Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
JMalik píše:Tak jo. Vem extrém. Sundej s tím Boeing plný lidí a zkus najít kompromitující informace, někoho podmazat a najít kamarády. Okamžitě skončíš na penězích, nebudeš mít ani na špičkové právníky, kteří by zmírnili ten dopad a myslet si, že v tomhle případě někoho podmázneš, nebo ti pomůžou kamarádi je naivita dítěte.
Především by byl zázrak pokud by pilota toho FPV modelu vůbec chytli, protože ten kdo bude chtít s modelem řízeným FPV na XX km sundat Boeing bude jedině terorista a po takovém akci se vypaří. Na malé neextrémní případy pokud by dotyčného vůbec dopadli samozřejmě bude platit to co jsem napsal.
Několik let u fpv a desítky let u obrů. Velké modelářské akce u obrů a převážně soukromé tiché lety fpv. To je ta nesrovnatelnost. Podívej se na video pod mým odkazem a uvědom si, že pokud by boeing letěl o pár vteřin později, z kamery fpv by ani nebylo poznat, co ho trefilo. Tolik ode mě k rizikovosti.
Nechci určitě shazovat fpv, ale jsem hodně opatrný co se týká použití mozku některých provozovatelů a hodnocení rizika u modelu, který přes brýle nevidíš. A to nemluvím o omezeném úhlu pohledu bez periferního vidění.
JMalik píše:Drondysi, Ty tomu nechceš rozumět Já se Ti snažím vysvětlit, že jestliže pobije model deset návštěvníků leteckého dne, tak místní úřad může zarazit příště tu akci, ale nemá páky na to, aby to řešil komplexně. Pokud něco bude řešit ÚCL a MD, tak to bude mít plošný dopad a moc rád bych viděl, jak bude mrňavá skupinka modelářské obce tohle bez peněz ovlivňovat.
To vůbec není pravda. Smrťáky způsobené obřímy modely na veřejných akcích modou způsobit to, že se tím nebudou zabývat jenom místní úřady nějaké vesničky nebo města kde se ta akce pořádala, ale že to půjde podstatně výš na státní úroveň a může to skončit komplexním řešením tak, že se takové veřejné akce s obřími modely zakážou v rámci nějaké zákoné úpravy v celé zemí obecně a tudíž i zde je možné komplexní řešení.
KarelSkala píše:Především by byl zázrak pokud by pilota toho FPV modelu vůbec chytli, protože ten kdo bude chtít s modelem řízeným FPV na XX km sundat Boeing bude jedině terorista a po takovém akci se vypaří. Na malé neextrémní případy pokud by dotyčného vůbec dopadli samozřejmě bude platit to co jsem napsal.
Nezdá sa mi, že by sa teroristovi cez nejkú kamerku, strafovalo ľahšie než na priamu viditeľnosť prípadne s pomocou ďalekohľadu, ale možno sa mýlim...
A pravdepodobnejšie mi pripadá, že ten boeing sundá nejaký vojenský alebo policajný prístroj.. Lebo stret s niečím veľkosti kachny alebo dravca, by ho sundať nemal, to by som sa bál lietať na dovolenku - a bežne vidím FPV skorej z peny ako z mäsa a kostí.
KarelSkala píše:Především by byl zázrak pokud by pilota toho FPV modelu vůbec chytli, protože ten kdo bude chtít s modelem řízeným FPV na XX km sundat Boeing bude jedině terorista a po takovém akci se vypaří. Na malé neextrémní případy pokud by dotyčného vůbec dopadli samozřejmě bude platit to co jsem napsal.
Nezdá sa mi, že by sa teroristovi cez nejkú kamerku, strafovalo ľahšie než na priamu viditeľnosť prípadne s pomocou ďalekohľadu, ale možno sa mýlim...
A pravdepodobnejšie mi pripadá, že ten boeing sundá nejaký vojenský alebo policajný prístroj.. Lebo stret s niečím veľkosti kachny alebo dravca, by ho sundať nemal, to by som sa bál lietať na dovolenku - a bežne vidím FPV skorej z peny ako z mäsa a kostí.
Je to samozřejmě extrém, ale s tím extrémem tady začal někdo jiný.
Pokud jde o to trefování tak jsem měl na mysli na vzdálenost několika desítek km, a tam si myslím, že by pohled z kamery se zaměřovacím terčíkem vloženým v obraze byl na tu vzdálenost přeci jen lepší a když už by se trefoval modelem do Boeingu tak by měl nejspíš na palubě i pár set gramů nějaké účinné trhaviny s možností odpálení na dálku, aby byl případný střet podstatně horší než jen s nějakou kachnou.
