Auto 1/16 z HC

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
roman1

Re: Auto 1/16 z HC

#16 Příspěvek od roman1 »

Toto auto mam uz rok, jezdim na zahrade - strizena trava, na ulici - hruba zamkova dlazba, v zime zamrzly rybnik. Zatim jsem namusel nic menit krome rozsypane kastle po asi 4-metrovem letu luftem zakoncenem serii kotrmelcu vse na zamkove dlazbe. Jezdim na 3s2200 a vse Ok pouze v lete se vic hreje motor, chce to hlidat. Pred prvnim pripojenim baterie doporucuju odpojit servo rizeni - paka nebyva osazena ve stredu a pak po pripojeni jde paka na doraz a hrozi ocesani prevodu nabo spaleni serva, lepe je paku odpoji zapnout prijimac, servo si najede do stredu, pak prijimac odpojit a pak vratit paku zpet na servo. Za ty prachy zatim spokojenost.
T12FG, EasyGlider Pro, Yak54+Pitts Crack - RcF, Velox 2,6 - Krill
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mikymik »

Omlouvam se za OT, ale neda mi to. Jak je to s temi nekrytymi prevody? Treba Traxxas je ma zakrytovane, ale HPI na nekterych modelech ne. Foto je z Bullet ST. Rikam si, ze to musi fungovat :idea:

http://www.hpieurope.com/showimage.php?imgSrc=graphics/kits/kitpages/101702/drivetrain4.jpg
danidani
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od danidani »

Záleží na jakém povrchu jezdíš. Pokud na šotolině, pak se pod kardany dostávají kamínky, kardan se zablokuje a v extrémním případě očeše diferenciál (tak drasticky to u mne dopadlou dvakrát). Celkem často se kamínek dostane do disku (zevnitř) a také zablokuje kole. Ale asfalt, zámkovka, střižená tráva - to vše je bez problémů.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mikymik »

Kaminek ke kardanu s mi uz take dostal. Bylo to ale jen slyset. Nechapu, jak to muze souviset s diferencialem (stredovym, napravovym?). Kazdopadne jsem mel spis na mysli ty nekryte prevody (hnaci pastorek + spur). Uplne me boli pomysleni na jezdeni napr. v pisku...
danidani
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od danidani »

Zablokované kardany a diferenciál: dostaly se mi kamínky pod oba zadní, v jednom případě to očesalo taková ta tři malá kolečka, v druhém toto.

Hlavní ozubené a pastorek kupodivu drží (byť diskuse většinou tvrdí opak). Já zlikvidoval asi tři, ale jednou to byla špatná zubová vůle a dvakrát rozpadlý motor.
matOrix

#21 Příspěvek od matOrix »

Nakadah píše:No pokud tam pouzijes 3S LiPol, tak spalis regulator nebo motor. Nebo oboji, a pak budes nadavat jaky je to sunt. Ma psano vyhradne 2S, na to ma spocitane prevody pro rychlost cca 40kmh. Kdyz pridas jeden clanek navic tak to sice pofici rekneme 60-65km/h, ale jak rikam vzroste odber a neco to odskace. Regulator 25A je na auto tak tak, a maly inrunner 20x40mm bude mit s 20A taky co delat. Nak

nehovoriac o tom, ze pri takej rychlosti to udrzat bez kotrmelcov da zabrat...
tiez jazdime na 2S a staci to... mam 2200 a krasne mi pasuje - len som odmontoval vnutornu cast vymedzovaca baterky ...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
matOrix

#22 Příspěvek od matOrix »

...na vyblbnutie staci...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
papaya

#23 Příspěvek od papaya »

Chalani tak trochu ste ma zneistili, chcel by som HPI Trophy Truggy Flux a ten ma odkryte ozubenia. To auto je drahe ako heroin a beriem ho ako jedno z lepsich a teraz sa dozviem ze mozem ocakavat problemi so zaletenymi kamienkami? Nechce sa mi verit ze by v HPI neratali s tym, ze to auto sa bude valat v prachu , piesku a sotoline.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od mikymik »

To: danidani
To je solidni vycet resenych problemu! S terminologii jsem na stiru, ale myslim, ze se ti zablokovaly poloosy. Mozna, ze kdyby soudruzi pouzili kvalitnejsi materialy, proklouzla by spojka.

