Jakou vrtuli na CAP 231 s ASP 15ccm ?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.

S jakym erem nejradsi litate?

EPP
4
17%
Trener
3
13%
Akrobat
11
48%
Tryskac
0
Žádná hlasování
Vetron
1
4%
Vsechny
4
17%

Celkem hlasů: 23

Zpráva
Autor
blacklight

#16 Příspěvek od blacklight »

to první číslo určujue průměr , to druhé stoupání (nakroucení vrtule :D )

pokud chceš létat 3D tak potřebuješ vrtuli s velkým průměrem a malým stoupáním , aby díky tomu průmeru byl proud vzduchu dostatečně velký a dobře ofukoval kormidla na 3D obraty

pokud chceš létat klasickou akrobacii , tak tam dáš vrtuli s menším průměrem a větším stoupáním , pak ti to bude sice létat rychleji , ale yž to nebude tolik ofukovat kromidla , takže na vis to nebude

Já bych tam zkusil dát vrtuli 16/4 , na diablotinovi s MVVS 12,7 jsem měl vrtuli BAMBULA 15/4 , tak můžeš zkusit i to.Myslím že by to s tím mohlo létat dobře
Mě se jevila ta moje jako docela solidní vrtule , stojí kolem 120Kč - takže ani moc drahá , ale kvůli tomu že je dřevěná tak je křehká. Na příští rok si koupím APC 15/4.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kokoumes »

takze cim vysi stoupani tim vysi rychlost? asi jo diky...jinak da se ta vrtule BAMBULA koupit nekde v praze?
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kabriolin »

kokoumes píše:takze cim vysi stoupani tim vysi rychlost? asi jo diky...jinak da se ta vrtule BAMBULA koupit nekde v praze?

do určité chvíle to platí.Každopádně u vrtulí k danému motoru(aby ji utáhnul).Zkus vaňoucha...
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Mad_Box »

Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Stanly

#20 Příspěvek od Stanly »

Já mám MVVS 15ccm a používám vrtuly 15/8 a bez problému jde i vis,ale záleží to i na letadle.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Kabriolin »

Mad_Box píše:to Kabriolin: Tohle jsi fotil ty ? http://www.modelari.net/album/letecke_d ... g00117.jpg

mám zakázanou publikaci JPG jinde než na mém serveru,proto se ti to nezobrazilo.Jinak fotky jsou moje(foceno kamarádem a ty tmavší jsou od přítelkyně). Pročpak se ptáš??
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Mad_Box »

to jsme my a naše letadla, tedy ty dvě vzadu, ten GILES je Zdeňka a já mu s ním pomáhal.Se ti nějako líbil :lol:
Raptor E700 (MSH Brain)
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Kabriolin »

Mad_Box píše:to jsme my a naše letadla, tedy ty dvě vzadu, ten GILES je Zdeňka a já mu s ním pomáhal.Se ti nějako líbil :lol:
Je fakt,že éra tam jsou pěkná :!: Ale podle data(2004) jsem tam nějakou chvilku nebyl... Natu krkonošskou show to mám krapec z ruky.. :wink:
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Mad_Box »

No letos to bylo slabší , ta ůčast http://www.madbox.wz.cz/gallery.php?dir ... startpic=0
Raptor E700 (MSH Brain)
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kabriolin »

Mad_Box píše:No letos to bylo slabší , ta ůčast http://www.madbox.wz.cz/gallery.php?dir ... startpic=0

Ten link nejede :cry: Každopádně tak nějak postupem času se zhoršují i ostatní akce :roll: Je těžké se dostat třeba na tu krkonošskou zalétat si s vlatním modelem??
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mad_Box »

Nevím jak jsou na tom ostatní, ale zatím jsme neměli nikdy problém si tam zalítat.Je pravda, že nás tam místní znají a každoročně zasílají pozvánku.Ten link musíš zkoušet.Je to divný, ale na WZ to občas zlobí. :cry:
Raptor E700 (MSH Brain)
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kabriolin »

Už jsem ten link rozchodil,pěkné fotky.Uvažoval jsem, že bych někdy si šel taky zalétat na nějakou akci a na začátek by tohlo mohlo být dobré.Neni tam tak extra narváno a letiště vypadá dobře :wink:
Každopádně nebudu dále kazit debatu na jiný dotaz sorry :!: :!:
kokoumes
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od kokoumes »

V pohode :wink: clovek se dozvi aspon neco zajimaveho :lol:
VitezslavRais

Vrtule

#29 Příspěvek od VitezslavRais »

Teď jsem se tam byl kouknout. Mám ho taky, pouze motor OS Max, FS91, vrtule Master Airscrew 14/6. Jen bych upozornil, že stejný rozměr od jiného výrobce (např. APC) může mít podstatně odlišné vlastnosti (Masterky jsou "těžké").
Pokud je CAP od Hackera, tak je to pohodový éro, pouze bacha na výchylky výškovky, při velkých výchylkách jde do vývrtky. Jinak OK.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Vzduchoplavec »

VitezslavRais: Pri velkych vychylkach vyskovky? To je podivne. Nemelo to byt smerovky?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“