Kombinace serv analog a digital
Re: Kombinace serv analog a digital
V přijímači a v servu Corona. Co tam máš za přijímač?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
-
midolek
- Kontaktovat uživatele:
mám toto 6ch hobbyking http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Ch_V2.html
Něco Ti k tomu řeknu a nebudeš chrochtat radostí
Mám TX/RX Futabu a pokud tam zkombinuji jakákoliv analogová a digitální serva Futaby, JR, ...., tak to bude bezpečně chodit.
Pokud dám Hitecy, tak to bude chodit taky skoro ve všech případech, ale už bych to ověřoval. Pokud tam dám digitály Corona, tak to asi bude chodit, ale už si nejsem jistý.
Loni jsem nakoupil větší počet neoriginálních přijímačů (7k oranžády a 8k Corona). Není problém s dosahem, nebo s tím , že by se to podělalo. Má to ale zajímavé "vlastnosti", kvůli kterým jsem to nasadil jen do lodiček a autíček. Jeden je pokusně v motorovém paraglidu.
Pokud bych nakombinoval konkrétně ty RX Corona s nejlevnějšími možnými digitál. servy, čekal bych automaticky problémy.
Mám TX/RX Futabu a pokud tam zkombinuji jakákoliv analogová a digitální serva Futaby, JR, ...., tak to bude bezpečně chodit.
Pokud dám Hitecy, tak to bude chodit taky skoro ve všech případech, ale už bych to ověřoval. Pokud tam dám digitály Corona, tak to asi bude chodit, ale už si nejsem jistý.
Loni jsem nakoupil větší počet neoriginálních přijímačů (7k oranžády a 8k Corona). Není problém s dosahem, nebo s tím , že by se to podělalo. Má to ale zajímavé "vlastnosti", kvůli kterým jsem to nasadil jen do lodiček a autíček. Jeden je pokusně v motorovém paraglidu.
Pokud bych nakombinoval konkrétně ty RX Corona s nejlevnějšími možnými digitál. servy, čekal bych automaticky problémy.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zkusil jsem koupit 2ks Corona nevím označení, digitální z hobbykrále a obě ruší analogová serva ve stejném letadle. V letu nezkoušeno, nemám odvahu.
-
midolek
- Kontaktovat uživatele:
z diskuze mi vyplývá jediné - nekombinovat laciná digitální serva s analogovýma.
Digital hodím do koše a osadím jen analogem (bez tak je to na bublinky)
midolek píše:z diskuze mi vyplývá jediné - nekombinovat laciná digitální serva s analogovýma....
no mne z tehle diskuze nevyplyva nic.
Mam v jednom eru 7 nedrahych digitalu a 4 levne analogy a jede to uplne v pohode... http://www.jyrry.cbcnet.cz/WWII.htm tam jsou vypsane typy tech serv.
jen poznamka - digital za 10USD je levny digital, stejne tak analog 6-10USD je levny. Digital nebo analog pod 5USD je hokuspokus ktery muze ale nemusi vyjit.
jyrry.webnode.cz
midolek píše:z diskuze mi vyplývá jediné - nekombinovat laciná digitální serva s analogovýma.
To jsi to ne zcela správně diagnostikoval.
Problém může být v tom digitálním servu Corona, ale nemusí být super ani ten přijímač.
Zkusil bych tyhle serva (obě) v bezproblémovém systému TX/RX a zkusi bych zvlášť ten přijímač v kombinaci s nějakýma digitálním servama Futaby, JR, Hitech....., podle toho, k čemu budeš mít přístup.
jyrry píše:......Mam v jednom eru 7 nedrahych digitalu a 4 levne analogy a jede to uplne v pohode...
Víš proč už sem nic nepíšu třeba k těm přijímačům fasstu z HC?
Protože sotva to sem pověsím, tak první chytrák napíše, že jemu to jede úplně v pohodě.
Mám jich cca 10ks, provozuji to dva roky ve srovnání s kompletní řadou RX Futaby, takže si myslím, že o tom něco málo vím.
Prostě je zbytečný to sem psát, musíte si s tím naběhnout sami, každý zvlášť
JMalik píše:.... ...
vsak to mam v te poznamce, ta je v tomto pripade dulezitejsi nez text pred ni ... :-)
jyrry.webnode.cz
V poznámce máš:
"...digital za 10USD je levny digital, stejne tak analog 6-10USD je levny. Digital nebo analog pod 5USD je hokuspokus ktery muze ale nemusi vyjit..."
