Vybirani vypalneho statem
To je jasnej signál, že veškerá díla mám předplacená a mohu je tak libovolně a bez omezení kopírovat a šířit a to zcela s čistým svědomím.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
Taky myslím, že kdyby prostě řekli, zatížili jsme to daní jako benzín nebo cigarety... bude to o něco dražší... hmmm co nadělám, prostě to tak bude a zkousnu to. Ale když řeknou, že se to platí ose, za autorský práva, tak to sorry... Teď za naše nápady budem platit jiný???
Jenže to je škoda slov - ti poslanci a senátoři nám naslouchali, jen když chtěli hlasy. Teď už jsou tam a my jsme jim u šípku... Natož, aby zatlačili na osu..
Ale politiku sem nemá cenu tahat, tohle je fórum o lepších věcech...
Jenže to je škoda slov - ti poslanci a senátoři nám naslouchali, jen když chtěli hlasy. Teď už jsou tam a my jsme jim u šípku... Natož, aby zatlačili na osu..
Ale politiku sem nemá cenu tahat, tohle je fórum o lepších věcech...
ALIEN píše:jste trochu mimo....rozhodne to neznamena,ze ted muzete delat kopie ceho chcete v libovolnym mnozstvi.....mam to tady rozepisovat?Nebo si ten zakon prectete kazdej poctive sam ,ale kompletne....?
proc by ne? Ted platim statu preventivne za to, ze jsem u nej zlodej, tak nez abych to kradl, tak at si to platim na mediich atd. Dobre, proc ne. Ale v okamziku, kdy si koupim original tak to trochu ztraci smysl, platim za jednu vec dvakrat, nemluve o dvojim zdaneni
ALIEN píše:jste trochu mimo....rozhodne to neznamena,ze ted muzete delat kopie ceho chcete v libovolnym mnozstvi.....mam to tady rozepisovat?Nebo si ten zakon prectete kazdej poctive sam ,ale kompletne....?
zakon sem prosim te netahej - vsichni delali padelky, delaj a delat budou - akotat ted budou mit lidi o 5 korun cistejsi svedomi
HERRI píše:ALIEN píše:jste trochu mimo....rozhodne to neznamena,ze ted muzete delat kopie ceho chcete v libovolnym mnozstvi.....mam to tady rozepisovat?Nebo si ten zakon prectete kazdej poctive sam ,ale kompletne....?
zakon sem prosim te netahej - vsichni delali padelky, delaj a delat budou - akotat ted budou mit lidi o 5 korun cistejsi svedomi
Oukej,takhle je to asi presny
- VitezslavRais
Autrský poplatek
Pořád se tady řeší stahování filmů, videí atd.
Já vytvořím na svém počítači (ze kterého platím poplatek) cosi - například projektovou dokumentaci. Fajn, mám na ni autorské právo. Jsem přeci autor. Zákazníkovi ji vytisknu, vypálím na cédéčko (upozorňuji že pouze svoje vlastní dílo) a musím zaplatit ? Dobrý né ? Někdo dostane prachy za to, že já jsem něco vypracoval a eventualně uložil na nějaké médium. To nemá chybu. Jen tak dál. Ještě že není poplatek za psací stroje a pásku do nich.
Já vytvořím na svém počítači (ze kterého platím poplatek) cosi - například projektovou dokumentaci. Fajn, mám na ni autorské právo. Jsem přeci autor. Zákazníkovi ji vytisknu, vypálím na cédéčko (upozorňuji že pouze svoje vlastní dílo) a musím zaplatit ? Dobrý né ? Někdo dostane prachy za to, že já jsem něco vypracoval a eventualně uložil na nějaké médium. To nemá chybu. Jen tak dál. Ještě že není poplatek za psací stroje a pásku do nich.
A co u OSVC minimalni danovy zaklad? To je stejna situace - stat naznal, ze vsichni OSVC jsou vlastne podvodnici, takze vsem naparil minimalni danovy zaklad. Takze pokud clovek vydela za rok cistyho 50 tisic, dani 108 tisic. A pokud se dozaduje nejakych socialnich davek - treba pridavek na dite - je na nej nahlizeno, ze vydelal 108 tisic!!!