Easycopter V4.5 Colibri Profipack

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
corona

Re: Easycopter V4.5 Colibri Profipack

#16 Příspěvek od corona »

Drondys píše:Pokud nemáš čas pak buď ani jedno ........ nemá smysl si ji kupovat, teda pokud ji nechceš používat jako těžítko. :wink:
Ano.

A proto:
corona píše:Nejlepší vrtulník je ten, který si nekoupíš!

:lol:
-------
Obchodníkům zmar! Muhehehehe.......
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ddano007 »

Vety, skus sa trochu rozsirit: chces to na doma, alebo von. Ake mas vybavenie? Ake skusenosti - s cim si lietal/ lietas? Kolko do toho chces investovat?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Drondys

#18 Příspěvek od Drondys »

Vety píše:Nevím jestli je lepší jednorotor. Dvourotor je dražší ale omrzí mě, asi ho hned nerozbiju. Jednorotor je levnější, nevím jestli se naučím ho ovládat a jestli ho hned nerozbiju.

I když každé přirovnání více či méně kulhá pokusím se to pro tebe přirovnat k něčemu známému.

Ber to tak, že naučit se ovládat dvourotorový RC model heliny pro někoho kdo to ještě neumí je asi tak složité jako naučit se jezdit na tříkolce. Stabilitu to drží v podstatě samo a stačí jen dávat povely, kterým směrem apod.

Dvourotor (koax) == tříkolka
Obrázek

Zatímco naučit se ovládat jednorotorový RC model heliny pro někoho kdo to ještě neumí je asi tak jako naučit se jezdit na jednokole tj. musíš pořád držet balanc ve všech směrech jinak jdeš k zemi, a to není pro začátečníka nic jednoduchého.

Jednorotor == jednokolo
Obrázek
Vety
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vety »

Ne že bych na to neměl čas vůbec, to mám, přes týden ho moc neni, spíš o víkendecch a tak, ale když budu chtít, tak se to určitě naučím, všechno se dá naučit..
*![>>(Vety)<<]!*
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

Vety píše:Ne že bych na to neměl čas vůbec, to mám, přes týden ho moc neni, spíš o víkendecch a tak, ale když budu chtít, tak se to určitě naučím, všechno se dá naučit..

Letové hodiny v heli škole jdou dohodnout i přes víkend. Pokud na to nemáš vlohy tak můžeš chtít sebe víc a stejně ti to s tím jednorotorem může jako samoukovi trvat mnohem déle. Znám člověka co s tím bojoval rok a pak to zabalil. Ledacos se dá naučit, ale něco viz třeba jednorotor vyžaduje mnohém víc času a heliškola ti ho může spoustu ušetřit tj. můžeš se tam naučit mnohem více a lépe než by ses naučil jako samouk a v konečném důsledku ti to může ušetřit i spoustu zbytečných havárií a čekání na náhradní díly, opravování atd.
Vety
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Vety »

Já to chápu, jenomže bydlím daleko mě větších měst a musel bych jezdit atd. ale to je jedno vezměme že heli vyloučíme. Já chci vrťas na vyblbnutí, vím že se to nemusím naučit, ale tak většina lidí se to naučí. A když to nepůjde tak ho prodám. Tak teď si říkám že dvourotor je asi zbytečný. Chci zkusit vrťas a plno lidí říká, zkusit rovnou jednorotor, když budu zkoušet nad nějakou měkkou podložkou a půjdu na to pomalu, tak si myslím, že se to dá zvládnout.
*![>>(Vety)<<]!*
Drondys

#22 Příspěvek od Drondys »

Vety píše:Já chci vrťas na vyblbnutí, vím že se to nemusím naučit, ale tak většina lidí se to naučí.

Tak tím bych si vůbec nebyl jist. Spíš opak je pravdou tj. jen menšina z těch co to někdy zkusí to vydrží a dotáhne do stavu kdy se už konečně mohou opravdu vyblbnout. :lol:

Vety píše:A když to nepůjde tak ho prodám.

Za předpokladu, že z něj něco ještě bude prodejné a loterie bude kolik do toho celkově investuješ než se vyblbneš. :wink:

Vety píše:...když budu zkoušet nad nějakou měkkou podložkou a půjdu na to pomalu, tak si myslím, že se to dá zvládnout.

Myslím, že nakonec bylo i celkem zbytečné se tady ptát když už jsi stejně rozhodnutý. Jinak přeji hodně štěstí, protože s tímto přístupem k tomu ho budeš velmi potřebovat. :D
Tsisters

#23 Příspěvek od Tsisters »

Tady maš typ na vrtas domu,vydrží i nějaké pády a za ty peníze:http://www.rc-dragon.cz/cs/e-shop/rc-vrtulniky/vrtulnik-9c002
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
saint21

#24 Příspěvek od saint21 »

S colibri jsem začínal. Sám bez simulátoru a šlo to jen se nesmíš nechat odradit prvním nezmarem! Pokud si myslíš, že máš trochu trpělivost a v případě colibri pár peněz navíc klidně do toho běž.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Vety
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Vety »

A létal jsi někdy předtím s vrťasem?
*![>>(Vety)<<]!*
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od darth.hokro »

Možná bude na domácí blbnutí lepší tohle :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RnVJdSioUNw[/youtube]
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
saint21

#27 Příspěvek od saint21 »

Vety píše:A létal jsi někdy předtím s vrťasem?

Ne. Byl to můj první :)
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Drondys

#28 Příspěvek od Drondys »

saint21 píše:
Vety píše:A létal jsi někdy předtím s vrťasem?

Ne. Byl to můj první :)

Z toho se nic moc usuzovat nedá. Co jednomu může jít relativě dobře jinému vůbec nemusí jít tak dobře. :wink:
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od darth.hokro »

Přesně tak, než jsem pochopil že se to chová jinak než koaxiál. Tak 1. let trval 5 vteřin a hned jsem musel objednávat držák rotoru :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
cilek

#30 Příspěvek od cilek »

Drondys píše:Z toho se nic moc usuzovat nedá. Co jednomu může jít relativě dobře jinému vůbec nemusí jít tak dobře. :wink:

A někomu to může jít vyloženě blbě. To znám :) .
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“