Balik z USA do CR

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Balik z USA do CR

#16 Příspěvek od Drondys »

hiro píše:Tak a posledni dotaz, kdyz objednam neco na http://www.fast-lad.co.uk . Pochopil jsem to dobre, ze je to bez cla a DPH, diky EU. Diky

Pokud zasílají v rámci EU z území, které patří do daňové unie EU tak je to bez celních formalit a bez českého DPH. V takových případech je ovšem DPH platné v zemi prodejce už obvykle zahrnuto prodejcem k ceně při prodeji v rámci EU.

Výjimku tvoří území, která i když jsou z hlediska územního přiřazena k EU tak z hlediska daňového nikoli a pak pokud některý prodejce pošle zásilku z tohoto území je to považováno jako by ji poslal ze třetí země mimo EU a na zásilku se pak vztahují celní formality i případné stanovení DPH. Někteří už byli nemile překvapeni třeba když si objednali zboží v evropském eshopu, který zasílá např. z území Normanských ostrovů k nimž patří třeba Guernsey apod. viz tento odkaz na seznam území EU, která se považují za třetí země tj. nejsou v daňové unii s EU i když územně patří k EU.

Pokud si u některého eshopu nejste jisti z jakého území odesílá zboží napište přímo do toho eshopu emailem dotaz a zeptejte se na to.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od fidzi »

Já to nechápu. Dnes mi prošel balík z USA s deklarovanou cenou 100USD absolutně bez poplatků. Všiml jsem si, že většinou, když balík není trackovatelný, tak projde s jakoukoliv cenou. Tedy zatím mi to vyšlo z číny vždy. :lol:
..:: Nemám rád kindersáky ::..

Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Drondys

#18 Příspěvek od Drondys »

fidzi píše:Já to nechápu. Dnes mi prošel balík z USA s deklarovanou cenou 100USD absolutně bez poplatků. Všiml jsem si, že většinou, když balík není trackovatelný, tak projde s jakoukoliv cenou. Tedy zatím mi to vyšlo z číny vždy. :lol:

Z trasovatelností to nesouvisí tj. to je spíš jen opakovaná shoda okolností, na které nelze nic s jistotou stavět.

Je třeba si uvědomit jeden základní fakt. Existují pouze předpokládané limity, které se většinou aplikují, ale neznamená to, že se podle nich budou vždy a zaručeně řídit, protože v reálu to v ČR funguje tak, že si do jisté míry mohou dělat co chtějí a nikdo na ně v současnosti nemá páky jak jsem uvedl v odpovědi viz tento odkaz.

Takže tu a tam projde bez CLA i bez DPH skoro cokoli bez ohledu na deklarovanou cenu tj. i když je deklarovaná cena uvedená přímo na celní deklaraci na balíku třeba vysoko nad limitem 22 Eur a dokonce i když je to nad limitem 150 Eur a jindy dělají obstrukce a třeba i stanoví DPH i když je cena nižší než limity. Prostě případ od případu to může být úplně jinak a jak to bude v reálu u té či oné zásilky se nedá předem určit.
hosa

#19 Příspěvek od hosa »

Mám objednaný balíček z emeriky z Kentu na západním pobřeží. Byl odeslán a přes Seattl do Los Angeles a tam od 7.2.2014 leží. Je to za cca 43dolars.
Jaké máte kdo zkušenosti se zásilkami z této části USA, nebo i jinak. Dík :(
olisoft

#20 Příspěvek od olisoft »

Cez aku sluzbu to poslali?
hosa

#21 Příspěvek od hosa »

Přes USPS a na trackingu právě vidím, že to leží v engeles.
olisoft

#22 Příspěvek od olisoft »

mne cez usps isiel malinky balicek minule a tracking zostal visiet na oklahome, u nas posta absolutne nic. A za par dni som si nasiel doma obalku. (29/1 odlet, doma 5/2)
hosa

#23 Příspěvek od hosa »

olisoft píše:mne cez usps isiel malinky balicek minule a tracking zostal visiet na oklahome, u nas posta absolutne nic. A za par dni som si nasiel doma obalku. (29/1 odlet, doma 5/2)

OK, tak uvidím. :wink:
hosa

#24 Příspěvek od hosa »

Tak balíček je doma, špica. 5.2. objednán a 14.2. je doma :!:
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“