Mikrovrtulník Efly Sport RTF
Re: Mikrovrtulník Efly Sport RTF - úprava lyžin pro učení
Jak už probíhalo i v jiných fórech (např. ke Kolibříkům), u vrťase při učení, zejména v interiéru nejvíc odcházejí lyžiny (praskají).
Tahle jednoduchá (a snadno demontovatelná) úprava jim dá takřka neomezenou životnost. Materiál je izolační polyuretanová pěna, kterou používají instalatéři, já použil kousek z trubky určené asi na coul nebo 5/4. Lyžiny se tím odpruží a výrazně vyztuží, nárůst hmotnosti je naprosto nepatrný - maximálně budete o chloupek víc šetřit baterku, tím, že vrťas už nepoletí o pár vteřin dřív. Provedení i velikost jsou IMHO dostatečně srozumitelné z obrázků.
Tahle jednoduchá (a snadno demontovatelná) úprava jim dá takřka neomezenou životnost. Materiál je izolační polyuretanová pěna, kterou používají instalatéři, já použil kousek z trubky určené asi na coul nebo 5/4. Lyžiny se tím odpruží a výrazně vyztuží, nárůst hmotnosti je naprosto nepatrný - maximálně budete o chloupek víc šetřit baterku, tím, že vrťas už nepoletí o pár vteřin dřív. Provedení i velikost jsou IMHO dostatečně srozumitelné z obrázků.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Efly Sport RTF - nastavení defaultu dvojích výchylek
Pro létání doma/venku je u Efly poměrně šikovné přepínání dvojích výchylek - doma mám s velkými výchylkami problém se vejít, naopak venku malé nestačí.
Po zapnutí se mi vždy nastaví velké, tj. před každým lítáním v interiéru nutno přepnout na menší. Netušíte někdo, jak nastavit něco jako default, aby se teď v zimě, když lítám vpodstatě pouze doma implicitně nastavovali malé?
Po zapnutí se mi vždy nastaví velké, tj. před každým lítáním v interiéru nutno přepnout na menší. Netušíte někdo, jak nastavit něco jako default, aby se teď v zimě, když lítám vpodstatě pouze doma implicitně nastavovali malé?
Re: Mikrovrtulník Efly Sport RTF
Na HK naskladnili prakticky všechny ND pro HK-190 (= eFly Sport), včetně elektroniky a motorků.
Ahoj jsem nováček a mám pár dotazů.
Zkoušel jste někdo spojit tenhle vrtulníček i s jinou vysílačkou a dá se ta původní přehazovat z mode1 na mode 2 díky za odpovědi.
Mám Colibri 4,5 a zvažuji ještě jednoho vrťase. Pokukuji právě po tomto a pak i po SOLO 328.
Jo a prosím ještě dotázeček , zkoušel jste ho někdo objednat z HK. Čistě jen jestli má smysl to zkoušet.
Tak ať vám to létá zdar
Zkoušel jste někdo spojit tenhle vrtulníček i s jinou vysílačkou a dá se ta původní přehazovat z mode1 na mode 2 díky za odpovědi.
Mám Colibri 4,5 a zvažuji ještě jednoho vrťase. Pokukuji právě po tomto a pak i po SOLO 328.
Jo a prosím ještě dotázeček , zkoušel jste ho někdo objednat z HK. Čistě jen jestli má smysl to zkoušet.
Tak ať vám to létá zdar
Michalx24 píše:Zkoušel jste někdo spojit tenhle vrtulníček i s jinou vysílačkou a dá se ta původní přehazovat z mode1 na mode 2 díky za odpovědi.![]()
Dle popisů lze spárovat s 2.4 systémem, co se dává do Turnigy9x (FlySky), tj. přímo s T9x nebo něčím, co používá ten modul. U dodávaného vysílače se mód měnit nedá, ale na HK nabízejí obě verze, tady IMHO pouze verzi 1.
Michalx24 píše: Mám Colibri 4,5 a zvažuji ještě jednoho vrťase. Pokukuji právě po tomto a pak i po SOLO 328.
Je to stejná třída jako Colibri4.5, možná jen odolnější, trochu obratnější a díky nakloněné ose nelítá jako Kolibřík stále v náklonu. Ale jinak jsou si natolik podobní, že nevidím moc důvodů, proč mít oba. Pokud zvládneš dobře Kolibříka, asi by to chtělo postoupit dál.
Michalx24 píše:Jo a prosím ještě dotázeček , zkoušel jste ho někdo objednat z HK. Čistě jen jestli má smysl to zkoušet.
