Prosím o radu na sestavení RC auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Kovboj

#16 Příspěvek od Kovboj »

scarabeus píše:Ono si staci precist pozadavky. Aspon moje zkusenost mi pravi, ze takovy clovek chce neco, co poleti zhruba 50-60km/h po "louce plne vymolu". A takove auto neznam. Navic ani nevim o nikom, kdo by chtel jezdit rychle po takovem terenu :-) Zkratka a dobre neco tu s necim nejde dohromady a je potreba pozmenit pozadavky.

S tou poslední větou souhlasím, ale s tím prvním ne.

Lidi co začínají s modely sice chtějí "terénní auto co pojede MINIMÁLNĚ 60 km/h", ale když s nima člověk mluví a zjistí co by si vlastně představovali a kolik do toho chtějí investovat tak se ukáže, že to je pro ně prostě jen číslo které viděli v nějakých inzerátech s nějakými HBX a které nemají s čím reálně srovnat.
Stačí jim pak dát do ruky třeba E-Savage, E-Maxxe nebo něco podobného tak mají pocit že řídí něco extrémně rychlého co jim více než stačí.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

Kolega si puvodne zprevodovaneho slashe 2wd na 80kmh prenastavil na 70kmh. Uvidime jak se mu povede dnes na trati :D Nak
scarabeus

#18 Příspěvek od scarabeus »

Kovboj: ja s tebou vlastne souhlasim i v tom prvnim. Hacek je v tom, ze oni nemaji predstavu, ze 60 km/h je solidni raketa. Vetsina zacatecniku ma problem ukocirovat 30 km/h. Jenze dokaz jim jeste pred koupi, ze maji velky oci... spousta z nich prijde UZ s autem a je to v pytli.
Kovboj

#19 Příspěvek od Kovboj »

scarabeus píše:Jenze dokaz jim jeste pred koupi, ze maji velky oci...

Kupodivu se mi to většinou daří :wink:
scarabeus

#20 Příspěvek od scarabeus »

Protoze jsi prodejce. Ja nikdy neprodaval, jen radil po netu a ve vetsine pripadu si clovek stejne mlel svou.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od darth.hokro »

E-Savage jede v základu 40kmh, což je na uřízení takového monstra akorát. Nyní tam mám Novak HV pro 4,5 zpřevodováno dle telemetrie na cc 55kmh a stejně jezdím tak na 3/4 plynu :D
Já psal že do 5. tisíc je novej leda HPI Whellie King. Prostě monstery 1:8 patří k té nejdražší kategorii u rc aut. Na bazaru se čas od času Savík objeví okolo těch 5k ASle stejně je potřeba brát v potaz krmení minimálně dvě sady akupacků, což i z HC je 2k
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
c.jerry

Jak vybrat auto pro zacatecnika

#22 Příspěvek od c.jerry »

Dobre odpoledne. Jsem modelar zacatecnik. Mam take vysilac optic 6 na f 2,4GHz ke svemu letadlu a uvazuji o koupi auticka.
Nepotrebuji pro zacatek nejake superauto, ktere vse prejede...
Staci mi auticko, ktere v klidu pojede po asfaltu, polni ceste ci lesni pesince.
Protoze mam vysilac shanim auticko bez vysilace, jen s prijimacem...
Lze nejake takove auto sehnat za rozumny peniz?
Eventuelně lze koupit nějaké díly a z nich si autíčko poskládat - jsem začátečník a nic složitého bych jistě nezvládl postavit.

Děkuji
mike97
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od mike97 »

Jezdím s auty už dlouho a také závodím v kategorii TC stock. Sám mám Xray T3 11. A myslím si, že na takovéto poježdění do terénu (buggy, truggy a monster) stačí klidně něco od himota či strady. http://www.mz-racing.net/140-himoto/ ... I když je to čína, tak to stačí. Jinak kdo chce něco na rally a chce něco kvalitnějšího, tak skoro každý modelář začínal na tt-01 (i já). http://www.mz-racing.net/p187-49001-pod ... egulatoru/ , Je za příznivou cenu a klidně bych do toho nějakou výbavu poskládal, kdyby byl zájem. Jinak nevím jestli jsem můžu dávat odkazy, fakt se mi nejedná o reklamu :D Ale každý modelář s rc auty by mě to potvrdil.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od darth.hokro »

TT klidně doporučím, i když to není žádná sláva. Ale himotu se vyhni velkým obloukem, žere to náhrádní díly ve velkém, do půl roku se dostaneš na cenu kvalitního modelu. Vlastní zkušenost, jedno kamarádovi servisuju.
c.jerry

#25 Příspěvek od c.jerry »

