Rozdilna rychlost serv

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
coro

Re: Rozdilna rychlost serv

#16 Příspěvek od coro »

MAD_BOXs píše:Tohle dělalo kamarádovi na Futaba FC 28 a vyřešil to přeprogramováním na jiný knál. Futaba to posílá nějak ve dvou rámcích. A ten jeden se opžďuje.

U Futaby ale v podstate aj u každého systému, si treba dať pozor na to posunutie pulzov a na to koľko serv sa pohne úplne naraz.. A napríklad s príjmačom v HS režime je aj rozdiel medzi prvými 6 servami na príjmači a ostatnými čo nie sú HS ani v HS režime.
Poradie pripojenia na príjmač zaváži hlavne ak nestíha zdroj - alebo je odpor v kábloch, to je to isté, a každý obvod má nejaký nenulový odpor..
Pekne to má na stránke zdzd http://zd.wwwcity.cz/FX-30modulace/

Inak tie moje SH-0350 servá vykazujú (hlavne na mäkkom zdroji alebo pri nižšom napätí) najhorší rozdiel v pohybe práve keď sú na Y kábli (trochu paradoxne, nie?), a čím sú ďalej od seba na výstupoch príjmača, tým menší rozdiel v ich pohybe sa prejaví - pri správnom poradí až takmer žiadny.
Napriek tomu že sú to digitály a nemali žrať prúd len po príchode pulzu, je zjavne (a logicky) odber pri prudkom pohybe zvýšený práve v momente po príchode pulzu, kedy zmenená poloha dorazí do serva.
Keby boli programovateľné, normálne by som si myslel že na jednom z nich je nastavené oneskorenie o nejaké 2 milisekundy - ono sa začne pohybovať neskôr. (sú kúpené naraz a majú presne rovnaké nálepky).
arda1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od arda1 »

coro píše:Keby boli programovateľné, normálne by som si myslel že na jednom z nich je nastavené oneskorenie o nejaké 2 milisekundy - ono sa začne pohybovať neskôr. (sú kúpené naraz a majú presne rovnaké nálepky).

Zírám a tiše závidím - dvě desetinky jsem pouhým okem schopen poznat - dvě setinky ani omylem a o dvou tisícinách si můžu leda tak nechat zdát. To fakt někdo na servu pozná? 8O Radek
ICQ 638556901
coro

#18 Příspěvek od coro »

No ja to neviem samozrejme zmerať ani si nemyslím že to môže tak naozaj byť -
Ale ako inak vysvetlíš, že dve servá na Y kábli (je jedno ktoré z nich je na ktorej strane), pri 10ročnej supermäkkej príjmačovke, vždy jedno z nich (to isté jedno samozrejme, inak by to nebol problém) zostane stáť kým druhé normálne reaguje, a pohne sa s výrazným oneskorením zrejme po znížení odberu prvého- To "pomalšie" nezačne odoberať prúd včas. Pri normálnom tvrdom zdroji je rozdiel malý až možno zanedbateľný.
coro

#19 Příspěvek od coro »

To je asi o tom : mali ísť na krídelká (s funkciou klapiek) a teda byť v páre.
Po tom to zistení som si povedal že ich dám na chvost kde to nevadí.
Trochu som zaváhal že NEVIEM prečo to robia, a chcel by som to vedieť - lebo na chvoste je aj výškovka, tak aby to náhodou nebolo tak že jedno má nejaký problém a po pár letoch mi zdochne a bude po modeli..
pavelxy

#20 Příspěvek od pavelxy »

Ty nový serva jsou tak rychlý, že rozdíl je neznatelný.....:)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“