň si pomoc a jdi do toho.
Ohledně financí: Pokud chceš ušetřit, tak zační chodit denně do hospody, vyjde to levněji
- beranekjosef
No takhle, 30tis pustit naprudko do pole, to by asi ani moje žena nezkousla. Ono i na levný model jí přesvědčit aby mi to schválila, tak to je boj. Ale právě to potřebuji rychle pořešit a něco vybrat. 19.březen se blíží (Josef) a dneska se mě už ptala, co od ní chci k svátku.
Snad někoho seženu, kdo se mnou bude trpělivej a naučí mě to.
Snad někoho seženu, kdo se mnou bude trpělivej a naučí mě to.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takže dárek....
Pak ať ti koupí EasyGlider PRO + Futabu T8FG.
Výcvik se nesmí odkládat!!!
Pokud by se jí to zdálo moc, tak jí ukaž tuhle fotku: http://img840.imageshack.us/img840/5227/viper123.jpg
Pak ať ti koupí EasyGlider PRO + Futabu T8FG.
Výcvik se nesmí odkládat!!!
Pokud by se jí to zdálo moc, tak jí ukaž tuhle fotku: http://img840.imageshack.us/img840/5227/viper123.jpg
Pro zacatecnika bez dozoru - Wildhawk ANO, EasyStar ANO
Pro zacatecnika s dozorem - ASW 15 ANO (bez dozoru nikoliv)
Sam sem se bez cizi pomoci naucil litat s Wildhawkem, dodnes je letuschopny a nemusel sem ho lepit z 10-ti kusu po havarii. Sice neznam letovy vlastnosti ASW 15, ale prijde ze ma celkem tenky profil a kridla maji malou hloubku. Na minimalce v zatacce to pude snadno do vyvrtky. Dobre si pamatuju na problemy jednoho zacatecnika s ASW 28 od Pelikana - taky nevhodne zvoleny model. Je lepe problemum predchazet, nez byt pak zklamany a myslet si ze na to nemam.
Tot muj skromny nazor. Nak
Pro zacatecnika s dozorem - ASW 15 ANO (bez dozoru nikoliv)
Sam sem se bez cizi pomoci naucil litat s Wildhawkem, dodnes je letuschopny a nemusel sem ho lepit z 10-ti kusu po havarii. Sice neznam letovy vlastnosti ASW 15, ale prijde ze ma celkem tenky profil a kridla maji malou hloubku. Na minimalce v zatacce to pude snadno do vyvrtky. Dobre si pamatuju na problemy jednoho zacatecnika s ASW 28 od Pelikana - taky nevhodne zvoleny model. Je lepe problemum predchazet, nez byt pak zklamany a myslet si ze na to nemam.
Tot muj skromny nazor. Nak
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Pokud by se jí to zdálo moc, tak jí ukaž tuhle fotku: http://img840.imageshack.us/img840/5227/viper123.jpg
Jenomže Ty jsi naprostý šílenec !!! ( myšleno jen v tom nejlepším ).
Jinak musím souhlasit s doporučením - F3x v elektro. Opravdu "jiná" liga.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
- beranekjosef
Děkuji za další radu. Wildhawk - je podle mého hodně levný model na to, abych ho mohl zničit. Tak docela začínám to všechno přehodnocovat. Ptal jsem se prodejce, ten mi zas řekl, že ASW 15 prodává běžně začátečníkům a údajně se nesetkal s žádnou reklamací, kdy by si zákazník stěžoval.
Ale rozbít 6000 je něco jiného, než rozbít 3000.
Ale rozbít 6000 je něco jiného, než rozbít 3000.