A já Ti říkám, že ani drahý digitál za 100E nemusí chodit s tím jeho RX.
"...digital za 10USD je levny digital, stejne tak analog 6-10USD je levny. Digital nebo analog pod 5USD je hokuspokus ktery muze ale nemusi vyjit..."
A já Ti říkám, že ani drahý digitál za 100E nemusí chodit s tím jeho RX.
Ale keď ide o konkrétnu otázku, prečo mohlo prestať fungovať HXT900 po výmene iného serva v modeli za nejaký digitál (t.j. že prekmitáva a hocičo...),
tak mám len dve možnosti -
A: problém je so signálom, t.j. buď to nové digi servo posiela do príjmača až taký bordel že ho to aspoň čiastočne zhadzuje, a to konkrétne po signálnom vodiči, alebo nejak inak šialene ruší (podľa mňa nie pravdepodobná možnosť aj keď existovala).
B: problém prechádza napájaním, a teda napájanie celej elektroniky je jednoducho nedostatočné, tu sa tomu hovorí "sprasená inštalácia", a pri takej, môže padať aj originál Futaba.
Poznamenám že nejaké lacné digitály, môžu žrať alebo posielať indukovane, na napájaní výrazne vyššie špičky a bordel než kvalitné značkové servo. Boli vraj aj servá čo nielen "zvonili" ale aj na moment skratovali napájanie.. Ale stále to je o prispôsobení toho napájania tomu novému servu (a všetkým dokopy samozrejme).
tak mám len dve možnosti -
A: problém je so signálom, t.j. buď to nové digi servo posiela do príjmača až taký bordel že ho to aspoň čiastočne zhadzuje, a to konkrétne po signálnom vodiči, alebo nejak inak šialene ruší (podľa mňa nie pravdepodobná možnosť aj keď existovala).
B: problém prechádza napájaním, a teda napájanie celej elektroniky je jednoducho nedostatočné, tu sa tomu hovorí "sprasená inštalácia", a pri takej, môže padať aj originál Futaba.
Poznamenám že nejaké lacné digitály, môžu žrať alebo posielať indukovane, na napájaní výrazne vyššie špičky a bordel než kvalitné značkové servo. Boli vraj aj servá čo nielen "zvonili" ale aj na moment skratovali napájanie.. Ale stále to je o prispôsobení toho napájania tomu novému servu (a všetkým dokopy samozrejme).
Midolek: to protoceni analogoveho serva o kus nazpatek ukazuje na propadani napajeni palubni site. Predpokladam ze obe serva napajis spolecne rovnou z prijimace a obe se hybou pouze naraz (kridelka). Jedno je digital a druhe analog anebo obe analog. Takze kdyz je to jedno digitalni tak si pri rozebehu vezme vyrazne vic proudu nez to bylo ve variante se dvema analogama. Tim se propadne napeti na druhem servu (spolecne napajeni) treba i o 1V a ono v tu chvili vic nez bz reagovalo na povel a slo na jednu spravnou stranu tak reaguje na ten pokles napajeni a jde na stranu opacnou. Za par okamziku kdy se digital na druhem kridylku rozjede a rozbehovy proud mu klesne tak se palubni sit vrati nazpatek a i druhe analogove zacne zase poslouchat povely. Neni to nic vic nez zavislost neutralu serva (toho analogoveho) na napajecim napeti ale rika to neco vic - nedostatecne dimenzovana palubni sit. Coz je jev velice nebezpecnej napr pro prijimac - ten muze pri poklesu napajeni klidne vysadit. Reseni jsou dve - bud tlustsi kabely vykonnejsi BEC (je-li) nebo tvrdsi napajeci aku pro prijimac anebo dusledne blokovat napajeci napeti pokud mozno hned u serv (vsech) a u prijimace. Vhodna je co nejvetsi kapacita (alespon 3000-5000 uF) anebo rozdelit napajeni pro prijimac od napajeni serv a zablokovat alespon ten (jev nevymizi ale prestane byt nebezpecny). Tolik muj postreh podle popsanych projevu.