Je to samozřejmě extrém, ale s tím extrémem tady začal někdo jiný.
Pokud jde o to trefování tak jsem měl na mysli na vzdálenost několika desítek km, a tam si myslím, že by pohled z kamery se zaměřovacím terčíkem vloženým v obraze byl na tu vzdálenost přeci jen lepší a když už by se trefoval modelem do Boeingu tak by měl nejspíš na palubě i pár set gramů nějaké účinné trhaviny s možností odpálení na dálku, aby byl případný střet podstatně horší než jen s nějakou kachnou.
Vidíš to jako v americkém filmu Já Ti jenom věcně překládám názor úřadů v ČR na tuhle věc.
Coro:
Pokud se srazí vrtulník s kachnou a všichni se v tom zabijou bude se to šetřit úplně jinak, než když to bude mít problém po srážce s modelem (a ani to nemusí upadnout)
JMalik píše:Já Ti jenom věcně překládám názor úřadů v ČR na tuhle věc.
Názor úřadů by to byl pouze v případě, že by to bylo oficiálně zveřejněno jako názor úřadu, ale to se zatím nestalo. Máš nějaký odkaz na web úřadu kde jsou tyto informace zveřejněny jako názor úřadu ?
Podle toho co jsi tady zatím napsal to není žádný názor úřadů, ale osobní názor několika úředníků a navíc jsi ani neuvedl kterých. Nelze tak ani ověřit jak to s těmi jejich názory je ve skutečnosti. Někteří úředníci mohou mít stálost názorů zhruba takovou jako má stálost počasí.
Takže dokud nebudou zveřejněny informace na webu příslušného úřadu a dokud nebudou známá jména příslušných úředníků, těžko se to dá brát jinak než jen jako pouhá pavlačová informace s naprosto nulovou vypovídací hodnotou.
Prosím, ak sa hádate kvôli TOMUTO videu, tak to máte úplne zbytočné. To video dôverne poznám, vyšetrovala ho aj FAA a s FPV nemá NIČ spoločného. Lietal to klasický "pán modelár" s nejakou EPP či EPS gumou a samozrejme z tretej osoby - záznam robila klasická čínská á-la kľúčenková kamera.
Netvrdím, že medzi FPVčkármi nemôžu byť dementi, ale medzi RC pilotmi je ich neporovnateľne viac - je to jednoducho dané cenou a dostupnosťou lacných RC modelov. Takže fakt kydať na FPVčkarov kvôli tomuto videu je strelenie hodne veľkého capa...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
[quote="Jameson"].../quote]
Ty se bráníš proti něčemu, co neexistuje. Přečti si vlákno celé a hlavně jmenovitě příspěvek, kde mluvím o tom, že FPV nezavrhuju.
Pokud vynechám fakt, že to video znám z FPV fóra (ať u bylo natočené z pohledu jakékoli osoby), nejde vynechat z úvahy o riziku omezenosti zorného úhlu z kamery atd.
Řeči paušalizující demenci modelářů si nech prosím k pivu Cena slušného modelu se dá srovnat s cenou houboletu s jakkoli kvalitním FPV nádobíčkem. To mimochodem na ceně taky hodně v posledních letech ztratilo a je dostupnější jak začátečníkům, tak dementům
JMalik píše:Já Ti jenom věcně překládám názor úřadů v ČR na tuhle věc.
Názor úřadů by to byl pouze v případě, že by to bylo oficiálně zveřejněno jako názor úřadu, ale to se zatím nestalo. Máš nějaký odkaz na web úřadu kde jsou tyto informace zveřejněny jako názor úřadu ?
Podle toho co jsi tady zatím napsal to není žádný názor úřadů, ale osobní názor několika úředníků a navíc jsi ani neuvedl kterých. Nelze tak ani ověřit jak to s těmi jejich názory je ve skutečnosti. Někteří úředníci mohou mít stálost názorů zhruba takovou jako má stálost počasí.
Takže dokud nebudou zveřejněny informace na webu příslušného úřadu a dokud nebudou známá jména příslušných úředníků, těžko se to dá brát jinak než jen jako pouhá pavlačová informace s naprosto nulovou vypovídací hodnotou.
Tak spešl pro Tebe.
Dotazoval jsem se já a názor úředníků je platný v současném stavu právního řádu. Pokud se úředníci vymění, může se to změnit. Protože se nejedná o silně zájmovou lobistickou skupinku, tak bych nečekal prudké změny ani v případě převratu - stačí?
Dal jsem to sem proto, aby si někteří inteligentnější udělali představu o tom, co se stane pokud trefí Blaníka s obřím modelem a co se stane , pokud to trefí s FPV.