RCmaniak show 2012
Re: RCmaniak show 2012
Nebude-li mi termín rekordního "vzletu" kolidovat s něčím rodinným, či si zaměstnavatgel nevymyslí, že by bylo vhodné jít budovat kapitalismus a bude-li to jen trochu dostupné místo, rád bych se zúčastnil.
Ještě otázka, volba "rekordního" modelu bude libovolná podle názory "rekordního" účastníka, nebo se dají nějaká kriteria jako třeba velikost, typ - větrák/motorák/odhazovadlo atd., příp. další?
Ještě otázka, volba "rekordního" modelu bude libovolná podle názory "rekordního" účastníka, nebo se dají nějaká kriteria jako třeba velikost, typ - větrák/motorák/odhazovadlo atd., příp. další?
Hitec Aurora 9X
- Screwball671
Já s Matesem by jsme se taky rádi účastnili rekordního pokusu. Myslím si, že by bylo nejlepší lítat velký ovál po nebo proti směru hodinových ručiček, to by umožnilo postupně se zapojovat dalším po startu a hlavně by to omezilo možnost srážky. Taky by bylo dobrý, kdyby pár letadel mělo kamerky pro snímání za letu. 2,4GHz by měli být v naprosté většině letadel.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, na tohle je asi dost času. Upřímně řečeno, bych rád viděl alespoň 50-70 lidí/modelů.
Heč! Také jsem si už koupil kamerku, je to sice klíčenka, ale filmuje. Žádné letové video zatím nemám. Důvod je jednoduchý. Udělal jsem držáček pod eroplán, směřuje celkem logicky pod trupem dolů, abych nesnímal jen nebe. Přžipevnění je gumičkou, zatím tam nechci lepit různé sucháče apod. Zpnu kamerku, přigumičkuju, zahodím ajrák a katolicky jsem poletoval, aby i zatáčky byly "čitelné". Doma jsem to sundal, dal na PC a... A bylo tam 10 s (deset sekund) záznamu, protože při zagumičkování k držáčku jsem zmáčknul tlačítko OFF
. Už mám opravu, ale buď nebyl čas, nebo počasí.
Takže jednu pidikamerku modu přiložit k dílu, tedy letu
, pro záznam. Jsem na to docela zvědávý - vzdušný šrumec
.
P.S. Možná do té doby to nejen vyzkouším, ale třeba i udělám držák i na další své letuschopné modely.
Takže jednu pidikamerku modu přiložit k dílu, tedy letu
P.S. Možná do té doby to nejen vyzkouším, ale třeba i udělám držák i na další své letuschopné modely.
Hitec Aurora 9X
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takže nikdo z Moravy, kdo by uspořádal setkání RCManiaků??
V Čechách budou dvě akce!!
V Čechách budou dvě akce!!
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Já su z Moravy... Že bych to uspořádal ve Vinoři na golfáči?

- Kontaktovat uživatele:
Jen k tomu rekordu
Současný rekord je dle mých informací 100 letících modelů současně a drží ho někde v USA
pořadatelé v německém Lehrte se letos pokusili jej při příležitosti sletu překonat tak jsme všichni vezly EPPáky do lehrte nakonec nás letělo jen 57.
tak to jen pro info
R
Současný rekord je dle mých informací 100 letících modelů současně a drží ho někde v USA
pořadatelé v německém Lehrte se letos pokusili jej při příležitosti sletu překonat tak jsme všichni vezly EPPáky do lehrte nakonec nás letělo jen 57.
tak to jen pro info
R
Radim
RadimHnilica píše:Jen k tomu rekordu
Současný rekord je dle mých informací 100 letících modelů současně a drží ho někde v USA pořadatelé v německém Lehrte se letos pokusili jej při příležitosti sletu překonat tak jsme všichni vezly EPPáky do lehrte nakonec nás letělo jen 57.
Kdepak asi soudruzi z eneser udělali chybu? Tož doufám, že by se nás mohlo sejít nejméně tolik. No, a překonat yankees (nebo jak se to správně píše) by také nebylo od věci. Ať si boys nemyslí, že jen oni mají neomezené možnosti.
Hitec Aurora 9X
RiMr píše:Já su z Moravy... Že bych to uspořádal ve Vinoři na golfáči?![]()
A) nejdřív dodělej vídeo
B) budu si na ten rekord muset pořídit nějakou gumovku
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Na Moravě skoro střední bych měl možná letiště Sudice u Boskovic. Ale nevím, jaké jsou nároky na pořádání. Taky záleží na termínu a jestli s tím budou ostatní členové souhlasit, resp. koho bych ukecal na pořádání.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:RadimHnilica píše:Jen k tomu rekordu
Současný rekord je dle mých informací 100 letících modelů současně a drží ho někde v USA pořadatelé v německém Lehrte se letos pokusili jej při příležitosti sletu překonat tak jsme všichni vezly EPPáky do lehrte nakonec nás letělo jen 57.
