Je to můj druhý vrtulník. 4kanal F45 - když vane vánek letí povětru

(ale jinak je s nim taky sranda) na to že 2x nabořil do stromu a sletěl z 10m se mi zničil jen podvozek a oba stabilizátory , kabina je rozšlehana,ale drží.... a ta věc stále létá.
B450 - mam nastaveno na basic a i tak je to divoch, reaguje na mé zkušenosti až mooc, trochu pohnu pákou a už to klopí_kloní a mám co dělat, aby se uklidnil ... ale to je rukama.
přemejšlel sem ještě o MINI TITANu E325 a samo ve výběrovém řízení byl i T-rex. A Protos 500 ale to už je ta cena trochu někde jinde.
Rozhodlo :
- složenej model a prej zalítanej

(stim že už dělám 5-tou rozborku_sborku sem si moh složit rexe)
- 6-tikanál s rotorem kolem 700 (500 je málo a 900 je moc), když foukne tak mu to nevadí- a mám-li čas sledovat ocas tak ten Micro Heading Lock asi funguje opravdu se snaží to vracet.
- zadní vrtule na řemínek (kardan je náchylnější na nehody)
- model bez vysílače (DX7s sem pořídil předtím a začal trenovat na Phoenix)
- pro vysílač spektrum je podpora a lze stahnout nastavení různých modelů ( samo že u přiloženého návodu CZ i AN je to nastavení také rozepsáno)
- celkova cena po dokoupení všeho, aby se to dalo provozovat (v tomto připadě akumulator,konektory,nabiječka)
- cena a dostupnost nahradních dílů (na MJX se shaněj dost těžko - nechci dělat reklamu, ale nakonec sem jel až na Kladno)
to co mne zatim zklamalo: (i když výraz zklamalo je přehnaný)
- pro vyrovnání "stopy" jsou štelovací pouze ta delší táhla, ta krátká jsou odlita z jednoho kusu. (při otáčkách do 50% je to rozhozený cca 3mm, při 60% plynu, což je má pozice kdy to visí, je to srovnaný, dám-li to na max trochu se to rozejde v opačném směru-ale jen, že to už není ostré)
- asi je to normální, ale ty listy jsou dřevěný.
- Vrtule,pádla a stabilizatory v bílém - přistávám do trávy (vrtulka stabilizátor a konec ocasu je už do zelena) - porůznu sem si to přestříkal - mimo hl. rotoru a ozubenejch koleček (tuning díly sou, tak se to nechá změnit)
- Možná je to taky normální - servo pro zadní vrtulku stále vrčííí -zapnu vysílač, vrtulník na rovině (co to de listy i pádla rovně) připojim akumulátor... zavrčí si to udělá tra-la-la a to servo si tak jakoby švitoří - nemá snahu hejbat s táhlem - pokud ho nevemu do ruky a neměnim pozici (pak to s nim hýbe)
P.S. akce s podkládáním hlavního ozubeného kola papírky - nic moc... asi nemám šanci to udělat dorovna, ale ta mezera 0,2mm se zvětšila. (už to tolik necourá)