FMS

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ruda

Simulátor FMS-stačí na začátek?

#16 Příspěvek od Ruda »

Chtěl bych se zeptat do jaký míry se dá naučit létat na simulátoru FMS?
Když se naučím bezproblémů lítat a přistávat na simulátoru mužu jít už lítat doopravdy??
Nejdřív sem si hrdě pořídíl svý první letadlo Canaryho (dnes už vím že to byla chyba, ale chtěl sem letadlo na "pořádnej motor" a ne žadnej "elektrolet" navíc sem si říkal že na tom nic těžkýho být nemůže), žádnýho modeláře neznám a tak sem začínal úplně sám, postavil sem ho a skoro ještě nezaschly lepidla a hůrá na letiště! Všichni si dovedete představit jak to dopadlo, pozbíral sem trosky a šel domů! Zased sem k počítači a hledal konečně podle rad zkušených modelářů, vhodnej model pro mne modeláře zelenáče, objevil sem Sky Lady a začal šetřit!
Dnes už jí vzládam bezproblémů, ale přestává mě bavit a nevim jakej model mam po ní pořídit, chtěl bych už něco s křidélky ale nevím co a na Canaryho se ještě necítím (mimochodem už mám postavenýho jinýho) a nechci si ho hned zase rozbít, můžete mi prosím poradit??
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

FMS ti mnoho návyků nedá. Je to spíš hra než simulátor. Pokud už lítáš, tak ti opravdu moc nepomůže. A křidélek se neboj, jde to s nimi líp jak směrovkou. Vyzkoušej si je párkrát třeba v tom FMS a jdi letět.
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kabriolin »

FMS neni moc realistický,ale úplný základ pro let by to mohl dát.Orientace modelu, když letíš proti sobě a podobně.Zkoušel jsem i "lepší" simulátory a zachvilku jsem měl pocit,že jsem král a umím vše...procitnutí pak "na ostro" je vždy a rychlé :lol: Každopádně v realu nedáš F2 a jdeš zas na to :wink:
s3030150

#19 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:17, celkem upraveno 2 x.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Čop »

FMS jsem používal taky. Nalítal jsem na něm spousty hodin. Myslím že pomohl hlavně se zorientovat v nejzákladnějších typech (jak lítá akrobat, warbird nebo větroň) a naučit se že plyn není jen dvoupolohovej :D Dobrý to bylo i pro naučení řízení když to letí proti tobě. Po úplném začátku jsem šel do Easy Glidera a už skoro rok se nemůžu nabažit tý pohody když to krásně lítá po svahu v úrovni očí a je úplný ticho :D A je pravda že křidélka jsou mnohem lepší než jen směrovka. Já jí od pořízení EGE a potom i MiniMaga snad ještě nepoužil...
Spíš lítač než stavěč...
pliczb
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od pliczb »

Jestli se ti chce investovat asi tak 4000,- , tak je výbornej simulátor AEROFLY PRO DELUXE- to už je skoro jako ve skutečnosti.
pert
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pert »

pliczb píše:Jestli se ti chce investovat asi tak 4000,- , tak je výbornej simulátor AEROFLY PRO DELUXE- to už je skoro jako ve skutečnosti.

Za 4000,- máš kompletní Tornádo na svah, nebo minitornádo na el. motor. Máš tam pouze křidélka mix. s vejškovkou a to se naučíš. Nic jinýho ti vlastně ani nezbyde :?: Jestli lítáš se skylady tak už základ máš.
lada

#23 Příspěvek od lada »

Souhlasím se semirem
Jupak

#24 Příspěvek od Jupak »

