Jak se naučit rolling harrier

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
imagin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se naučit rolling harrier

#16 Příspěvek od imagin »

Angusss píše:Základní myšlenka je tedy točit a udržovat model v 45 stupňovém náklonu, že? Řešení je pořád stejně plynu, ale při točení vyrovnávat buď výškovkou nebo směrovkou dle toho jsem -li na zádech nebo na boku, je to tak?

Zkouším to na Phoenixu na 30% rychlost a nic moc :)

Uz se to tady nekolikrat resilo - psal jsem, ze to povazuji za jeden z nejtezsich 3D prvku, protoze je treba presne synchronizace vsech kormidel a zaroven plynu.
Pokud to tady projdes najdes o tom debaty. Nicmene rozhodne neuspejes s konstatnim plynem. Ve spravny cas pridat plyn je zaklad toho, aby si to zaletl co nejpomaleji a pritom nepadl pri obraceni po kridle.. Opravdu to chce hodne cviku a vydrzet, protoze hooodne dlouho se to nevede ;-) (alespon, kdyz jsem se to ucil ja)
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
HonzaS

#17 Příspěvek od HonzaS »

Tak já se snažím naopak rolling harrier lítat na stálé otáčky - model mi pak přijde stabilnější. Přidávám, jen pokud je to potřeba. Zlozvyk je mávání plynem jen tak.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
aja

#18 Příspěvek od aja »

Jde to naučit. Já jsem se tady na to ptal asi před půl rokem.
Nemůžu říct, že by mi to úplně šlo, ale určitě jsem se posunul.
Začal jsem pomalým letem v harieru na břichu, pak harier na zádech.
Když takhle uřídíš éro tam, kam chceš aby letělo, pak je to už kousek.
Zásada je taky nebát se lítat co nejblíž u sebe a nízko.
Ve výšce se to učí těžko, musíš na to éro dobře vidět.
Chce to mít samozřejmě určitý plošný zatížení.
S těžkým érem to zaletíš těžko.
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JNecesanek »

Nejdřív se nauč výkrut, pomalý výkrut a výkruty do kruhu, potom ti půjde rolling hurrier skoro sám, je to totiž to samé jen dáváš trošku víc těch kormidel, a samozřejmě je to rychlejší
.:nečes:.
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JNecesanek »

V tomto mém videu uvidíš hodně záběrů o rolling h., např. záběry na ruce, záběry z letadla na kormidla, atd.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lkoTUxv7dmY[/youtube]
.:nečes:.
HonzaS

#21 Příspěvek od HonzaS »

http://www.youtube.com/watch?v=CT3tc1-tXfU

Tohle je hezké video. Důležitý je taky ten údaj, jak dlouho to Markovi trvalo pořádně se to naučit. To že to někdo nějak umí za rok... to je hezký, ale aby to bylo perfektní trvá opravdu dlouho. Já se to učím už cca 3 roky a pořád ho neumím pořádně na obě srany a všemi směry. Kdo to dá za rok má můj obdiv. (video je v Mode2)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
imagin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od imagin »

HonzaS píše:http://www.youtube.com/watch?v=CT3tc1-tXfU

Tohle je hezké video. Důležitý je taky ten údaj, jak dlouho to Markovi trvalo pořádně se to naučit. To že to někdo nějak umí za rok... to je hezký, ale aby to bylo perfektní trvá opravdu dlouho. Já se to učím už cca 3 roky a pořád ho neumím pořádně na obě srany a všemi směry. Kdo to dá za rok má můj obdiv. (video je v Mode2)

No ty "obe strany" je asi muj nejvetsi problem. Nicmene asi pul az 3/4 roku mi trvalo , nez jsem vubec pochopil princip. Pravda taky je, ze hodne neuspechu spocivalo v malych vychylkach na kridelkach. Co se tyka te konstatnosti plynu jak si psal, tak, uz jsem to tady zminoval - u benzinu a vetsiho letadla spoustu prace udela dynamika samotneho letadla, ktera zpusobi, ze ta rotace jde skoro sama temer bez plynu a pridavam jen pri vytazeni v urcitem momentu. Oproti tomu elektriku zaletavam na konstatni otacky a ve vetsi rychlosti. A jak rikas, stale je co pilovat :)
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
pepin

#23 Příspěvek od pepin »

Já jsem u tohoto epp modelu měl problém kuli umístění baterek na spodku trupu,do přetočení se mu nejdřív moc nechtělo a pak se rychle utrhnul.

http://www.ikarus.estranky.cz/clanky/vi ... extra.html
Honza.V

#24 Příspěvek od Honza.V »

Podle mě se nenaučíte pořádně harriery za 1 rok. Já osobně létám harriery asi 3 roky a ještě si pořád v harrierech na jednu stranu nejsem uplně jist! ale základem je netočit výkruty v muzikálu na jednu stranu tak riskovat musíme všichni :D
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Jak se naučit rolling harrier

#25 Příspěvek od Peppy »

Honza.V píše:Podle mě se nenaučíte pořádně harriery za 1 rok. Já osobně létám harriery asi 3 roky a ještě si pořád v harrierech na jednu stranu nejsem uplně jist! ale základem je netočit výkruty v muzikálu na jednu stranu tak riskovat musíme všichni :D

Na jednu stranu sa to za rok naučiť da, ja som to cvicil na letisku a potom doma na sime. Ale nebolo to vtedy 100% ale tak aby som to uriadil aby si lietadlo nerobilo co chce. Na druhú stranu je to už ina kava :-)
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Honza.V

#26 Příspěvek od Honza.V »

Nejnáročnější je letět střídavé hariery a nezapomenout změnit směr točení ocasních kormidel :D
Ano harriery sem taky uměl po roce ale nebylo to ono a jistej sem si v tom taky moc nebyl :)
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Peppy »

Honza.V píše:Nejnáročnější je letět střídavé hariery a nezapomenout změnit směr točení ocasních kormidel :D

To sa ešte dá, najhoršie je v rýchlych vykrutoch robiť zvyslu osmicku a každý polkruh meniť smer (ala Brandmüller )
Honza.V

#28 Příspěvek od Honza.V »

To mi pomalu přijde lehčí než klasický harriery do kruhu :D
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Re: Jak se naučit rolling harrier

#29 Příspěvek od Peppy »

Honza.V píše:To mi pomalu přijde lehčí než klasický harriery do kruhu :D

Tak ja tom mám presne naopak :-D
HonzaS

#30 Příspěvek od HonzaS »

Podle mě jsou nejtěžší harrierový výkruty do kruhu s helinou! To zatim nedal nikdo... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“