Bry vecer.
Dekuji mockrát za tip. Ten podvozek bude asi idealni pro zacatek.... a k nemu si musim dokoupit tedy regulator a prijimack Optikovi... a asi nejakou kastli?
Koukam, ze co clovek, to asi nazor na znacku, jsem zastance hesla:´"Nemam na to kupovat levne veci".
Ale dle ceho prosim volit znacku komponent, mate nejake osvedcene znacky?
Omlouvam se asi za pritrouble dotazy, ale nevim o sestaveni auta nic moc a nenasel jsem moc kvalitnich zdroju, kde by se psalo, jak postupovat.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od darth.hokro »

většina stavebnic má podrobný obrázkový návod, podle kterého to zvládne opravdu každý. Na hobby ježdění jsou optimální výrobci Tamiya, HPI, Traxxas. HPI a Traxxas prodávají pouze RTR sety až na drobné vyjímky. Další výrobce stavebnic je Ansman Racing, tam je však dát pozor a nekupovat levné podvozky či starší modely. Serie XT či XB, jsou už hodně na úrovni, slušných závodních strojů s cenou hobby. Některé Tamiya stavebnice mají motor i regulátor, tak stačí jen servo a přijímač. Karoserie, většinou u stavebnice je taky ale je ji potřeba vystřihnout a nastříkat. Kdyžtak písni na PM či ICQ a můžem se k nějakému vhodnému modelu dopracovat. Mira
FlyBear

#27 Příspěvek od FlyBear »

Stálo by za úvahu zjistit, co tím myslíš, když píšeš:
- Stačí autíčko, které pojede po asfaltu, polni ceste, lesni pesince
- Nemam na to kupovat levne veci
:)

Takže otázka zní, jaký je rozpočet - je 6 až 7k už moc?

Jestli ne, tak lze pořídit celkem kvalitní stroj splňující obě shora uvedené "podmínky" už sestavený. Nemusí se nic řešit a dodělávat. Třeba šestnáctinka e-revo (je to ale RTR včetně volantové Tx),
nebo Stampede XL-5 (sestavený bez Tx/Rx).
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od darth.hokro »

Na lesní cestičky bych možná kouknul na Podvozky od Tamiya CC-01, vhodné pro expediční účely, Stavebnice s motorem i regulátorem se dá pořídit do 5 tisíc. Ale to už bych si já vážně připlatil dvojku na na E-Revo VXL 1/16, je menší ale brutálně rychlé a odolné :D Sám ho vlastním a nedám na něj dopustit. http://www.youtube.com/watch?v=QNRZIG_uYK0
FlyBear

#29 Příspěvek od FlyBear »

darth.hokro píše:Stavebnice s motorem i regulátorem se dá pořídit do 5 tisíc. Ale to už bych si já vážně připlatil dvojku na na E-Revo VXL 1/16...

No právě :roll:

Stavebnice stojí do 5k, k tomu ale ještě akumulátor a pak přijímač. Nakonec seš na stejné ceně, jako stojí ta 1/16 revo :!:

Ale to revo je kompletně sestavené, nalakovaná kastle a v setu je to za ty prachy i s jedním akumulátorem a kompletem Tx/Rx volantovkou :!: Navíc dobrá značka (Traxxas).

Pokud si OP nechce jako svůj zájem vyloženě hrát se stavebnicí, pak podle mého názoru není co řešit - jde se rovnou do něčeho takového jako to revo. Za stejné peníze daleko více muziky.

Je ale fakt, že to už radíme trochu bokem od původní otázky. Potíž je asi v tom, že například já považuju metodu "mám letecké rádio" a tak si k němu koupím autíčko, za poněkud zcestnou :wink:

Chci-li autíčko, pak si při dnešní nabídce prostě koupím vhodný set a je to :D Předchozí vlastnictví leteckého rádia je dnes již irelevantní, ceny jsou úplně jinde než před pár lety...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od darth.hokro »

Jako to E-Revíčko mohu jen doporučit, nehledě na to že na dvě 2200 mAh 2S, zapojené paralelně jezdím pohodovou jízdou dobré dvě hodiny :D Ale pokud někdo chce ten model opravdu postavit, tak ty stavebnice co jsem navrhoval. Je fakt že k těm stavebnicím většinou je potřeba přikoupit ještě ložiska a u TTčka i olejové tlumiče. Revo jezdí rovnou z krabice. A ty nové Traxxas 2,4 rádia nejsou úplně na vyhození.
Nebo rovnou malého Summita, ten projede víc než většina pseudo čínských monsterů ala hamoto 1:10 :D

videjko: http://www.youtube.com/watch?v=Sfv7KRHR0i8
Odpovědět

Zpět na „Auta“