Manta plánek (návod na stavbu)

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od davelbc »

poslechl jsem rad zdejsich mazaku a pro zacatek postavil 2x mimi a naucil se s nimi trochu litat. jako dalsi krok jsem volil mantu a souhalsim s nazory vyse uvedenymi. je to skvele ero!!! priznam ze jsem trochu poleno a furu veci jsem predimenzoval a prepisk o dost hmotnost. i tak ero v nepatrne priznivych podminkach leta uzasne a 20 min letu neni nic vyjimecneho! jestli se ti libi bez do ni a kdyz se nekde pri stavbe zaseknes tady ti radi poradi. par lidi ji zde stavelo. muj tip gondola + trubka od http://model.ypsi.cz/index.php?page=shop.browse&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=71&vmcchk=1&Itemid=71 kridlo padne na gondolu bez uprav je to hodne odolne a mante i slusi! tak hura do toho. planky kdyztak mam v ruznych vektorovych formatech, rezu si zebra a ostatni drobot laserem takze vse pripravene jen pouzit. :wink:
ST
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ST »

OK je to hezký éro, ale jak čuchneš ke kompozitu, tak už se k ní nevrátíš. Aspoň můj případ.

Pravda je , že jsem s ní zažil hodně hezkých letů...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lakotamm »

ST - napíšeš nám aký je tam rozdiel? Budem veľmi rád. Vďaka. ;-)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ST »

Zásadní asi tak. Hlavně přesnost zpracování profilace křídla a celkem snadná výroba. Na XPS se špatně podíváš a už máš dolík v povrchu. To na kompozitu nehrozí. Pozitivní laminací dělám jen ocasky.
Výroba konstrukčního křídla MANTy mi zabrala relativně dost času, za tu dobu bych měl vyrobené minimálně 4 křídla z forem.

Ale jsem stále dost hodně spokojen s F3k érem Fénix od Ikara, které lítá stále parádně.Bylo moje první pořádné F3k a to je prostě citovka.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od lakotamm »

A letové vlastnosti?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ST »

Jsou dobré, záleží hlavně na kunstrukci a na celkovém seřízení. Dobré letové vlastnosti ale dosáhneš i s XPS , pokud je slušně vyrobené. Ale ptáš se asi na špatném místě. Já se považuju pořád za začátečníka v F3k ikdyž lítám poměrně často ale jelikož nejezdím po závodech tak vím asi prd a stále objevuji objevené. Ale já už si zazávodil dost zamlada, takže mám už splněno. :)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lakotamm »

:lol:

Mal si viac káčok. Ktoré ti pripadá ako najlepšie? :wink:
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od davelbc »

proc postavit zrovna mantu? :wink: sobota, javornik u lib., okraj oblacnosti: kamos za 2 hod litani poslal mantu do vzduchu pouze 3x lety kolem 3/4 hod no problem. na zaver dne jsme diky spatnemu rozpoctu o era malem i prisli! :) jsme oba zacatecnici a manty staveli jen dle zdroju z netu. je jasne, ze na paramertry uhlikovych a polysovych letadel to nema, ale pro toho kdo to chce "zatim" jen zkusit to bohate vystaci. nez zabredavat do investic za pilu na polys, ruzne vyvevy, laborace s postupy a ve finale za formu na kompozit pac to bude asi NO 1?! tady staci sklapel lepidlo a smirgl a kdyz se dostavi "f3k zavislost" je z ceho cerpat zkusenosti na cestu dal... :wink:
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“