První jednorotor - 4/6 kanál

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

Re: První jednorotor - 4 kanál

#16 Příspěvek od zdzd »

oplu píše:ale davat bacha... treba tady pisou... ze na prijmac na prvnich 6 kanalu mas pichnout digitalni serva tak davat bacha...

Přijímače HS lze přepnout do režimu pro analog i HS serva. Dodávány jsou v režimu digi, kde je rychlejší přenos a ten analogy neustojí. Pokud ale digi nemá, nic nebrání si RX přepnout do standardu.
MarthiR

Re: První jednorotor - 4/6 kanál

#17 Příspěvek od MarthiR »

Nemám ktomu co dodat vše potřebné už bylo řečené ale jestli teda mohu tak ještě DX6i by stála za úvahu pokud by vám opravdu stačilo jen 6 kanálu a DX6i je plnohodnotná vysílačka k vrtulníkum. Sám sem ji měl na Rexe 450 PRo

Jestli SPORT nebo PRO, za mě určitě PRO jednak SPORT je starší verze a nelíbí se mi zadní náhon řemenem.

Jestli pádlo nebo bezpádlo tak za sebe doporučím pádlo. (bezpádlo má sice mín věci na opravy ale zato je dražší pořizovací cena a člověk to musí umět nastavit! )

Hodně štěstí :wink:
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
JosefSvejk

#18 Příspěvek od JosefSvejk »

Jasně, čtyřkanál vynechat, pokud chceš stejně pokračovat. A pokud chceš ušetřit, tak s řemínkem se dá lítat úplně normálně. Kardan je asi o něco lepší, ale samozřejmě dražší.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
baui

#19 Příspěvek od baui »

Tlaci se tu 450 Pro, coz je sice fajn, ale zapominate novackovi zminit velmi podstatnou vec - nahon kardanem neni na zacatek zrovna idealni. Kazde zavadeni vrtulkou, kazde pristani do drnu vyssi travy, kazde pristani nakrivo znamena rozhodit ocas a menit kardanova kola. Jinymi slovy - pokazde zbytecne stovky natlacene do kusu plastu, ktery neni zase tak uplne potreba. Doma neustale drzet aspon tisicovku v prevodech. Remen v mnoha pripadech preskoci, kolecka vetsinou odkoleckuji do koleckoveho nebe :idea:

Dnesni T-REX 450 Sport V2 Super Combo bych rozhodne prosazoval pro zacatecnika, ktery nema heliny osahane. Rozdil mezi remenem a kardanem z pohledu letovych vlastnosti stejne nepoznas jeste nejaky ten rok a pozna ho zatim jen tva penezenka. Od doby, co letam mini protose, podobne kraviny vubec neresim i kdyz si skrtnu. A ze pri svych blbinach pri pristani skrtam casto :wink:

Cenovka sady odchazejicich prevodu pro ilustraci: http://www.telink.eu/cz-detail-101777-h45055a-prevod-nahonu-vrtulky-predni-pro-kardan-t-rex-450-nahrada-za-ah45055t.html
Tom
BigO.Henry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od BigO.Henry »

Moc děkuji všem za rady :)

Tak pravděpodobně vezmu TREX 450 Pro 3GX V2 Super Combo. Pořídil bych si ho koncem roku, ať mám co sestavovat o dlouhých zimních večerech :) A mezitím se mohu pokusit někoho sehnat na nastavení a zalétnutí. Pokud někdo o někom víte tak sem s tím :) - oblast Praha a Říčany
Samozřejmostí je i tréninkový kříž.

A vysílačku zvolím pro začátek DX6i, přece jen ta Futaba mi do začátku připadá moc. Ale do budoucna, když u toho vydržím a budu chtít jít dál, je to jasná volba.

