Twincoptera
Re: Twincoptera
Mám 2 gyra HK 401 na příčné ose, otáčky a náklony, zkusím přidat ještě 3-tí gyro na podélnou osu. Momentálně to utíká v podélné ose. Máš tam také gyra nebo nějakou desku na ovládání ? Dík za odpověď !
k380 píše:Mám 2 gyra HK 401 na příčné ose, otáčky a náklony, zkusím přidat ještě 3-tí gyro na podélnou osu. Momentálně to utíká v podélné ose. Máš tam také gyra nebo nějakou desku na ovládání ? Dík za odpověď !
S kolegou jsme udělali na to řídící desku, jak jsem psal výše...
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=41&t= ... ix#p695174
k ní jsou připojené 3 gyra, časem budou i integrované...
Bude ta deska pro lajka který nemá zkušenosti z programováním? Zjistil jsem že nemám jak zapojit to 3-tí gyro pro podélnou stabilizaci. Mám vysílač v módu akro, křídélka v kanálu 1 a 6, mix pro naklápění serv vpřed a vzad, ale jak zapojit gyro pro podélnou osu nevím, protože jsou serva zapojené do dvou kanálů a jak je zmiksovat aby je gyro řídilo společně neumím. Asi bude jednodušší použít nějakou KK desku nebo podobnou, třeba tu tvoji. Dík za odpověď !
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Řešením je dát dvě gyra.
není co programovat, všechno se nastavuje přes terminál (nastavují se jenom hodnoty). Použít to jde, ale je to zbytečně "drahé" řešení. Levněji vyjde deska od JirkyA pokud ti stačí jenom poletovaní ve visu.
Jestli jsem to pochopil správně, potřebuji k té tvé desce terminál a pod pojmem hodnoty jsou výchylky serv nebo něco jiného? Mám postaveného kvadrokoptéra s deskou HK a stím už se dá poletovat. Teď přidám ještě 2 gyra a uvidím co to bude dělat. Chtěl bych stím jen poletovat žádné skopičiny dělat nechci. Z různých desek se už dá vybírat a za rozumné ceny. Měl jsem postaveného trikoptéra ale sním jsem se nemohl domluvit, nezvládal jsem ho ovládat. Jestli to bylo rukama nebo ty gyra nejsou vhodné. Ale zkoušely s tím létat i kolegové ze stejným výsledkem. Ten tvůj stroj podle videa lítá parádně, kéž by se mi to povedlo také!