To: papaya
Take si myslim, ze auto za 500 EUR bude fungovat bez problemu. Ja s Traxxas neresil jediny problem, ktery by nezapricinily ruce. Chces s autem jezdit na zavody? Jestli ne, tak mi pouzitelnejsi prijde Bullet ST FLUX. To ale ber jako nepodlozeny nazor absolutniho amatera ;)
danidani
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od danidani »

mikymik píše:...poloosy...

Mám na mysli toto: Rear Dogbones

Jo, spojku to chce naladit, aby prokluzovala tak akorát.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od darth.hokro »

1:16 na trávu? Upečeš motor :) Na trávu tak monstertruck 1:8 Savage flux či Traxxas E-Max či E-Revo. Ovšem cenově jsi už někde jinde.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
papaya

#27 Příspěvek od papaya »

mikymik píše:To: danidani
To je solidni vycet resenych problemu! S terminologii jsem na stiru, ale myslim, ze se ti zablokovaly poloosy. Mozna, ze kdyby soudruzi pouzili kvalitnejsi materialy, proklouzla by spojka.

To: papaya
Take si myslim, ze auto za 500 EUR bude fungovat bez problemu. Ja s Traxxas neresil jediny problem, ktery by nezapricinily ruce. Chces s autem jezdit na zavody? Jestli ne, tak mi pouzitelnejsi prijde Bullet ST FLUX. To ale ber jako nepodlozeny nazor absolutniho amatera ;)

Tak to si ma dostal, myslel som si ze trugina bude pre mna to prave a teraz si mi otvoril oci, ona NIE je vodotesna... :-(((( Ja ziadne zavody jazdit nechcem, co neznamena ze si nevyrazim na drahu, ale chcem auto co sa nestrati v kaluzi, snehu, prachu, strku, asfalte. Kua rozmyslal som nad E-REVO, alebo Truggy. Monstery 2 tlmice, 2 motory... Ten Bullet by bol asi pre mna idealnejsi
ale mne sa monster truky nepacia... Vidim ze sa musim vratit na zaciatok, este ze som tu Truggynu neobjednal.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od mikymik »

Tohle rozhodovani je tezka vec. Pred rokem jsem koupil slashe 1/16, protoze se mi libil, ale ted jsem ho vymenil za revo 1/16, protoze super jezdi ;) Z USA vyslo na 4900 (i s 2,4 GHz). Kazdopadne ale koukni na nejaka videa toho bulleta ST...
papaya

#29 Příspěvek od papaya »

mikymik píše:Tohle rozhodovani je tezka vec. Pred rokem jsem koupil slashe 1/16, protoze se mi libil, ale ted jsem ho vymenil za revo 1/16, protoze super jezdi ;) Z USA vyslo na 4900 (i s 2,4 GHz). Kazdopadne ale koukni na nejaka videa toho bulleta ST...

vobec si ma nepotesil, ja som si vyberal z 1/8, nevadi mi ani mierka 1/10, ten Bullet jazdi paradne, ale nie je to moja srdcovka :-)
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od djmikin »

Nakadah: NAku ,regl tam je vyměněnej za 35A ,takže regl beproblémů .Jinak Od každýho dílu tam je jeden + něco dvakrát . Myslím ,že to bude šlapat i na ty 3S (mám tu 1600,1800 a 1300 mah ty 3S ,je to vhodné ? všechny mají 25-30C
p-51 mustang Šad model,skylady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3084 Blast G3 (od Honzy Špatného :-) )
Odpovědět

Zpět na „Auta“