Není to problém, ale s vysokou pravděpodobností to zabaví celníci, pak to bude trvat měsíc, budeš platit 180,- poště za proclení a 20% DPH, takže ve výsledku (když započteš poštovný a tyhle poplatky), tak ušetříš tak do 300,- oproti tomu ho koupit rovnou tady u Pecky.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Nenapisal si, ci chces dalsieho stvorkanala, alebo nieco sestkanalove.
Ak chces dalsieho maleho a velmi odolneho stvorkanala na doma, tak mozes skusit toto
http://www.myrcmart.com/wl-v911-24g-4ch ... 9516s7ipn7
, ma to trocha preciznejsie ovladanie ako HK190/ Xieda 9958, vydrzi to dost vela, ale je to stale len stvorkanal. Velke plus su lacne nahradne diely, minus je, ze ta to principialne nic nove nenauci.
Inak, ak uz zvadas ten Colibri, skus pouvazovat nad Blade mCP X, pripadne Solo Pro 100, ci Solo Pro 180. Ak nemas, ci zatial neuvazujes o vlastnej vysielacke, mozno su kusok na tom lepsie tie Solo Pro, ta setova vysielacka je lepsia. Su to sestkanaly, o kazdom tu najdes vlakno, toz si pocitaj. Plus je, ze sa s tym posunies dalej, minus su drahsie ND.
BTW Cinania sculeky budu mat tak tyzden- dva prazdniny, takze to bude od nich na dlhsie...
Ak chces dalsieho maleho a velmi odolneho stvorkanala na doma, tak mozes skusit toto
http://www.myrcmart.com/wl-v911-24g-4ch ... 9516s7ipn7
, ma to trocha preciznejsie ovladanie ako HK190/ Xieda 9958, vydrzi to dost vela, ale je to stale len stvorkanal. Velke plus su lacne nahradne diely, minus je, ze ta to principialne nic nove nenauci.
Inak, ak uz zvadas ten Colibri, skus pouvazovat nad Blade mCP X, pripadne Solo Pro 100, ci Solo Pro 180. Ak nemas, ci zatial neuvazujes o vlastnej vysielacke, mozno su kusok na tom lepsie tie Solo Pro, ta setova vysielacka je lepsia. Su to sestkanaly, o kazdom tu najdes vlakno, toz si pocitaj. Plus je, ze sa s tym posunies dalej, minus su drahsie ND.
BTW Cinania sculeky budu mat tak tyzden- dva prazdniny, takze to bude od nich na dlhsie...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Děkuji za odpovědi
Přiznám se že se zatím jen orientuju a postupně pročítám vlákna která mě zajímají.
Má myšlenka byla taková že bych si pořídil vysílačku 6 nebo 8 kanál Spektrum - na spárování s mCP X , do budoucna. Zatím jsem se chtěl s vysílačkou učit na simulátoru .Líbí se mi Phoenix. Předesílám že jsem doteď s vysílačkou neměl nikdy nic dočinění.
ALE byl jsem u nás v model. pot. a tam se mi do ruky dostal ovladač 6 kanál k simulátoru a říkali že je zbytečné si ošoupávat vysílajdu , tak mám brouka v hlavě. http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=30030 Zda toto a pak až v létě pořídit vše. Asi by to bylo i rozumnější a levnější osahání 6 kanálového vrtulníka.
Toho dalšího prcka jsem chtěl kvůli poruchám, mnou způsobených
,na Colibri . Teď zrovna nelétám a čekám na sadu táhel. Tak mě napadlo ještě jednoho prcka od jiného dodavatele a vykrývat mezery mezi opravami
.
možná moc přešpekulovávám

ale ten http://www.myrcmart.com/wl-v911-24g-4ch ... 9516s7ipn7 je pěknej
Přiznám se že se zatím jen orientuju a postupně pročítám vlákna která mě zajímají.
Má myšlenka byla taková že bych si pořídil vysílačku 6 nebo 8 kanál Spektrum - na spárování s mCP X , do budoucna. Zatím jsem se chtěl s vysílačkou učit na simulátoru .Líbí se mi Phoenix. Předesílám že jsem doteď s vysílačkou neměl nikdy nic dočinění.
ALE byl jsem u nás v model. pot. a tam se mi do ruky dostal ovladač 6 kanál k simulátoru a říkali že je zbytečné si ošoupávat vysílajdu , tak mám brouka v hlavě. http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=30030 Zda toto a pak až v létě pořídit vše. Asi by to bylo i rozumnější a levnější osahání 6 kanálového vrtulníka.