Kdepak asi soudruzi z eneser udělali chybu? Tož doufám, že by se nás mohlo sejít nejméně tolik. No, a překonat yankees (nebo jak se to správně píše) by také nebylo od věci. Ať si boys nemyslí, že jen oni mají neomezené možnosti.
Němci k tomu přistoupili dost zdrženlivě přesto že tam bylo dost pilotů a dost i gumovek které večer poletovali někteří se k této akci nepřipojili a to takových cca 18 pilotů z těch 57 bylo z česka.
Každopádně to byla sranda 57 najednou letících letadel bylo ve vzduchu husto. ale ke srážce došlo jen k jedné a to ještě navíc oba dva mohli pokračovat v letu.
Měli jsme všichni trochu obavu zda se takovým počtěm nezahltí resp nespárují 2,4ky ale ustáli to i nejlevnější hračka čajna sety
Radim
RadimHnilica píše:Měli jsme všichni trochu obavu zda se takovým počtěm nezahltí resp nespárují 2,4ky ale ustáli to i nejlevnější hračka čajna sety
Právě na to "zahlcení jsem zvědavý. Ne, že bych si přál nějakou hormadnou katastrofu v podobě velkokolize v luftě, ale byla by to reálná zkouška odolnosti tohoto fenoménu. Myslím, že když se sejde vícero systémů, dalo by se teoreticky poletovat do alelujá. DSM by se nemělo dle mého rušit s FASSTEM, ASSANEM atd. a obráceně. Je otázkou, jak se systémy, byt jinak "nerušitelné", budou chovat ve chvíli, kdy teoreticky na jednom kanálu jich bude pracovat několik najednou.
Hitec Aurora 9X
- Screwball671
DAF píše:RadimHnilica píše:Měli jsme všichni trochu obavu zda se takovým počtěm nezahltí resp nespárují 2,4ky ale ustáli to i nejlevnější hračka čajna sety
Právě na to "zahlcení jsem zvědavý. Ne, že bych si přál nějakou hormadnou katastrofu v podobě velkokolize v luftě, ale byla by to reálná zkouška odolnosti tohoto fenoménu. Myslím, že když se sejde vícero systémů, dalo by se teoreticky poletovat do alelujá. DSM by se nemělo dle mého rušit s FASSTEM, ASSANEM atd. a obráceně. Je otázkou, jak se systémy, byt jinak "nerušitelné", budou chovat ve chvíli, kdy teoreticky na jednom kanálu jich bude pracovat několik najednou.
No, bylo by dobrý to všechno zapnout a ještě na zemi vyzkoušet dohromady, třeba se nám stalo, že T9X se zarušila s jinou T9x, mylím, že té druhé začal ovládat nějak chaoticky kanál plynu. Kdo zná Rimra, tak ten ví, ža bude mít minimálně čtyři T9x.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Screwball671 píše:No, bylo by dobrý to všechno zapnout a ještě na zemi vyzkoušet dohromady, třeba se nám stalo, že T9X se zarušila s jinou T9x, mylím, že té druhé začal ovládat nějak chaoticky kanál plynu. Kdo zná Rimra, tak ten ví, ža bude mít minimálně čtyři T9x.
Tý brďóóó. do dnešního dne jsem si myslel, že RiMr je normální člověk! Ale když čtu, že tam bude mít čtyři T9ky, všechny bude mít zapnuté a ovládat je současně, navíc zcela určitě každou v jiném módu, v úmyslu chaoticky zahltit prostor 2,4G signálem, aby ostatní kanály běhaly podle něj, tož to mosí byt enem ufoun, jinak to nevidím, jinak to nebude!
Hitec Aurora 9X
- Screwball671
DAF píše:Screwball671 píše:No, bylo by dobrý to všechno zapnout a ještě na zemi vyzkoušet dohromady, třeba se nám stalo, že T9X se zarušila s jinou T9x, mylím, že té druhé začal ovládat nějak chaoticky kanál plynu. Kdo zná Rimra, tak ten ví, ža bude mít minimálně čtyři T9x.
Tý brďóóó. do dnešního dne jsem si myslel, že RiMr je normální člověk! Ale když čtu, že tam bude mít čtyři T9ky, všechny bude mít zapnuté a ovládat je současně, navíc zcela určitě každou v jiném módu, v úmyslu chaoticky zahltit prostor 2,4G signálem, aby ostatní kanály běhaly podle něj, tož to mosí byt enem ufoun, jinak to nevidím, jinak to nebude!![]()
![]()
Počkej, protože mu dělám dopravce, tak vím, že minule mi nacpal plnej kufr Té-devítek, celou cestu do mě navíc hustil nějákej složitej program na ovládání větroně a ty příšerně složitý mixy co tam programuje