DX8- funkce monitor ( hodnota AIL v neutrálu na -2% )

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
frontier
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od frontier »

Míra 66 píše:No,ja tomu dost dobře nerozumím,píšeš na kniplu plynu,jak tam vlastně poznáš kde je neutrál?Tam přeci neutrál není nebo jo?

píše na křidélkách, tam je pružina :wink:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od gamer007 »

Zpátky jsem utáhl tuhost páky křidýlek a ono se to skoro ztratilo, max 1%. Tak zase nevim jestli je to potenciometr? :roll:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
coro

#18 Příspěvek od coro »

RiMr píše:Nedá se to překalibrovat?
Vidím, že jsem si zbytečně dělal hlavu z odchylky 0,2% na jiném rádiu.
Když mixéristi lítají s 2% ... :)

Presne takto to vnímam aj ja..
Ale ak ide o stabilnú odchýlku a nemení sa podľa teploty/vetra/náhodou, tak to by stačilo znovu prebehnúť kalibráciu - ak to je na tom type rádia nejak možné.
Na Futabu som tuším niekde videl návod...

A čo robia maximálne hodnoty? Je tam rozsah -98 až 102 ?
To by stačilo posunúť poťák naspäť tak ako bol pri kalibrácii a nejak zafixovať......
BittyM
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od BittyM »

Tak mi to nedalo a zasel jsem do prodejny k peckovi, kde jsem to koupil, s dotazem jestli se s tim da neco delat. Na pockani mi zkalibrovali potaky a uz je to temer ok. Sem tam mi to spadne na -1% ale jinak drzi na nule. Akorat mi tim o 1% snizil maximalku a minimalku na kniplu plynu. Ale pry ma spektrum toleranci +-5%. Tak pry kdyby se mi to i tak nelibilo, muzou to poslat do servisu spektrum. Ale vzhledem jaky maj vsichni zkusenosti to necham bejt.
JMalik

#20 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:No a co to je tedy za hodnotu?
Jaký je rozsah střed - max. výchylka?

(Reagoval jsem na hodnoty Futaby FX 30, tam to není v procentech)
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
RiMr píše:Nedá se to překalibrovat?
Vidím, že jsem si zbytečně dělal hlavu z odchylky 0,2% na jiném rádiu.
Když mixéristi lítají s 2% ... :)

Presne takto to vnímam aj ja..
Ale ak ide o stabilnú odchýlku a nemení sa podľa teploty/vetra/náhodou, tak to by stačilo znovu prebehnúť kalibráciu - ak to je na tom type rádia nejak možné.
Na Futabu som tuším niekde videl návod...

A čo robia maximálne hodnoty? Je tam rozsah -98 až 102 ?
To by stačilo posunúť poťák naspäť tak ako bol pri kalibrácii a nejak zafixovať......

Coro,
Tahle odchylka rozjíždí mixer a stabilizační systém bezpádla. To nejde nechat. Musí se to dostat překalibrací zpátky na nulu, jinak nedokážeš nastavit správně ten systém pro bezpádlo.
(Doporučuji Ti, si třeba ten Microbeast půjčit a zkusit si to.)
Maco

#22 Příspěvek od Maco »

JMalik píše:
RiMr píše:No a co to je tedy za hodnotu?
Jaký je rozsah střed - max. výchylka?

(Reagoval jsem na hodnoty Futaby FX 30, tam to není v procentech)

no konkrétně FX30 má v servomonitoru hodnoty -100 +100 , tzn ta veličina /jednotka/ je 0,5 procenta tzn když mám aileron +3 a páka je v nule, bavíme se o 1,5 procentu.
V bar si to kalibruje při setupu a CGY 750 to zatím nijak nevadí, i když bych byl samozřejmě rád, kdybych to měl tip ťop, tak kdyby někdo věděl jak to udělat v domácích podmínkách pro FX30, rád se poučím.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od gamer007 »

BittyM píše:Tak mi to nedalo a zasel jsem do prodejny k peckovi, kde jsem to koupil, s dotazem jestli se s tim da neco delat. Na pockani mi zkalibrovali potaky a uz je to temer ok. Sem tam mi to spadne na -1% ale jinak drzi na nule. Akorat mi tim o 1% snizil maximalku a minimalku na kniplu plynu. Ale pry ma spektrum toleranci +-5%. Tak pry kdyby se mi to i tak nelibilo, muzou to poslat do servisu spektrum. Ale vzhledem jaky maj vsichni zkusenosti to necham bejt.

Která prodejna Pecka tu kalibraci udělá? Mám DX8 ze Zlatnický. Jak dlouho bylo na počkání? Díky
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Míra 66

#24 Příspěvek od Míra 66 »

No,ja sem něco podobného měl u EVO-9,v jednom směru mě tam skákalo 1-2% tak sem povolil poták jen lehce a velice jemným pootočením spíše jen takovím ťuknutím v požadovaném směru jsem tam dostal 0%.Udělal sem něco špatně?
Sefis8

#25 Příspěvek od Sefis8 »

Spektrum k tomuto problemu dnes vydalo oficialnu spravu:
https://docs.google.com/document/d/1z_Q ... ey=CKWnjmk
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od OldaS »

Míra 66 píše:No,ja sem něco podobného měl u EVO-9,v jednom směru mě tam skákalo 1-2% tak sem povolil poták jen lehce a velice jemným pootočením spíše jen takovím ťuknutím v požadovaném směru jsem tam dostal 0%.Udělal sem něco špatně?

Špatně snad ne, ale zbytečně. Pro Evo lze kalibraci spustit z programu RoyalPro Datamanager, viz foto. http://modelarina.alte.cz/foto/rcmania/kalibrace-EVO.jpg
Naposledy upravil(a) OldaS dne čtv 02.06.2011 12:54, celkem upraveno 1 x.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od TomasC »

Tento problém je významný, pokud někdo přepíná dvojité výchylky.

Jinak to vyjádření je SUPER.
baui

#28 Příspěvek od baui »

TomasC píše:...
Jinak to vyjádření je SUPER.

Lepsi slovo me nenapada... A prvni cast oznameni je jeste lepsi, vzhledem k tomu, ze jsem dik tomu dvakrat ryl listama v zemi :x
Tohle je cely to vyjadreni: http://publications.horizonhobby.com/re ... ve?id=3714
Tom
driveX

#29 Příspěvek od driveX »

Ta zpráva se týká něčeho jiného, jde tam o to, že při pohybu kniplu nahoru a dolů někomu vystřelují hodnoty i do boku.

DX8 si můžete zkalibrovat sami a to tak, že podržením rolovače a zapnutím vysílačky najedete do nastavení, kde změníte mód (tak, aby byl plyn na opačné straně než máte). Potvrdíte změny, vysílač se zapne, vypnete ho, znova zapnete. V tuto chvíli bude chtít kalibrovat kniply, ale pro ten změněný mód. Po kalibraci to vypněte a stejným postupem to změňte zpět na svůj původní mód.

Mě to pomohlo ve vertikálním směru, ale v horizontálním se nedostanu na více než 98%.

EDIT: Kalibrace je možná přímo z menu nastavení od FW 2.03
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“