Teď se chci ješte zeptat na nějaký dobrý obchod, buď nějaký eshop nebo kamenný obchod v Praze, kde to vychází nejlevněji.
Naposledy upravil(a) BigO.Henry dne úte 06.03.2012 15:22, celkem upraveno 2 x.
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

baui píše:Tlaci se tu 450 Pro, coz je sice fajn, ale zapominate novackovi zminit velmi podstatnou vec - nahon kardanem neni na zacatek zrovna idealni. Kazde zavadeni vrtulkou, kazde pristani do drnu vyssi travy, kazde pristani nakrivo znamena rozhodit ocas a menit kardanova kola. Jinymi slovy - pokazde zbytecne stovky natlacene do kusu plastu, ktery neni zase tak uplne potreba. Doma neustale drzet aspon tisicovku v prevodech. Remen v mnoha pripadech preskoci, kolecka vetsinou odkoleckuji do koleckoveho nebe :idea:

Dnesni T-REX 450 Sport V2 Super Combo bych rozhodne prosazoval pro zacatecnika, ktery nema heliny osahane. Rozdil mezi remenem a kardanem z pohledu letovych vlastnosti stejne nepoznas jeste nejaky ten rok a pozna ho zatim jen tva penezenka. Od doby, co letam mini protose, podobne kraviny vubec neresim i kdyz si skrtnu. A ze pri svych blbinach pri pristani skrtam casto :wink:

Cenovka sady odchazejicich prevodu pro ilustraci: http://www.telink.eu/cz-detail-101777-h45055a-prevod-nahonu-vrtulky-predni-pro-kardan-t-rex-450-nahrada-za-ah45055t.html

Já bych to tak dramaticky neviděl...

Jednak v té sadě jsou dva páry, tedy cena 150,- za opravu. To je srovnatelné s vrtulí škrtnutou při přistání letadla.

Druhak toho trexe už nějakou dobu mám, vrtulku má od drnů zelenou, ale převody pořád původní. To tvoje škrtnutí musí být dost hluboké...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od OPR »

zdzd píše: Já bych to tak dramaticky neviděl...

Jednak v té sadě jsou dva páry, tedy cena 150,- za opravu. To je srovnatelné s vrtulí škrtnutou při přistání letadla.

Druhak toho trexe už nějakou dobu mám, vrtulku má od drnů zelenou, ale převody pořád původní. To tvoje škrtnutí musí být dost hluboké...

Naopak já bych to dramaticky viděl.
Histerie proti řemenu mne drobátko udivuje. Dneska kdo nemá rexe s kardanem jako by byl ..... no skoro jako kdyby nebyl. Tady nejde o to, že si škrtne a bude cálovat za oprvu, ale jde o ten opruz, když po nezdařilém začátku pojede domu měnit převody. Nazačátku potřebuje léttat a ne se hrabat v heli. Jde o to šťourání se v heli. Ta finanční úspora, je jen taková třešnička na dortíku :) :lol:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od OPR »

baui píše:

Souhlas :!: :!: :!:
baui

#24 Příspěvek od baui »

Ono to zadne drama neni. Spis otrava, nepohodli a zbytecne vyhazovani penez pro zacatecnika, ktery stejne z kardanu prilis vyhod nevytezi. Neradil bych nikomu setrit na heline jako takove, ale pri uvaze o cene provozu je vhodne zvazit alternativy a navratnost daneho reseni.

Mas pravdu, ze nektera moje skrtnuti nejsou uplne jemna. Jenze ve srovnani s prockem, kde ruzna kola byla pravidelnou polozkou v nakupu jsem za posledni rok nepotreboval kupovat jedine, bez ohledu na styl letu a pocet ruzne tvrdych pristani.
U tebe bych nepocital, ze budes prevody rvat kazdy den trikrat, ale uvaz, ze sam procko nejspis nelitas od uplneho zacatku.

Za sebe bych ve 100% pripadu radil miniprotose a od Aliku ruce pryc. Neni nejlevnejsi, ale vyhody prevazuji milionkrat a letovy projev je o nekolik urovni vys....uz utikam, slysim za rohem dav rozzurenych t-rexu :lol: :mrgreen:
Tom
kolaCZek

#25 Příspěvek od kolaCZek »

Koncem tydne se snad zadari a taky si domu donesu MiniProtose...
Je proste vic sexy nez Rex. :twisted:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
silcom

#26 Příspěvek od silcom »

BigO.Henry píše:Moc děkuji všem za rady :)

Tak pravděpodobně vezmu TREX 450 Pro 3GX V2 Super Combo. Pořídil bych si ho koncem roku, ať mám co sestavovat o dlouhých zimních večerech :) A mezitím se mohu pokusit někoho sehnat na nastavení a zalétnutí. Pokud někdo o někom víte tak sem s tím :) - oblast Praha a Říčany
Samozřejmostí je i tréninkový kříž.