Toho dalšího prcka jsem chtěl kvůli poruchám, mnou způsobených
možná moc přešpekulovávám
ale ten http://www.myrcmart.com/wl-v911-24g-4ch ... 9516s7ipn7 je pěknej
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ak chces nieco stvorkanalove do rezervy ku Colibri, tak tu V911ku mozem doporucit, aspon ja som s nou spokojny.
Ten USB ovladac neviem ci k Phoenixu pojde, Phoenix pouziva 3,5mm jack... Inak Mode1 sa k vrtasu moc nehodi, skor Mode 2. Phoenix je super vec na ucenie a hlavne oproti realu clovek usetri veeela penazi
Ten USB ovladac neviem ci k Phoenixu pojde, Phoenix pouziva 3,5mm jack... Inak Mode1 sa k vrtasu moc nehodi, skor Mode 2. Phoenix je super vec na ucenie a hlavne oproti realu clovek usetri veeela penazi
Prosim te jde u tohoto vrtulniku prehodit mode na vysilacce. Asi jsem namlsany z kolibrikaka Dekuji
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Jednoducho nie a rozkuchavat vysielacku som neskusal, ked tak
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... TF%5F.html
Michalx24 píše:Prosim te jde u tohoto vrtulniku prehodit mode na vysilacce. Asi jsem namlsany z kolibrikaka Dekuji
Nerozdělával jsem vysílač, ale obávám se, že to půjde špatně. U těchhle malých rádií bývají většinou poťáky napájené přímo na desce PS (bez kablíků), takže vesměs nestačí přehodit kablíky a aretační pružinku, jako u normálních vysílačů.
Ale funguje k tomu i normální vysílač Turnigy9x, kde mód přehazovat lze, a lze toho nastavit i mnohem víc.
ddano007 píše:Jednoducho nie a rozkuchavat vysielacku som neskusal, ked tak
Tenhle vrtulníček z odkazu má flybar nad vrtulí (jako Kolibřík), což je ale více zranitelné než uspořádání u eFly Sport, kde je flybar dole.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Neviem, ci je zranitelnejsie, ale v porovnani s HK190 to ma pri (mojom) domacom lietani rovnaku odolnost. Aspon zatial som tam nic nemenil, co nevylucuje, ze pri intenzivnom mlateni tam moze cosi odist. Ale zase ceny ND napr. na
http://www.myrcmart.com/wl-toys-v911-sp ... htmujorfv7
urcite nezruinuju...
A, ano, aj ta V911ka ide sparovat s TG 9x, kde sa mody daju prehadzovat, akurat teda TG9x stoji tolko, co vrtulnik.
http://www.myrcmart.com/wl-toys-v911-sp ... htmujorfv7
urcite nezruinuju...
A, ano, aj ta V911ka ide sparovat s TG 9x, kde sa mody daju prehadzovat, akurat teda TG9x stoji tolko, co vrtulnik.
Díky za odpovědi
po pár dotazech u kamarádů kteří si nechávají posílat věci , jsem z toho ustoupil . Je to prý drahé a problematické.
Ten vrtulníček na první pohled opravdu vypadá jako Colibri ale ten vnitřek se mi zdá na oko lepší. Na HK jsem ho nešel také a hodně zjišťoval ohledně té dopravy.
mno nakonec při mém začátku jsem si řekl ,že bude lepší mít díly po ruce a koupil HK 190 rckingu.
Vydržel 2 nabité baterky a asi zadní motorek začal v jistých otáčkách vrzat a celý vrťas se klepal a po chvilce se mu zamotala i hlava a šel k zemi. Momentálně je odnešen na reklamaci. Tak jsem zvědavej.
Jinak mě překvapil rozdíl v ceně listů pecka - rcking
tak já jdu zas pročítat forum
ať se vám daří lépe
Ten vrtulníček na první pohled opravdu vypadá jako Colibri ale ten vnitřek se mi zdá na oko lepší. Na HK jsem ho nešel také a hodně zjišťoval ohledně té dopravy.
mno nakonec při mém začátku jsem si řekl ,že bude lepší mít díly po ruce a koupil HK 190 rckingu.
Vydržel 2 nabité baterky a asi zadní motorek začal v jistých otáčkách vrzat a celý vrťas se klepal a po chvilce se mu zamotala i hlava a šel k zemi. Momentálně je odnešen na reklamaci. Tak jsem zvědavej.
Jinak mě překvapil rozdíl v ceně listů pecka - rcking
tak já jdu zas pročítat forum
ať se vám daří lépe
Ještě mě napadlo kdyby někdo objednával tenhle vrt http://www.myrcmart.com/wl-v911-24g-4ch ... 9516s7ipn7 i s díly k němu tak bych se rád přidal a podělil o náklady