Futaba T8J
Re: Festovější plyn na Futabu
To se divím, že zrovna Futaba to nemá vyřešené nějak líp. Třeba Graupner má pásky dva, a jen se jeden povolí a druhý přitáhne. Nic se nemusí vyrábět, ani přendavat. Jsou dokonce osazené na obou ovladačích, takže i změna módu je otázkou jednotek minut.
Lark píše:To se divím, že zrovna Futaba to nemá vyřešené nějak líp. Třeba Graupner má pásky dva, a jen se jeden povolí a druhý přitáhne. Nic se nemusí vyrábět, ani přendavat. Jsou dokonce osazené na obou ovladačích, takže i změna módu je otázkou jednotek minut.
T12 to ma taky tak. Mam i futaby nizsi kategorie a tam to tak nebyva, nicmene treba u T8 byl v baleni prilozen hladky plisek na vymenu. Jediny vysilac, kde jsem doposud musel skutecne bastlit, byl starej hitec optic. Tam jsem to vyresil pretazenim kousku smrstovacky pres ten plisek se zoubkem.
to se schválně podívám. Krom vysílače, přijímače a nabíječky, leží všechno ostatní ještě v tý bedně, jak jsem koupil. Třeba tam ten plíšek bude v nějakým sáčku. 
A co třeba taky nahlédnout do návodu, možná tam taky něco najdeš 
Co vím tak ho tam asi nedávají jako příslušenství - ale kdo ví...Radek
EDIT - do návodu jsme včera tlemil a našel jsem jen nastavení síly aretačních pružin a přehození modu ...
EDIT - do návodu jsme včera tlemil a našel jsem jen nastavení síly aretačních pružin a přehození modu ...
ICQ 638556901
Tak to mě zrovna u takové značky docela překvapuje.
Lark píše:A co třeba taky nahlédnout do návodu, možná tam taky něco najdeš
návod český i anglický - žádná zmínka, asi to normálně nikdo nepotřebuje ....
Já bych naopak řek, že dost lidí preferuje právě ten hladký chod bez zoubků (hlavně vrtulníkáři) a u spousty Tx se to dá snadno měnit.
Re: Futaba T8J
tak se musím Futabě omluvit ! Když jsem dorazil dneska do dílny, prohrabal jsem bednu od vysílačky a našel jsem tam sáček s poměrně velkou planžetou a šroubkem (větší průměr než u zoubkové planžety) Zjistil jsem, že to je ono. Původní planžeta se prostě odstraní - je na destičce, která kryje mechaniku kniplu a současně odstraňuje tah pružiny, aby se knipl nevracel na střed. Nová planžeta se přišroubuje nikoliv na tuto destičku, ale na sloupek, který je tam jen kvůli upevnění této planžety a celý se to opět překryje tou krycí destičkou, již bez zoubkaté planžety. Když nepočítám mé hledání, kam plochou planžetu přišroubovat, je to celý hned hotový a funguje to. Přítlak je pro mě tak akorát.
Takže asi tak ......
Jen je mi divný, že o tom v manuálu není ani zmínka. Snad to dalším uživatelům této vysílačky trochu pomůže
Takže asi tak ......
Jen je mi divný, že o tom v manuálu není ani zmínka. Snad to dalším uživatelům této vysílačky trochu pomůže
To víš, na manuálech se dnes šetří.
Nejradši by je nedávali vůbec. 
Ahoj přemejšlím o koupě 8J (možná graupner MC 16 nebo MX 16 hott). Mám auroru 9 tku a hrůza nechci to....nespolehlivý....nepotřebuju nic krom exponenciál, a sloučeni serv na výškovce a křidélkách. Jde mi o spolehlivost přijimačů a vysílačů....
Zdravím,
mám Futabu 8J s baterkou LiPo 7.4V Avioracing flash 2800, chtěl jsem se zeptat, jaký typ baterie mám nastavit ve vysílači, aby mě hlásil nízké napětí baterie?
Díky
mám Futabu 8J s baterkou LiPo 7.4V Avioracing flash 2800, chtěl jsem se zeptat, jaký typ baterie mám nastavit ve vysílači, aby mě hlásil nízké napětí baterie?
Díky
MiniProtos, Futaba 8J, Phoenix 5, DJI Phantom 2 Vision+ F320
- Screwball671
Zdar, jde u Futaby T8J měnit módy kniplů 1-4 softwarově nebo nějak jinak?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
lison píše:Zdravím,
Díky
Taky jsem pořídil Futabu 8J a taky tam mám ten nesmysl LiPol s elektronickým kurvítkem uvnitř baterie. Všem kdo toto rádio mají velmi doporučuji okamžitě baterku vyměnit za originál LiFe,nebo podobnou 2S Life (např z Hobbykingu)
Originál baterie je tohle..
http://www.gpdealera.com/cgi-bin/wgainf ... I=FUTM1490
Naprosto nemám tušení koho je ten LiPol šmejd vynález, ale u Futaby na stránkách taková věc pro 8J není.
Mimochodem do šachty pro baterku se v pohodě vejdou 2S-LiIon 3000mAh..takže to je taky varianta,jen s tím (a to se týká i té Life) pak již nejde nabíjet přiloženým nabíječem na LiPol. Ale já stejně preferuji nabíjením baterky mimo vysílač. Takže pak je to jedno.