A vysílačku zvolím pro začátek DX6i, přece jen ta Futaba mi do začátku připadá moc. Ale do budoucna, když u toho vydržím a budu chtít jít dál, je to jasná volba.

Teď se chci ješte zeptat na nějaký dobrý obchod, buď nějaký eshop nebo kamenný obchod v Praze, kde to vychází nejlevněji.

Ja rád nakupujem u Houšku v Karlíne. Väčšina tovaru skladom a za rozumné ceny.

http://www.houska-modelar.cz/shop/catal ... s_id=12209
http://www.houska-modelar.cz/shop/catal ... ts_id=6507
http://www.houska-modelar.cz/shop/catal ... s_id=13334

Ak budeš chcieť pomôcť s nastavením atď. daj vedieť.
BigO.Henry
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od BigO.Henry »

Moc děkuji za vaše názory a rady.

Nechal jsem si to projít hlavou a mám celkem jasno...

1.Fáze:

Futaba T8FG - Super R6208SB 2,4 Ghz Li-Po http://www.jino.cz/futaba-t8fg-super-r6208sb-2-4-ghz-li-po-5056.html
Phoenix RC Pro http://www.jino.cz/phoenix-rc-pro-v3-0-simulator-5051.html
Bude potřeba nějaká redukce?

2. Fáze:

REX 450 PRO 3GX Super Combo KX015080 http://www.jino.cz/t-rex-450-pro3gx-super-combo-8739.html
Tréninkový kříž http://www.jino.cz/treninkovy-kriz-pro-450-e-sky-3154.html
HF4502 Agusta A-109 450 scale fuselage http://www.telink.eu/cz-detail-101246-hf4502-agusta-a-109-450-scale-fuselage.html nebo něco podobného.
Přijímač je u vysílačky

Jakou by jste mi doporučili baterii? Vlastně 2... a nějakou dobrou nabíječku?
Víte o nějakém kufru pro tento vrtulník+vysílačku, délka musí bát minimálně 75cm (délka makety je 73 cm)
Popřípadě nějaké další pomucky bez kterých se neobejdu?

Časový plán:
1. fáze do léta - naučit se s tím létat v simu a poznat vysílačku
2. fáze do konce roku - sestavit do jara
silcom

#28 Příspěvek od silcom »

Na maketu máš podľa mňa čas.. :) nechcem byť zlým prorokom, ale ešte predtým budeš potrebovať nejaké náhradné diely.
psena
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od psena »

Ja jsem daval prevody Tarot, takze cena zlomku Alignu. Ale proti remenu u zacatecnika nic nemam, litat to jiste dost podobne. Rozdil je snad jen v tom, ze o kardan se clovek nemusi vubec starat.
Tim je taky jasny, ze do makety spis ten kardan.
Spis bych se zamyslel nad tou maketou do 450.. je to proste maly a hodne nestabilni, vischni kdo z meho okoli meli tuhle velikost ji brzy prodali.
Mozna bych v tvym pripade zapremyslel rovnou nad velikosti 500.
MarthiR

#30 Příspěvek od MarthiR »

Myslím že do začátku je maketa dost k ničemu protože pády budou a byli by 2x tak drahé.

Baterky mužeš dát třeba NANOTECH 3S 2200mAh a 20-30C ale pokud teda hodláš mít maketu tak nevím zda nepoužít větší kapacitu.

Jinak můžeš dát i ZIPPY , KYPOM , TURNIGY atd.

Jakou nabíječku doporučit to je už na tobě, mě třeba bohatě postačí http://www.rccar.cz/equilibrium-mini-v2-12-220/69150 ale tobě třeba nemusí :-)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“