Začínal jsem před rokem. Co nejlevnější model jestli mě to bude vůbec bavit. První byl acepiter badius je to obdoba sky lady. Neměl jsem nikoho aby mě alespoň vysvětlil co je trimovaní atd... všechno samo domo atd... PO měsící lítání a mnoha držkopádech jsem zjistil, že s tim vlastně lítám všechno na co to letadlo má a víc už prostě nešlo. Pak přišla zima letadlo šlo na skřín. Na jaře jsem vyndal a lítal a lítal. Když jsem si myslel, že s tímhl emodelem lítám velice dobře a že bych mohl zkusit benzína a konečně zažít opravdové lítání. Koupil jsem prvního benzína, vysílačku, start box atd... první let trval přesně 30 sec. Připadalo mi to jako že začínám znova. To mě dosti dožralo a šel jsem koupit simulator a lítal na fms... Není to vůbec realistický, ale pokud si stáhneš dobré modely opravdu ti to dá ty nejdůležitější návyky a to jak hrabat do směrovky a zároveň do křidýlek atd..... a hlavně ti to dá hodně moc na přistávání. Ať si říká kdo chce co chce je to nejlevnější způsob jak se dopracovat základním nejdůžitějším návykům. pořád jsem začátečník a učím se a učím. Teď lítám čmouda SONIC na 6,5ccm a v říjnu když se začlo ochlazovat a nebyl čas bejt půl dne na letišti pořídíl jsem EPPko od telinku a můžu ti říct sice píšou, že se jedná o letadlo pro pokročilý je to nejlepší učitel párkrát šlo už taky do země, ale tím, že už přeháním co s nim chci dělat... Jinak takový věci jako vysení na vrtuli, nožovej let, lítání na zádech budeš zvládat za týden lítání. Pak vemeš do ruky model jako je canary a budeš si připadat, že lítáš s úžasně hodným érem který tě poslouchá na slovo (jen pozor až zase vlezeš na spalováka počítej s tím, že díky váze potřebuje pořád větší rychlost spadne ti rychleji do vrtule) Lítám tak 1-2 hodiny každej den. Obrovská výhoda je že s tím nemusís nikam na letiště stačí ti jakejkoliv trochu větší plac. Protože to pustíš z ruky.
SONIC 6,5ccm
SU29 - Telink (elektro)
Centaur 3,5ccm - po smrti
Badius - číňan sem tam ho ještě hodím do vzduchu
Ruda

#25 Příspěvek od Ruda »

A co říkate na Bellancu?? Na ní by se už dalo něco naučit?
s3030150

#26 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Death
Kontaktovat uživatele:

FMS-Modely

#27 Příspěvek od Death »

Zdravíčko, nevíte kde se dá stáhnout aspoň podobný model: [/url]http://www.youtube.com/watch?v=np_Xf7zlte0]zde[/url]
Díky moc...
Adam 400 epp - sm CF2822
Yak-54 - halolet, sm microtex HCS 60/2-rozstřelen, čeká na stavbu nového Yaka nebo jiného éra...
F3K Vertex - od Leoše Svobody
PicooZ - ten se snad ani počítat nedá ;-)
Terry
FMS-český návod

#28 Příspěvek od Terry »

Hezký večer.
Máte někdo povědomí o tom kde by se dal sehnat český návod na FMS.I když jsem se zde dověděl na disk.hodně o instalaci FMS tak přesto bych si rád něco o tom přečetl abych náhodou potom nemusel vysolit nějakou pětku za opr.OPTIKA jako se to stalo tady na RCM jednomu maníkovi.Je to ještě v záruce.A protože umím akorát česky a slovensky ,rusky už jsem zapoměl tak se ptám jestli se to dá někde sehnat.To je hrozný s těma česk.návodama.Co koupím je bez čes.návodu.Poradíte?
pliczb
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pliczb »

Od husáka jsem koupil nové modely do FMS a tam je taky nějakej ten návod. Můžu ho naskenovat a poslat ti ho na mail, jestli to pomůže.
:)
Terry
#30 Příspěvek od Terry »

Pliczb to by bylo supr.Ale napiš mi prosímtě co znamená ..koupil jsem od husáka....Třeba by mi ten husák taky něco prodal. :lol: Nicméně za ten návod bych ti byl moc vděčný.Mail.adresu ti pošlu na SZ.Díky.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“